Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Skutini štruklji

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 15:16
Povezava do prispevka
Gina, kakšno pa je testo? Vlečeno ali kvašeno?
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Gina
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 42Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 15:27
Povezava do prispevka
Mamy, testo ni ne vlečeno in ne kvašeno. Gre pač za take štruklje... Recept je iz kuhinje Šmarjeških toplic, pri nas doma pa je zaradi dobrega recepta velikokrat na mizi. Če imaš zelo rada skuto, poskusi
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 15:35
Povezava do prispevka
V Šmarjeških sem enkrat jedla čisto majcene štrukeljce v juhi, bili so božanski, sem rekla, da moram enkrat probat, pa zmeraj pozabim...!
 
0
Nazaj na vrh
Gina
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 42Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 15:38
Povezava do prispevka
Irena, a zaupaš recept?
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 15:57
Povezava do prispevka
Vlečeno testo, najboljše kar kupljeno, veliko manj skute, kakor normalno za sirov štrudelj, pa malce več drobtin, edino, kar že zvit štrukelj ne sme biti debelejši, kakor kake 2 cm, narežeš ga na približno 4-5 cm dolge štrukeljce, ki jih lahko kuhaš direktno v juhi ali pa posebaj v malo osoljeni vodi in nato dodaš juhi!
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 15:59
Povezava do prispevka
Aha, pa jajce med skuto sem pozabila dodat, pa lahko tudi malo kisle smetane!
0
Nazaj na vrh
Gina
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 42Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 16:09
Povezava do prispevka
To bom pa ziher probala! Koliko skute pa dam? Kakšnih 30 dag? Bosta 2 jajca u redu?
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 16:19
Povezava do prispevka
Če jih že delaš, se jih izplača naredit več, ker jih lahko tudi zamrzneš. Težko ti rečem za količino, ker jaz zmeraj delam po občutku, ampak če daš dva jajca, moraš dati tudi malce več drobtin, da ne bo prepacasto.
0
Nazaj na vrh
Gina
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 42Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 16:25
Povezava do prispevka
Kar se tiče občutka, te pa čisto razumem, ker tudi jaz nekaj receptov delam tako - po občutku. Kje pa najbolj "zažgejo"?
0
Nazaj na vrh
Gina
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 42Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 16:36
Povezava do prispevka
V kateri juhici sem mislila...
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 17:45
Povezava do prispevka
Kurji, goveji ali pa mešani, sicer je pa čisto stvar okusa!
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2005 9:43
Povezava do prispevka
Da prinesem na plan tole poslastico, ki je vredna pozornosti 

Darja, če je mogoče, daj recept med "recepte" . Hvala, ti!
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
amarilis
Starost: -13Pridružen: 23. maj 2004Prispevkov: 157Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 23:03
Povezava do prispevka
Gina je napisal/a
Pa še en, malce drugačen recept za skutne štruklje:
3 rumenjaki
10 dag margarine
1/2 kg skute
1/2 kisle smetane
9 dag belega zdroba
sneg 3 beljakov
sol
 
Vse skupaj zmešaš (seveda šele na koncu dodaš sneg) ter daš na moker prtiček. Zaviješ in daš kuhati v slan krop za pol ure. Po želji si jih lahko "popestriš" z drobtinami.
 
 
Po tem receptu sem delala danes štruklje. Vse sem naredila tako, kot piše, a kaj ko štrukelj po pol urnem kuhanju nisem dobila s prtička. Ali bi ga mogla prej še mogoče z drbtinami posipati?  Tisto, kar sem postrgala s prta je bilo zelo okusno. Prosim, če ste to že delale, mi zaupajte, kje sem ga polomila. Res sem delala do pikice tako, kot piše v receptu.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 23:19
Povezava do prispevka
Ja pomoje si ga mal polomila k nisi drobtin po prtičku posula...pa prtiček mal navlaži...vsaj pr nas tko delamo
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
amarilis
Starost: -13Pridružen: 23. maj 2004Prispevkov: 157Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2005 10:02
Povezava do prispevka
Na receptu nič ne piše, da naj posipam z drobtinami, ampak bi me  lahko že pamet učila, a ne? Naslednjič bom probala. Napišite, kako je kateri od vas to ratalo.OK?
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Skutini štruklji
Stran 3 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu