Uvertura: Črni čaj, mali ingverjev piškot ter minny scones z pol žličke domače kutinove marmeljad + ZADNJI MAOV PLESALEC (Priporočam!! ZELO!)
Zajtrk:
PZ baguetta s posipom popečena v pečici. Da hrusta in skorja leti po jedilnici (včeraj sveže pobrana pri mojem peku)
60g paštete iz sv.mesa, jeter z orehi in mandlji (dopopral sem sam, kar je šele naredilo zadevo BOŽANSKO)
2 skodelici s tetko skuto (Prva posodica: T.S.+domači ajvar+polovica rjave čebule in poper
Druga posodica T.S.+ 3 stroki česna, rdeča ljuta paprika, poper, drobnjak + en činken pijnevca za svežino)
domača vložena paprika
nedomače vložene hrustljave kumarce
(kak pa jaz obožujem vloženo zelenjavo, sploh pa KUMARCE. Ampak ne one črve, ampak take DA POČIJO ko jo hrustneš )
zelene olive
košček nizozemskega ekstra staranega sira PRIMA DONNA (obvezno priporočam v kombinaciji s fr.maslom z grobo soljo, ali pa kot dodatek pri narezkih/mesninah. Kot samostojno grickanje odsvetujem, ker je skoraj brez arome. Jaz rad sir tud tako, kot nekateri pršut, prigriznem ko vihram mimo hladilnika. Ta ne pade v to kategorijo. Medtem ko pa je tale, katerega sem včeraj kupil--> Red Leicester; staran 9 mesecev, poln arome z nežno korenčkasto barvo. )
rdeča/zelena paprika (četrtina ene in druge glave)
jušna žlica gorčice
+
velika šalca planinskega čaja
TetaTjaša:
Ti pa si skoraj moja zrcalna slika. Perfektna izbira NJAMSII NJAMSIIII zajtrkov. Tudi sam rad dodajam/odvzemam različne dodatke.
Recimo domači pz.piškoti, prava bela kava (kneip), zraven pa sadje in skuta...NJAAAM.
Super!