Jaz ponavadi v ponvi ocvrem tam nekje 30 dag velike, kao porcijske, take, ki jih prodajajo v ribarnicah in so iz ribogojnic, so ponavadi vse enako velike (približno).
Je pa res, da imam eno veliko elipsasto ponev prav za ta namen, notri gresta naenkrat dve oradi ali pa tri "tanjše" ribe (brancini, ciplji, postrvi...).
Take kilske primerke pa pečem v pečici.
Eh, zatipkala sem se, jasno da ne natreš, ampak ga nacufaš notri k paradižniku, vinu in olju.
Jaz imam sicer vedno svežega, ker sem na te morske stvari nora in imam vse te začimbe na balkonu (zdaj sicer prezimljajo v enem kotu, zavite v časopis in izolirane z debelimo plastmi stiroporja).
V glavnem ,rožmarin pač nadrobiš zraven, suh bo prav gotovo tudi dober!
Bel poper pa imam v običajni steklenički Maestro začimb, je cel v zrnju. Drobim ga ponavadi v možnarju.
Kupila sem ga nazadnje v Tuš marketu, samo sem sigurna, da sem ga videla tudi v Merkatorju, ker ta največkrat nakupujem.
Aja, ribo lahko pred pečenjem še malo zarežeš po sredini, če je debela.