Ja, ok, sladkor je res nezdrav. A, če bo zmerno, ne bo nobenega ubilo in mu škodovalo.
Jaz ga uporabljam samo za espresso, si ga sladkam, ker mi je tako veliko boljši, lepše zgleda s tisto peno na vrhu in ga bolj z užitkom spijem. In temu se ne mislim odpovedati za nobeno ceno.
Edino kar se moram odvaditi, je čokolada. Še posebej zato, ker mi ne dene dobro in zato, ker je ne jem, ker bi jo tako strašno imela rada, ampak sem opazila, da sem pri čokoladi čustveni jedec in jo rabim za v "žilo" ob kakšnih emocionalno težkih stvareh in ne za užitek v ustih.In pa, ko je pms.
In ker se je najlažje izogneš, če je nimaš doma, je v bodoče ne bom kupovala. Ampak to ne pomeni, da si je ne bom pa tu in tam tudi privoščila.
Pecivo in ostale stvari me pa nikoli niso pretirano ganile. Ko je priložnost in je kaj, kar lahko jem, pojem košček ali dva brez slabe vesti.
Da bi pa prepričevala fanta, da naj pije grenki espresso in si ne privošči tu in tam čokolade, si potrese malo sladkorja po sočnih jagodah, se mi pa zdi bedarija. Zakaj pa ne, če mu je to užitek. Malo cukra ni nič narobe. Pretiraval pa s tem tako nikoli ni.