Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Skutini štruklji

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 12:21
Povezava do prispevka
Ja, saj pravim, jaz sem tudi to slišala. Pa črna postane, pa čuden vonj ima potem vse skupaj.
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 12:26
Povezava do prispevka
Punce, hvala za vse predloge. Zvečer dobimo goste in bi rada naredila kvašene štruklje. Bom pa uporabila 1/2 kg moke, sicer moram kupit še eno veliko posodo.
Pipi, take poznam, BBB in dokaj enostavno. Zavila bom v prtič, prej pa oprala.
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 12:27
Povezava do prispevka
Moja babi jih je zavijala v gazo.
Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 12:28
Povezava do prispevka
pipi oprosti sem spregledala, da si ze ti to napisala
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 12:29
Povezava do prispevka
Mamy, držim pesti, da bo vse super uspelo!  
Jutri pa poročaj, prosim.
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 12:31
Povezava do prispevka
Barbara, ni kaj za oprostit.
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 10:08
Povezava do prispevka
Poročilo o tem, kako so uspeli kvašeni štruklji :
vzela sem 1/2 kg moke in ne 1 kg, ker me je omejevala velikost posode (vzela največjo, premera 50cm!) in velikost kuhinjskega serveta. Testo je krasno vzhajalo, razvaljala bi ga lahko še malo tanjše kot za debelino mezinca, ker je lepše, če je večkrat zavito. Skuta: imela sem pasirano skuto - napaka!, biti bi morala nepasirana. Dodala sem celo jajce - napaka! (po receptu je le rumenjak) ker je bilo potem vse tekoče in sem zgostila z malo drobtin. Počez po celi širini sem namazala z orehovim nadevom  približno 5 cm na široko. Vse ostalo skutni nadev. Potem sem zvila, zvrnila na prtič, ga zavezala na obeh koncih in še na sredini in dala v vrelo osoljeno vodo. Ker je bila precej zajetna štruca, sem kuhala po 1/2 ure na vsaki strani. Kuhano sem odvila, razrezala na 2 cm široke rezine, jih zložila na krožnike, zabelila z drobtinicami v maslu, posula s sladkorjem in zavila v tanko gospodinjsko folijo (to je nujno, sicer bi se izsušili!). Pred serviranjem sem jih za 2 min dala v mikrovalovko in postregla. In zmanjkalo jih je...  
Kattica, hvala za odlično idejo
Annetka: tisti štruklji, ki jih servirajo z juho (jaz jih z mlekom) so iz vlečenega testa, vsaj tako predvidevam
Pipi, izziv, kajne
 
p.s. za kuhinjske servete ne uporabljam mehčalca, nič se ni prijelo na servet
 
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 10:25
Povezava do prispevka
Jao, Mamy !!
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 10:47
Povezava do prispevka
Jerca, se mi zdi, da je tale priprava zate "mala malca" , jaz sem pa namenoma vse naredila popoldne, da ne bi bili zvečer brez sladice . Ziher je le ziher.
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 11:28
Povezava do prispevka
Pametno! Pa še zraven se lahko vsedeš, kot človek, namesto, da letaš okrog piskrov!
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 11:30
Povezava do prispevka
Joj, deklce nehajte. Mi kruli po želodcu, kot pri norcih.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 11:47
Povezava do prispevka
Jaz sem zadnjič gledala na TV eno žensko, ki je delala štruklje. Čez celo mizo ji je ratalo razvleči testo. Brez vsakih lukenj... Kako ji rata?! Meni bi vsa fila ven padla. Smile
0
Nazaj na vrh
cokoladaa
Starost: n/aPridružen: 8. apr 2004Prispevkov: 591Kraj: kamnikStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 12:34
Povezava do prispevka
sonja, tole žensko sem mela ob branju v mislih! brez valjanja je testo raztegnila tako na tanko, da se je skor "skoz" vidl! pa kako flegma je potem že namazane štrukle prekladala. malo manj, da jih ni kar pometala na folijo in v lonec...haha....
jap...vse spoštovanje takim...
0
Nazaj na vrh
kattica
Starost: n/aPridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2005 0:29
Povezava do prispevka
ni zakaj mamy
0
Nazaj na vrh
Gina
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 42Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. feb 2005 15:08
Povezava do prispevka
Pa še en, malce drugačen recept za skutne štruklje:
3 rumenjaki
10 dag margarine
1/2 kg skute
1/2 kisle smetane
9 dag belega zdroba
sneg 3 beljakov
sol
 
Vse skupaj zmešaš (seveda šele na koncu dodaš sneg) ter daš na moker prtiček. Zaviješ in daš kuhati v slan krop za pol ure. Po želji si jih lahko "popestriš" z drobtinami.
 
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Skutini štruklji
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu