Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kako kuhati riž

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Ajda
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 599Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 22:20
Povezava do prispevka

 Ja, obvezno mora biti tak riž, da vsak zase stoji. Ampak kako naj mi to uspe, saj lonca na pritisk nimam? Ponavadi ga kuham tako - na dušen način - brez čebule, ker je ne maram - vsaj ne pri rižu.


Riž pa imam najraje tist rjav, z Peas, Carrots in Corn pa seveda veliko začimbic!!!Riž na splošno obožujem, njami!!!! Feed Me

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 28. jan 2004 22:58
Povezava do prispevka
Jaz ga pa nimam preveč rada. Obožujem pa krompir, sploh pire! Sem specialist za pire.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2004 23:55
Povezava do prispevka
Ajda, to je odvisno od vrste riža. Probaj ta Bali, volkorn, je super. Tega ne moreš razkuhat, tudi če si to želiš.
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 9:42
Povezava do prispevka

Tanja je napisal/aSem specialist za pire.


Kaksen specialist za pire? Za naredit ali za popapat?


LP, Simona

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 9:45
Povezava do prispevka

Pa se to: Mojca, dobro, da si povedala - Bali volkorna se bom na dalec izogibala. To je verjetno ena izmed najhusih kazni - riz, ki stoji vsak zase in ni pocast. Aaaaaa


LP, Simona

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 44Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 10:10
Povezava do prispevka
Simona, sigurno bi ful uživala ob rižu, ki ga skuha moja mama - imaš občutek kot da ješ pire riž.
"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 10:13
Povezava do prispevka

Jap, ce bom kaj hodla po njenem koncu Slovenije, se bom napovedala na kosilo in ji namignila naj naredi riz.


LP, Simona

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Lili
Starost: n/aPridružen: 25. nov 2003Prispevkov: 997Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 10:19
Povezava do prispevka
Talija je napisal/a

V moji družini niso ljubitelji riža. Jest ga imam zelo rada, ampak bolj sočnega ne suhega, takega s papriko in paradajzom. Ampak sem po nekaj letih v naši družini pridobila novega  ljubitelja riže - ta najmlajšega, ki je bil spočet na Kitajskem, ne morete verjet, kako ima rad riž . Reessss.



JE SPOČET NA KITAJSKEM.... MOJ SIN JE SPOČET NA MORJU IN IMA RAD MORJE...ZGLEDA DA žE BO KEJ NA TEM, KJE SO OTROC SPOČETI...(BUH VE KJE SEM JST, K LJUBIM MORJE, ZEMLJO, GOZDOVE...HIHI)

Dobivati izkušnje pomeni delati napake. (H.G. Wells)















0
Nazaj na vrh
Lili
Starost: n/aPridružen: 25. nov 2003Prispevkov: 997Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 10:29
Povezava do prispevka
Ko sem potovala po Indoneziji, sem jedla tako črn riž, kot da so ga namakali v oglje. Ni blo izbire, dober je pa bil. V Indiji sem jedla samo bel riž. Povsod samo bel. Doma jem tist riž, k je paraboiled, zato da ga lahko kuha tudi moja hčerka, ki tudi še ne zna skuhat riža tako, da je "živ".... Odvisno za kaj potrebujete riž. Črn že ni dober za mlečni riž. Za mlečni riž mora bit pa tak riž, ki se stopi z mlekom. (vsaj za moja otroka). Samo za rižev narastek, pa nič več tak. Za rižoto z zelenjavo mora bit zraven sočna omakca ...... moj prjatu je živel eno leto v Indiji in me je naučil kuhat razne omakce ..... če katero kej zanima... tukej sm. mi imamo res pestro kuhinjo. iz vsake dežele, po kateri smo potovali smo prinesli kej njihovga. Vam povem, skoraj povsod je ljudem glavna jed riž. Meni je pa najboljši na svetu krompir. Jst Podgurka. Zaprisežena. (mi k smo pod Gorjanci...smo podgurci)....
Dobivati izkušnje pomeni delati napake. (H.G. Wells)















0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 29. jan 2004 11:51
Povezava do prispevka
Simona je napisal/a

Sem specialist za pire.


Kaksen specialist za pire? Za naredit ali za popapat?


LP, Simona



Kar za oboje.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 12:01
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a

Sem specialist za pire.


Kaksen specialist za pire? Za naredit ali za popapat?


LP, Simona



Po pireju malo čokolade in po čokoladi za desert še malo pireja...

0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 12:06
Povezava do prispevka

@irena



@Tanja


jaz sem tud specialist za pire  naravnost obožujem ga

0
Nazaj na vrh
Ajda
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 599Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 13:28
Povezava do prispevka

Jaz tudi obožujem krompir, tudi pire, ki mora biti kremast ne tekoč. Pa krompir v kockah s peteršiljem in česnom mmmmm pa krompir v oblicah in nato popražen na olivnem olju z začimbami posebej za krompir (iz grčije). Pomfrita pa ne maram preveč - mogoče 1x na mesec pa še to najraje ne...


Riž pa itak obožujem, jedla bi ga vsak dan, vsakič na drugačen način z zelenjavo, začimbami, kakšno omakco, pa ne razkuhanega!!!!!

0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 18:02
Povezava do prispevka
Simona, pol pa ne moreš k meni na kosilu, ko riž kuham. Ker če kaj sovažim je pocast riž, pa ne zarad okusa, ampak zarad tega ker se mi vedno prime na posodo!! Drugače pa je men tud zelo dober pocast riž z zelenjavo.
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 20:05
Povezava do prispevka
@Mojca, kako se ti riž prime na posodo, mi ni jasno? Meni se nikoli. Morda je pa posoda kriva, slabo dno?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kako kuhati riž
Stran 2 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.