Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ribe

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 15:02
Povezava do prispevka
Punce a še kaj druga zraven paše k ribicam razen krompirja? Danes sva jedla krompir, pa bi jutri rada naredila ribice, pa ne bi rada spet krompirja delala.
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 15:08
Povezava do prispevka
Ja pa saj ga lahko narediš na drugačen način, ali pa zelenjavo zraven...Ti pa res zakompliciraš, tam kjer je najmanj potrebno...
Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 15:09
Povezava do prispevka
Kazi hvala! Oprosti da kompliciram. Zelenjavo bom naredila zraven...super hvala
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 15:10
Povezava do prispevka
s kaksnim brancinom, orado itd pa ne vem, kaj naj pocnem....
Tea, to so najboljše ribe . Dobro jih očisti, temeljito obriši s papirnato brisačo, natri s soljo. V ponvi segrej olje, v katerem ribo ocvreš. Riba je pečena, ko na hrbtnem delu z lahkoto zarežeš z nožem. Naredi tržaško omako iz olivnega olja, peteršilja in česna, kar poliješ po pečeni ribi. Edini problem zna biti premajhna ponev, zato jih jaz v kuhinji pečem brez glave, zunaj v ciganki pa cele.
Adriana, mislim, da se zraven rib najbolj poda krompir. Za spremembo ga lahko narediš malo drugače: olupiš, narežeš na 4 dele, napol skuhaš v slanem kropu, nato do konca spečeš v pečici na malo olja/masla in posuješ s peteršiljem.
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 15:17
Povezava do prispevka
Najboljša riba za moj okus je definitivno romb, na 2. mestu sta škarpina in brancin, na 3. pa zobatec.
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 16:09
Povezava do prispevka
V originalnem receptu so sicer inčuni, vendar lahko to pripravimio s katerokoli ribo (file).
 
800 g ribe
4-5 velikih krompirjev
origano
2 stroka česna
2 paradižnika
limona
olivno olje
 
Krompir oljupimo in narežemo na rezine. Paradižnike na hitro prevremo, olupimo in narežemo na četrtinke. Pekač namažemo z oljum in vanj nadevamo ribe zmešane s krompirjem in paradižnikom. Dodamo origano, stroka česna, sol in poper, polijemo s kancem olja in potresemo z drobtinami. V pečici pečemo 30 minut na 200 o C. Ko površina zlato porumeni vzamemo iz pečice in pokapamo z limoninim sokom.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 16:12
Povezava do prispevka
Mamy, hvala! Ali mora biti olje v ponvi zelo zelo vroce ali samo vroce, ko das ribo not? Pa kako prepreciti, da ne razpade? Kaj pa v pecici?
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 17:06
Povezava do prispevka
Kiara misliš da bi bili fileji osliča tudi ok? Sicer pa malo je treba eksperimentirat...Tole bom jutri naredila Kiara če mi bo zneslo. Ker se zelo fino sliši ozr. bere
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 0:37
Povezava do prispevka
Mislim, da bi šel tudi oslič.  Pa poročaj kako ti bo uspelo. Jaz še to nisem delala. Samo recept sem našla in je zgledal dober. 
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 8:29
Povezava do prispevka
Tea, olje ne sme biti ne premalo in ne preveč vroče. Jaz dam najprej
repek v olje in če vidim , da lepo zacvrči, spustim celo ribo v olje,
sicer še malo segrejem. Če je premalo segreto, se riba napoji maščobe,
če pa preveč, se zažge, nič od tega ni v redu. Ravno prav, ampak bolje
malo manj kot pa preveč.

Riba razpade, po mojih izkušnjah, če je popolnoma sveža npr. da jo
kupim še direktno iz ribnika, očistim, nasolim in spečem., v cca 2 -
5-ih urah. Če jih kupim npr. zvečer in potem drug dan spečem, se veliko
lepše pečejo. In obvezno povaljam v koruzni moki.

V pečici jih še nisem pekla.

Romba, inčunov... ne poznam, na zobatca sem pa  pozabila, odličen je!






mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 8:51
Povezava do prispevka
Kiara danes ne bo zneslo vse skupaj, morda jutri bom videla. Bom pa naredila v vsakem primeru, ker mi izgleda tole prav njami
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 12:18
Povezava do prispevka
Mamy, hvala!
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 12:22
Povezava do prispevka
Veste, kaj je tudi odlično.
Vzameš skuše, jih popečeš na olivnem olju, potem pa zaliješ z belim vinom ( kakšna malvazija), pa pokuhaš, da gre alkohol ven. Njami, pa zraven blitva na lešo.
 
Pa skuše so ful poceni.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 12:40
Povezava do prispevka
Skuše so meni najbolj dobre od vseh rib, pa čeprav je to "plava riba"!
0
Nazaj na vrh
ula
Starost: n/aPridružen: 3. feb 2005Prispevkov: 391Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 18:25
Povezava do prispevka
katja je napisal/a
 pa pokuhaš, da gre alkohol ven.
 
alkohol pa ja ne gre ven  ven gre samo voda. Alkohol pa še bolj povre in je še močnejši
 
Sicer pa tudi jaz delam ribe z belim vinom, pa kakšnega purana tudi.
If there s one thing you can say about mankind - there s nothing kind about men.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ribe
Stran 2 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.