Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kako kuhati riž

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2004 23:39
Povezava do prispevka
Irena, meni včasih rata dobesedno prižgat riž na posodo. Pa ne me vprašat kako, ker ne vem, zgoraj je še vedno beli in zraven voda, spodaj pa rjav in prižgan. Saj se mi to ne dogaja pri vseh rižih, nazadnje se mi je pri enem od Zlatega polja. Morda pa je res posoda kriva.
0
Nazaj na vrh
pomlad
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 1424Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2004 0:54
Povezava do prispevka
mojca, meni se tudi to obcasno dogaja... drugače skuham prav dober riž (posebej rižoto, ugotovila neodvisna komisija), ampak včasih se pa zgodi, da se prime in zažge. posoda ista, riž isti. mislim, da se mi to dogaja takrat, ko ne kuham z nasmehom, ampak oddajam neko slabo energijo. riž to gotovo čuti. sem pa strastna jedka riža (in kuskusa in prosene kaše mmmm)!
"Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop." -Lewis Caroll- Alice in Wonderland
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2004 8:23
Povezava do prispevka
 @Mojca in Pomlad, pa skušajta skuhat enkrat v drugi posodi...jaz uporabljam teflonsko ali nerjavno posodo in dam plin takoj, ko dobro zavre na najmanj, ravno toliko, da se vidi, da vre, pa se potem res ne bi smelo prižgati. Ker tudi jaz v glavnem kuham riž, sem se kar specializirala...pa probajta enkrat narediti rižoto s prekajeno klobaso...je nekaj posebnega, pa še hitro je narejeno...pa dobro...





0
Nazaj na vrh
pomlad
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 1424Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2004 9:54
Povezava do prispevka
irena, hvala za nasvet- vem, da bi me riž čisto drugače ubogal, če bi kuhala na plinu (ga imamo doma in je super), pa živim v študentu in so naši električni štedilniki tako-tako, delajo pač, kakor se jim tisti dan ravno zdi... ojoj, zdaj pa že o štedilnikih razpredam. o teflonski posodi bom pa še razmislila. no kakorkoli, hvala tudi za namig s klobaso, mogoče bo komu všeč, jaz pa nisem mesojedka.
"Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop." -Lewis Caroll- Alice in Wonderland
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2004 11:07
Povezava do prispevka
No, tudi jaz ne morem reči, da je meso moja glavna hrana, malo ga pa le...težje bi se odpovedala zelenjavi in rižu, kakor mesu...
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2004 1:03
Povezava do prispevka
Irena, mi imamo same teflonske posode doma, je pa res, da ponavadi ne zmanjšam plina na minimum ker se mi zdi, da potem predolgo traja kuhanje. Trenutno itak prisegam na Bali riž, ki stoji vsak zase, ko pa bom kuhala pocast riž bom pa še enkrat brebrala vse nasvete in recepte pod to ceno. Mislim da mi bodo vsi domači jedci, pa tudi lonci, hvaležni.
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2004 1:03
Povezava do prispevka
Pomlad, kje pa si v študentu? Kje v tujini ali doma?
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2004 9:05
Povezava do prispevka

Mojca, glej, saj ti nočem ravno preveč deliti nasvetov, ampak ravno zaradi tega se ti prižge, ker ne zmanjšaš jakosti in verjemi mi, ali pa poglej na uro, zato ne bo čisto nič prej kuhan...sem včasih tudi jaz mislila tako, potem pa bereš razne nasvete in ugotoviš, da imajo kar prav...pa dober tek!


P.s.:tudi meni je všeč Bali, pa Basmati tudi...

0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2004 12:41
Povezava do prispevka
Irena, ti kar deli nasvete, zelo prav pridejo.   Saj ati mi tud vedno pravi da moram na manjšem ognju kuhat. Bom upoštevala, sicer pa pri ostalih stvareh ni problem s prijemanjem, samo pri rižu.
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2004 15:10
Povezava do prispevka

Meni se tudi riz vcasih prime, ampak samo riz, nic drugega. Mojca, zgleda, da nama riz ni ravno usojeno kuhat. (verjetno je bolj usojeno ga jest, vsaj meni).


LP, Simona

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. feb 2004 1:22
Povezava do prispevka
hehe, Simona še dobro da ne kuhava skupaj, potem bi šele bila katastrofa! Jutr bom jedla riž za kosilo, že 2 dni samo oo tem razmišljam.
0
Nazaj na vrh
evix
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2010Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jul 2011 9:59
Povezava do prispevka
raje kuhajte temen riž kateremu ni odstranjeno vitaminov in še česa. (to velja tudi pri moki)
v nekem obdobju so prav zaradi takih stvari ker so živila brušili ljudje množično zbolevali. dolgo časa so potrebovali da so ugotovili kaj je vzrok.

JEJTE POLNOZRNATE IZDELKE.
0
Nazaj na vrh
felicita11
Starost: 46Pridružen: 7. jan 2012Prispevkov: 27Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. jan 2012 22:08
Povezava do prispevka
Tudi meni se kdaj riž prismodi.

0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jan 2012 7:23
Povezava do prispevka
Rjavega vedno čez noč namočim.
0
Nazaj na vrh
ricola
Starost: 36Pridružen: 5. dec 2011Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jan 2012 7:50
Povezava do prispevka
Obstaja prav neka posoda (oblika kot zaprta posoda ala cedilo) namenjena prav kuhanju riža - le ta se da v posodo z vodo in brez problema skuha. Videla sem jo pri neki osebi, ki j je kupila preko Neckermana že zelo dolgo nazaj.
Problem je, ker takšno vrste posodo že dooolgo  iščem povsod.
Jo je katera kje zasledila?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kako kuhati riž
Stran 3 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.