Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prehrana po krvnih skupinah

Pojdi na stran 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20
Katera krvna skupina ste?
1)0 (nič)
36%
79 glasov
2)A
43%
94 glasov
3)B
15%
33 glasov
4)AB
6%
14 glasov
Skupno glasov:
220 glasov
bonbon
Starost: n/aPridružen: 25. sep 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2009 14:39
Povezava do prispevka
Andy, jap, te kalorije so pa stvar zase... na žalost
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2009 14:54
Povezava do prispevka
bonbon je napisal/a
Sanda: ajdova krema? to sama narediš? žal, ne poznam...


Ja, ajdova krema. Enkrat sem se mi zdi napisala recept pod zdravimi recepti. Sicer ni moj recept je pa zelo enostavno za narediti in je povrhu vsega še zelo dobro Sestavine (v kolikor so kakšne "sporne") zamenjaš za primernejše - npr. mleko.
0
Nazaj na vrh
bonbon
Starost: n/aPridružen: 25. sep 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2009 16:54
Povezava do prispevka
Bom pobrskala. Hvala, Sanda.
0
Nazaj na vrh
Talita
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 989Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2009 20:59
Povezava do prispevka
Na katerem olju pa pečete glede na to, da je kokosova maščoba za vse skupine prepovedana? Olivno olje naj ne bi bilo najboljše za segrevanje...
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2009 21:08
Povezava do prispevka
Punce so malo nazaj napisanle, da pečejo na malo kokosovega olja (kljub t.i. škodljivosti), saj le-to pri segrevanju ne tvori ostalih "strupov". Se pravi, da ni popolnega olja. Odloči se sama 
0
Nazaj na vrh
Talita
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 989Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2009 21:17
Povezava do prispevka
Joj, hvala, sem spregledala čeprav kar redno spremljam temo. Smile Tudi jaz bom nadaljevala s kokosovo maščobo. 
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2009 21:59
Povezava do prispevka
Jaz je uporabim tako malo, da ni omembe vredno. Samo pomažem s koščkom masla in še tisto potem razmažem na minimum. Smile
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
bonbon
Starost: n/aPridružen: 25. sep 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2009 23:00
Povezava do prispevka
Ajoj, kokosova maščoba je škodljiva za vse (tudi za A)??? To pa nisem bila pozorna - sem mislila, da je ful dobro, ker delam vse na kokosovi maščobi (ker je pa menda koristna pri zakisanosti telesa). Uf, uf... in sem spet na začetku. 
0
Nazaj na vrh
123
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2007Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2009 9:57
Povezava do prispevka
Staša hvala, zdaj mi je prihranjeno pacanje z ocejanjem olja s sardin.
Imaš morda še kak recept? Pečenje (v polpetih npr) najbrž ni ravno priporočljivo glede na vsebnost omega 3.
 
So pa sardine sicer beneficial za A.
 
 
 
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2009 15:19
Povezava do prispevka
Kakšna je sojina smetana?  Je katera že kaj kuhala ali delala z njo?

S čim lahko nadomestim margarino oz. maslo v sladicah?  Je tale ok? (govorim o skupini A)

image file name: 2k013f6fd7d9.jpg

Pa ša opis:

Margarina Gourmet
(
Vitaquell
)




Odlična kot namaz. Primerna za kuho in peko.


Edina z mlečnimi beljakovinami in sladkorjem. Zaradi jogurtovih kultur prijetno svežega okusa.



Uporaba:
Odlična zamenjava za maslo.
Jogurtove kulture dajejo dober vonj. Gourmet margarina se lepo razmaže že takoj, ko jo vzamete iz hladilnika.
Na njej je odlično popeči kruh, palačinke ali druga živila, ki ste jih ponavadi pekli na maslu.
V sladicah ga uporabimo, kadar želimo, da bi bilo pecivo bolj vezano (povsod, kjer smo prej uporabljali maslo).




 


Sestavine:
Rastlinska olja (repično, sončnično), rastl. maščobe, voda, emulgator:
sončnični lecitin, jogurt (1,3%), limonin sok, barvilo:v olju topljeni
korenjev izvleček, naravne arome.Celotna vsebnost maščobe: 80%.




0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2009 17:45
Povezava do prispevka
Evo, ful sem zadovoljna z mojimi novimi pridobitvami in sicer:

 - želirno sredstvo agar-agar
 - esenški kruh (pa še 50% znižan )
 - rikota (ne morem verjeti, da je nisem prej odkrila - bo zamenjava za skuto)
 - razni kosmiči (rženi, pirini)
 - na WL pa melasa (dokler ne porabim javorjevega sirupa )
 - tofu (mu bom dala še eno priložnost )
 
Me pa zanima še glede škroba. Namreč, v enem od mojih priljubljenih receptov je motri škrob - s čim ga lahko nadomestim? Bi bila sojina moka ok? Ali kakšna druga?


0
Nazaj na vrh
bonbon
Starost: n/aPridružen: 25. sep 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2009 10:57
Povezava do prispevka
Sanda, kje se pa dobi Margarina Gourmet?
 
Pa še eno vprašanje glede prehranjevanja po krvnih skupinah: sem slišala za razlago, da to ne morem biti tako splošno, da poznaš samo krvno skupino in potem ješ hrano, ki naj bi ustrezala tej skupini. Da bi moral vsak zase naredil test krvi (menda nekje v Rusiji ) in na pogladi tega dobil ustrezen jedilnik...
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2009 14:36
Povezava do prispevka
Ta margarina se dobi mislim, da v Sparu in v nekaterih trgovinah z bio prehrano. Mislim, da jo bom vzela in poskusila. 
0
Nazaj na vrh
bonbon
Starost: n/aPridružen: 25. sep 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2009 15:17
Povezava do prispevka
Sanda, upam, da poročaš (če je sama prej ne sprobam ).
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2009 15:13
Povezava do prispevka
Danes sem prvič poskusila esenški kruh in moram reči, da je zelo dober. Je sladkast in sem ga jedla kar brez vsega. Me spominja na kakšen kolač s suhim sadjem ali pogačo Na embalaži piše, da ga po odprtju hranimo največ 4 dni. Jaz sem ga dala v hladilnik, ampak recimo, da ga v tem času ne pojem (kar sicer dvomim ), mislite, da zdrži tudi kakšen dan več? 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prehrana po krvnih skupinah
Stran 15 od 39
Pojdi na stran 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!