Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Topel zajtrk

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. okt 2011 22:44
Povezava do prispevka
Punce, imate kakšne ideje za tople zajtrke? Ker zdaj, ko je zjutraj hladneje, me, če jem hladen zajtrk, začne zebsti. Vsa ta leta skoraj celo življenje sem v jeseni in pozimi jedla eno in isto; to je vroč kakav, polnozrnat (bio) kruh in surovo maslo, občasno jajca na oko. In to je to. Zdaj pa bi rada uvedla še kaj drugega, po možnosti z več beljakovinami, pa mi nič ne pade na pamet oz. sem tudi precej izbirčna in veliko stvari ne jem.
Ve jeste tople zajtrke? Če imate kakšne ideje in predloge za topel zajtrk, so zelo dobrodošli.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 38Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. okt 2011 23:07
Povezava do prispevka
Jaz sem takooo dolgočasna glede zajtrkov... Mislim, da sem pol leta jedla vsako jutro kuhano ajdovo kašo z mlekom, potem nekaj mesecev ovsene kosmiče z mlekom, sedaj pa ene ovsene kornflejkse z mlekom (valda!). Potem pa še kavica in je to to.
 
P.S Aja.. problem nastane, če ne maraš mleka.
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 11:44
Povezava do prispevka
Haha, Estelle, ti si skoraj tako izvirna in domiselna kot jaz.
Sicer bi lahko vse našteto jedla s sojinim ali riževim mlekom, ampak mi je itak vse to zanič. Kosmiče lahko jem le s sadnim jogurtom, ki pa je spet mrzla hrana.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 12:32
Povezava do prispevka
Kaj pa palačinke in omlete na 500 različnih načinov
0
Nazaj na vrh
Anisja
Starost: 39Pridružen: 20. jan 2007Prispevkov: 1452Kraj: Na realnih tlehStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 13:17
Povezava do prispevka
Jaz dostikrat čez vikende ali za posebne priložnosti naredim šmorn, meni najboljša verzija je z prelivom iz vročih gozdnih sadežev. Ga pa lahko narediš na tisoč in en različen način (s sojinim/navadnim/riževim mlekom, z različnimi vrstami moke, različnimi prelivi itd.) Po mojem bi bil dober tudi, če bi ga naredila zvečer in zjutraj le pogrela, ker vseeno vzame nekaj časa za pripravo. 
If you know EXACTLY what you are going to do, what is the point of doing it? (P.Picasso)
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 13:23
Povezava do prispevka
Kaj pa toast? Ali pa popečeni kruhki s takim ali drugačnim namazom?
0
Nazaj na vrh
popcorn
Starost: -14Pridružen: 23. maj 2007Prispevkov: 638Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 14:10
Povezava do prispevka
Tradicionalni zajtrk: proja ali bela kava s črnim ali stoletnim kruhom, žganci, polenta, pšenični zdrob, prosena kaša, čežana

Za včasih: mlečni riž, ajdove palačinke

Moja hitra topla verzija: mleko (lahko kokosovo, riževo..) + kuhani ovseni / instant ječmenovi kosmiči + žlica medu ali marmelade + naribano jabolko + cimet

ali beljakovinska verzija: topel whey čokolada + nekaj žlic prej skuhanih ali namočenih kosmičev.. ni gurmansko, je pa hitro in zdravo (pozor pri pripravi wheya s toplim mlekom - zadnjič mi je odneslo pokrovček s shakerja, whey po celi kuhinji )

Morda se še kaj spomnim...
Above all, be the heroine of your life, not the victim. Nora Ephron
0
Nazaj na vrh
MissCherie
Starost: 37Pridružen: 6. apr 2009Prispevkov: 80Kraj: Vipavska dolinaStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 14:12
Povezava do prispevka
imam en predlog, ampak je čisto OH zajtrk.. ajdova kaša, kuhana na vodi z datelji in mandelji (lahko tudi suhe slive, fige,.. in lešniki, brazilski oreški,..) zmiksana z banano (včasih hruško ali grozdjem..).

za beljakovinski pa mogoče kaki "kruhki" - žito, ki ga ješ (ne vem, kaj ima max beljakovin), mogoče pecilni, zmešano z beljaki in slanimi (tuna, sir,..) ali sladkimi (skuta, orehi, dateljni,..) dodatki daš v pekač od mafinov in v 15 min je najbrž gotovo..
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 15:33
Povezava do prispevka

Pri nas so topli zajtrki naslednji: polenta + mleko, mlečni gres, mlečna prosena kaša, kuhani ovseni( ali pa kakšni drugi) kosmiči v mleku, šmorn, palačinke, mlečni močnik, različni žganci + mleko, opečeni kruhki z različnimi namazi + čaj. Tako nekako. Veliko je tudi odvisno od časa, ki si ga lahko vzameš za pripravo zajtrka. Med tednom je s tem bolj na tesno.
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 15:36
Povezava do prispevka
Za topel zatrk večkrat naredimo polnozrnat pirin zdrob na mleku, porridge (prinesli iz Anglije; tam zajtrkujejo na vodi kuhane ovsene kosmiče, postrežene z žlico marmelade), vsukan močnik (jajce, sesvaljkano z moko in kuhano v mleku). V glavnem sami OH, ampak saj jih zjutraj rabimo in si jih lahko še privoščimo.

