Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kako kuhati riž

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Lili
Starost: n/aPridružen: 25. nov 2003Prispevkov: 997Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 10:49
Povezava do prispevka

Obljuba dela dolg.....



Riž najprej operete, sperete in ga preložite v lonec na pritisk
(jaz imam vedno istega samo za riž). Doliješ 1 dcl vode in soliš in
lonec zapreš. Takoj, ko ventil spusti prvič(ko zavre) ugasneš in pustiš
da se kuha še najmanj 5 minut.



Lahko pa brez lonca na pritisk, samo traja precej dlje. Riž
ravnotako opereš, spereš in navlaženega daš v lonec. Dodaš zelo malo
vode (odvisno od velikosti lonca), soliš in na majhnem ognju kuhaš
v pokritem loncu. Ne mešaš in ne odpiraš pokrovke vsaj pet minutk. Nato
odpreš in premešaš in pustiš, da se naprej kuha. Ker jaz uporabljam le
lonec na pritisk ali pa Zepterjeve lonce morate to upoštevati.



Če še kej ni jasno, mi kar napišite.

Dobivati izkušnje pomeni delati napake. (H.G. Wells)















0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 44Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 10:59
Povezava do prispevka

Moja mama je vedno kuhala riž v veliko vode. Pa nikoli ni bil dober. Tašča pa me je naučila narediti najboljši riž. 1 žlico sesekljane čebule prepražim, nato pa dodam 1 skodelico riža in dve skodelici vode. Kuham na malem ognju. Seveda tudi solim, pa dodam kako zelenjavo po želji (npr. grah, koruzo).Ko ni več vode, je riž kuhan. jaz tudi ne nič mešam vmes.

"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
Marinka
Starost: n/aPridružen: 12. nov 2003Prispevkov: 340Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 11:09
Povezava do prispevka

Metka, tako tudi jaz skuham riž, brez dodatne zelenjave, če hočem le sam riž. Moji mali ga jesta kar tako, brez vsega, tako zelo jima je dober.


Ampak zase raje skuham riž skoraj brez vode, tako kot Lili, in to tistega "divjega". Ta je pa meni dober.

Lep pozdrav, Marinka
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 11:47
Povezava do prispevka





jaz ravno tako riž samo dušim, tako kot metkina tašča, samo brez čebule, ker moj preljubi sin ne mara nobenih dodatkov, razen soli.

tanjal
0
Nazaj na vrh
Senka
Starost: n/aPridružen: 15. dec 2003Prispevkov: 3246Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 11:58
Povezava do prispevka

Jaz tudi tako, kot Metkina tašča, še nekrat več vode, kot riža, pa sol. Pa nič pokrovke ne dvigam in nič ne mešam.

0
Nazaj na vrh
Lili
Starost: n/aPridružen: 25. nov 2003Prispevkov: 997Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 11:58
Povezava do prispevka
RIž MORA BIT TKO SKUHAN, DA K GLEDAŠ VANJ SE TI ZDI, DA MIGA ....(K DA JE EN KUP ČRVIČKOV NE PA RIž
Dobivati izkušnje pomeni delati napake. (H.G. Wells)















0
Nazaj na vrh
Marinka
Starost: n/aPridružen: 12. nov 2003Prispevkov: 340Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 14:00
Povezava do prispevka

Lili je napisal/aRIž MORA BIT TKO SKUHAN, DA K GLEDAŠ VANJ SE TI ZDI, DA MIGA ....(K DA JE EN KUP ČRVIČKOV NE PA RIž


Ja, točno tako! Kar narazen mora iti, se sprehajati!

Lep pozdrav, Marinka
0
Nazaj na vrh
Marinka
Starost: n/aPridružen: 12. nov 2003Prispevkov: 340Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 14:03
Povezava do prispevka
tanjal je napisal/a






jaz ravno tako riž samo dušim, tako kot metkina tašča, samo brez čebule, ker moj preljubi sin ne mara nobenih dodatkov, razen soli.


 




Tanjal, moji hčerki tudi ne marata čebule in podobnih zadev v hrani, ampak moj riž pa imata tako radi! Pa sem jima povedala, da je čebula tudi notri! "Fiks ideje" !

Lep pozdrav, Marinka
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 51Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 15:10
Povezava do prispevka
  
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 20:16
Povezava do prispevka
Lili je napisal/a

Takoj, ko ventil spusti prvič(ko zavre) ugasneš in pustiš da se kuha še najmanj 5 minut.



A to misliš predno se začne tisti ventilček dvigati?

0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 20:28
Povezava do prispevka
KAteri riž pa kupujete? Jaz imam najraje volkorn od Balija, pa včasih tisti črn, neoluščen riž (ampak tega se mi ne da vedno pripravljat).
0
Nazaj na vrh
Talija
Starost: 58Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 220Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 21:03
Povezava do prispevka

V moji družini niso ljubitelji riža. Jest ga imam zelo rada, ampak bolj sočnega ne suhega, takega s papriko in paradajzom. Ampak sem po nekaj letih v naši družini pridobila novega  ljubitelja riže - ta najmlajšega, ki je bil spočet na Kitajskem, ne morete verjet, kako ima rad riž . Reessss.

talija
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 21:24
Povezava do prispevka

Riz je moja najljubsa hrana. Jem vse vrste riza, pripravljenega na vsak (no, skoraj vsak ) nacin. Ampak najraje pa imam dusen riz z zelenjavo in mesom (

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Talija
Starost: 58Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 220Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 21:27
Povezava do prispevka
jest tud, takega že ne, ko vsak za sebe stoji.
talija
0
Nazaj na vrh
Saša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1763Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 22:00
Povezava do prispevka
Jaz obožujem riž. Ampak ne unga čisto belega, pocastega (bljak) ampak rjavi riž. Mora vsak zase stat. Najrajš imam pa riži biži (samo z grahom) ali pa zelenjavne rižote izpod rok mojega fanta in mami. Mnjammmiii!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kako kuhati riž
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.