Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prehrana po krvnih skupinah

Pojdi na stran 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17
Katera krvna skupina ste?
1)0 (nič)
36%
79 glasov
2)A
43%
94 glasov
3)B
15%
33 glasov
4)AB
6%
14 glasov
Skupno glasov:
220 glasov
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2009 23:32
Povezava do prispevka
Syd, ti tukaj odgovarjam...kašo si kuham vsak dan sporti, ne vzame veliko časa; 5 min jo kuham potem jo pa pustim še 5 min pokrito, da vpije malo tekočine..in vmešam v hy pro...mmmm
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
ninak
Starost: -14Pridružen: 24. feb 2006Prispevkov: 884Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2009 8:11
Povezava do prispevka

Ali mogoče katera ve kako je z belim zeljem pri krvni skupini A?
Na ang. strani sem ga našla vendar je zelena glava? Upam, da ni isti ker ta ni priporočljiv, ga pa enostavno obožujem.
Obžalovanje je izguba časa.
To je preteklost, ki te hromi v sedanjosti.
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2009 13:01
Povezava do prispevka
Ninak, vse vrste zelja so za A škodljive - KLIK (v opisu so omenjene vse vrste zelja od belega, zelenega do rdečega) 
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2009 15:26
Povezava do prispevka
Ja, zelje je škodljivo. Meni je žal edino kislega zelja, ki sem ga rada pojedla surovega ali pa na solati. Ampak še vseeno ostane brokoli
0
Nazaj na vrh
ninak
Starost: -14Pridružen: 24. feb 2006Prispevkov: 884Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2009 19:39
Povezava do prispevka

Uf...to pa ni fajn novica. Ravno zelje, pelati, paprika, gorčica, skuta so mi super in ravno tu piše AVOID. Težko bo brez teh živil...
Obžalovanje je izguba časa.
To je preteklost, ki te hromi v sedanjosti.
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2009 19:58
Povezava do prispevka
Za A-je je tudi cottage cheese med škodljivimi živili, pa hudo mi je za melancane (jajčevce).

Ja, sanda, brokoli na sto načinov, no meni je zelo dober.

sanda je napisal/a
Andy, kako si pripraviš tofu, da ti je dober Meni je surov



Sanda, bom raje v tej temi, da v temi jedilniki ostanejo le jedilniki.
Tofu sem narezala na koščke in ga popekla na kokosovem maslu in v solati ga je bilo čutiti kot nek sir. Ni mi ravno okusen, ampak bi se ga rada navadila jesti. Sicer je pa dimljen bolj okusen.
Počasi mi zmanjkuje idej.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 21:31
Povezava do prispevka
Jaz sem poskusila dimljenega in mi ni bil nek presežek okusa  En košček ga še imam v hladilniku in zbiram pogu, da ga pojem Andy, kokosovo maslo se mi pa zdi, da je škodljivo  Raje ga popeci na olivnem olju.

Sicer pa ti zmanjkuje idej za tofu ali na splošno?
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2009 10:50
Povezava do prispevka
Sanda, a ni ravno obratno, da se olivnega olja ne sme segrevati, ker se takrat tvorijo škodljive stvari? Zdaj sem pa zmedena. Jaz dam olivno na solato, pa na kakšno huhano zelenjavo.

Mah, kar na splošno, ker se mi ne da preveč ubadati z jedilniki in posežem po tistem kar imam rada, pa postaja počasi enolično. Bi morala malo bolj poštudirati primerna živila in pripraviti kombinacije z nevtralnimi. Tofu pa je bil do sedaj na jedilniku le 1x, le zakaj?
Te solate in kakšno skušo lahko pojem v službi, popoldan pa mi zmanjka idej, pa tudi volje nimam po pripravi jedi in razmišljam kaj bi jedla...pa mi hodijo na misel same nepametne zadeve.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2009 13:27
Povezava do prispevka
Namesto olivnega lahko daš repično olje ali pa sončnično. Tole pa najbrž je v redu, tudi če se segreva? 

