Poročilo o tem, kako so uspeli kvašeni štruklji

:
vzela sem 1/2 kg moke in ne 1 kg, ker me je omejevala velikost posode (vzela največjo, premera 50cm!) in velikost kuhinjskega serveta. Testo je krasno vzhajalo, razvaljala bi ga lahko še malo tanjše kot za debelino mezinca, ker je lepše, če je večkrat zavito. Skuta: imela sem pasirano skuto - napaka!, biti bi morala nepasirana. Dodala sem celo jajce - napaka! (po receptu je le rumenjak) ker je bilo potem vse tekoče in sem zgostila z malo drobtin. Počez po celi širini sem namazala z orehovim nadevom

približno 5 cm na široko. Vse ostalo skutni nadev. Potem sem zvila, zvrnila na prtič, ga zavezala na obeh koncih in še na sredini in dala v vrelo osoljeno vodo. Ker je bila precej zajetna štruca, sem kuhala po 1/2 ure na vsaki strani. Kuhano sem odvila, razrezala na 2 cm široke rezine, jih zložila na krožnike, zabelila z drobtinicami v maslu, posula s sladkorjem in zavila v tanko gospodinjsko folijo (to je nujno, sicer bi se izsušili!). Pred serviranjem sem jih za 2 min dala v mikrovalovko in postregla. In zmanjkalo jih je...

Kattica, hvala za odlično idejo

Annetka: tisti štruklji, ki jih servirajo z juho (jaz jih z mlekom) so iz vlečenega testa, vsaj tako predvidevam
Pipi, izziv, kajne

p.s. za kuhinjske servete ne uporabljam mehčalca, nič se ni prijelo na servet