Sem ravno nameravala objaviti slike mojih čimičang, a sem ugotovila, da jih nimam shranjenih na tem računalniku, tako da drugič (razen če niso bile na tistem disku, ki je šel v maloro).
Sama sem tudi že delala home-made tortilje, samo se mi največkrat ne da packat, zato jih kar kupim.
Imam že z nadevom dovolj packanja.
To je moj standard nadev. Ni po nobenem receptu, pač pa posledica in kombinacija večih mojih kuharskih poskusov po mehiško:
Piščančji file narežem na koščke in mariniram. Marinada: sojina omaka, raznorazni čiliji, oljčno olje, pekoči madras curry, poper (lahko kajenski), sol/vegeta, česen, čili v prahu, lahko tudi paprika v prahu...
Najprej popražim čebulo, dodam mariniranega piščanca, kasneje še na kocke zrezane vse barve paprike, paradižnik (samo meso), proti koncu dodam še koruzo.
Poleg tega nadeva zavijem v tortiljo še žlico kisle smetane in pest naribanega sira. Za minutko dam v mikrovalovko, da se sir stopi. Po vrhu pokapam s tabascom ali kako podobno omakico.
Včasih dodam v nadev še malo korenčka ali kuhanega krompirja ali pest riža.
Potem delam še varinato z govejim mesom in rdečim fižolom in pa varianto s popečenimi trakovi roastbeefa s papriko. Vse samo po občutku, brez receptov.