Nekaj okrog hrane za A mi ni jasno

...in sicer poglavje mlečnih izdelkov. Piše, da so mlečni izdelki kao prepovedani, ampak med nevtralnimi je naprimer jogurt in kisla smetana. Kako je to možno, čeprav je kravje mleko med škodljivimi?
Med nevtralne mlečne izdelke spada tudi rikota (kravje mleko) in feta (kozje ali kravje mleko).
Zakaj, je pa kar težko pojasnit. Na FAQ na splošno našteje razloge, zaradi katerih neko živilo priporoča ali odsvetuje določeni krvni skupini (eg. ker lektini živila pozitivno/negativno reagirajo z antigenom krvne skupine, ker v živilu vsebovani encimi na določen način reagirajo s krvno skupino, ker prebava določenega živila zahteva določeno kislinsko/alkalno okolje, ki pa je pri različnih krvnih skupinah različno ...) Ni pa kontrene razlage ali utemeljitve, zakaj natačno neko živilo priporoči ali odsvetuje (ali pa je jaz še nisem zasledila?), torej pravzaprav ne izvemo niti, zakaj je samo mleko škodljivo.
Pojasnjuje pa, da na lektine v živilih včasih vpliva tudi predelava (kuhanje, nakaljevanje, ekstrahiranje) in zopet ne konkretno. Fermentacije ali drugih oblik predelave sicer ne omenja, si pa lahko sami pri sebi poskušamo to dilemo razjasnit na ta način.
Morebiti bi kazalo na njegovi spletni strani postavit vprašanje glede tega.