Tudi pri meni je jedilnik bolj enoličen, ampak mi je vse, kar si priperavim, okusno, tako da zaenkrat nimam problemov s tem   Pri temi z jedilniki morda najdeš kdaj kakšno idejo 
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2009 13:47
Povezava do prispevka
Ne, ta olja niso v redu za segrevanje. Pri tem je potrebno paziti predvsem na škodljivost pregretih olj. In zato se tu svekakor uporablja (vsaj jaz) kokosova maščoba, ker se ne pretvori v škodljivo pri segrevanju. Tudi pri prehranjevanju po krvnih skupinah je potrebno gledati vse zelo široko in upoštevati marsikaj. Zato jaz raje pečem na neškodljivi maščobi, pa četudi je zame po krvnih skupinah "škodljiva". Toliko, kolikor je škodljivo pregreto olivno olje, vsekakor ni.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
123
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2007Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2009 14:06
Povezava do prispevka
No, segrevanje prenesejo le nasičene maščobne kisline, ker imajo med ogljikovimi atomi močno enojno vez. Svinjska mast odpade, ker svinjina ni dobra za nobeno krvno skupino.
Ne vem, ali za kuho obstajajo še kakšne druge živalske maščobe.
 
Od rastlinskih virov nasičenih maščob pa kokosova odpade za vse krvne skupine, ostaneta še kakavovo maslo (samo ne vem, kje bi se ga za prehrano dobilo, razen v čokoladi seveda) in palmovo maslo, ki glede krvnih skupin še ni preverjeno. Za nepreverjena živila D´Adamo sicer pravi, naj jih jemljemo kot nevtralne - čeprav je možno, da se kasneje izkaže, da so škodljiva. Torej vendarle ne bo prevelike panike, če v malih količinah uporabljaš kaj "škodljivega".
 
Jaz osebno še kar naprej uporabljam kokosovo maslo, ker imam doma še veliko vojne zaloge, pa tudi sicer jo uporabljam v majhnih količinah - le da pomažem dno posode, da se hrane ne prime.
 
Repično in sončnično oje pa sta polna večkrat nenasičenih maščob, ki jih segrevanje hitro pokvari. Olivno je samo enkrat nenasičeno in zato nekoliko bolje prenaša segrevanje (manj trans maščob), a se žal uničijo polifenol, zato bi ga po moje bila velika potrata uporabljati za pečenje.
 
Sicer je možna rešitev tudi v tem, da pri pečenju sploh ne uporabljaš maščob in jih dodaš šele, ko je hrana že pripravljena. Tako npr. olivno in laneno olje ohranita svojo zdravo cis-konfiguracijo in vse polifenole nedotaknjene
 
No, vidim, da tinna podobno meni.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2009 14:58
Povezava do prispevka
sanda je napisal/aJaz sem poskusila dimljenega in mi ni bil nek presežek okusa  En košček ga še imam v hladilniku in zbiram pogu, da ga pojem


Ga kaj začiniš in popečeš prej?
Sicer se ga lahko naredi tudi v omaki (tako kot zrezke - meso), nareže v solate ... vem, da je receptov ogromno (ste že skušale kaj poiskati?), ampak jaz tu nisem ravno najboljši vir.

Sicer tudi sama pečem na kokosovi maščobi, ampak jo dam mikro malo.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2009 15:15
Povezava do prispevka
S čim ga pa lahko začinim?  Popekla sem ga, in ni bil nič boljši. Sem ga spretno skrila v velik kos solate in požrla
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2009 15:26
Povezava do prispevka
Saj pravi, da nisem pravi naslov za to, ampak vem, da je full receptov za pripravo tofuja. Npr. tule.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Talita
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 989Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2009 16:31
Povezava do prispevka
Jaz sem pa pred 14. dnevi prvič jedla tofu - navadni in s papriko, pa sta mi oba super. Jem ga kar brez vsega, tanke rezine si popečem na kokosovi maščobi in to je vse. Niti ne začinim nič. Smile Kmalu poskusim še kakšno sojino zadevo (tempeh morda).
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prehrana po krvnih skupinah
Stran 12 od 39
Pojdi na stran 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.