Kosmiče z jogurtom pa pozimi jemo tako, da jih namočim v jogurt že zvečer in pokrite pustim na sobni temperaturi, zjutraj pa dodam še sadje. Gotovo ti bodo pri sobni temperaturi prijetnejši. Aja, kosmiči so pri nas plain ovseni kosmiči z dodanimi rozinami in nasekljanimi mandlji.

Kakšna skutina strjenka od prejšnjega dne ali zdrobovo-jajčni štruklji z veliko skute bi tudi ustrezali, če jih pogreješ v mikrovalovki.

Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 16:50
Povezava do prispevka
Tanja imam predlog ki mi je prvo padel na pamet- čokolino . Hehe oprosti, ampak sem mogla, ker vem kakšne debate so bile okoli tega . Ima veliko beljakovin, hitro ga pripraviš, pa še topel je.
 
P.S.: Odlična tema.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 17:05
Povezava do prispevka
Hvala vsem za ideje!

romy je napisal/aKaj pa palačinke in omlete na 500 različnih načinov

Mnja, pri načinih zmanjka idej. Bi kaj slanega, ker sicer jih jem le s kakšnim čoko-lešnik namazom. Kaj slanega bi lahko naredila poleg oz. zavila notri? Tule je sicer nekaj idej, samo če se da, bi kaj bolj zdravega kot sta salama in sir.

Anisja, šmorn je mešanica jajc, moke in soli (podobna masa kot za palačinke)? Samo ne vem, kaj bi dala čez. Ker full ne morem jesti, če je hrana presuha, vedno mora biti vse super sočno.

Tinchka, super, samo namaze bom morala očitno nagruntati. (imamo kako temo na PL?)

popcorn je napisal/aMoja hitra topla verzija: mleko (lahko kokosovo, riževo..) + kuhani ovseni / instant ječmenovi kosmiči + žlica medu ali marmelade + naribano jabolko + cimet

Tole zveni pa prebavljivo celo zame - bom poskusila kaj ustvariti in bom poročala.

popcorn je napisal/a... ali beljakovinska verzija: topel whey čokolada + nekaj žlic prej skuhanih ali namočenih kosmičev.. ni gurmansko, je pa hitro in zdravo (pozor pri pripravi wheya s toplim mlekom - zadnjič mi je odneslo pokrovček s shakerja, whey po celi kuhinji )

Whey jem - kadar že ga - le brez okusa in dodatkov ... hm, lahko pa dodam bio kakav, tako, da to bo tudi prišlo v poštev.
(In hvala za opozorilo.)

Hvala MissCherie, bom skušala skombinirati kaj podobnega kot je prva varianta in upam, da mi bo 'šlo dol'.

Doninika in Irmica, problem je v tem, da so meni razni kosmiči & co. v (sojinem/riževem) mleku totalno neokusni (žaganje, namočeno v vodo anyone?) in jih ne morem pojesti - dobesedno. Valjam po ustih po minuto ali več in se davim zraven - ko uspem pogoltniti, mi začne iti na bruhanje.

Iza


Skratka, kot že omenjeno, precejšji problem predstavlja dejstvo, da sem zelo izbirčna in če mi ni dobro, sploh ne morem jesti. Kar mi ni nič všeč, ampak ne morem pomagati, prav ne morem po/jesti.

Se seveda priporočam za nadaljnje ideje, nekaj sem jih že dobila.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 17:28
Povezava do prispevka
Sicer ponovno OH, ampak mogoče kakšni slani muffini, ki bi jih lahko zjutraj tudi pogrela v mikrovalovki.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 18:10
Povezava do prispevka
Tanja, žitni kosmiči v kakršnemkoli mleku so res kot žagovina. . Namakanje ali kuhanje jih šele naredi zanimive!
Carski praženec ali šmorn je fin in sočen z jabolki po receptu gospoda Rika (gospod Riko je ljubljanski bonvivant in posebnež, kar veliko je objavljal na KulSlo). Pripravljam ga v pečici, priprave pa so tako dolge, da ga jemo samo med vikendi.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2011 19:20
Povezava do prispevka

Meni bi tudi pasalo, če bi kaj toplega zjutraj pojedla, ampak tudi nimam idej, ki bi mi bile všeč. Mleko v vseh oblikah odpade (izjema je kakav).
In tako sem še vedno na jogurtu in ovsenih kosmičih. Da se vsaj malo pogrejem, spijem po zajtrku čaj (ali dva).


Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Topel zajtrk
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.