Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mehiška hrana

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 11:09
Povezava do prispevka
.
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 11:10
Povezava do prispevka
Kirka, ne, samo veliko sirčka
 
Cantina pa rulz , se strinjam.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 11:33
Povezava do prispevka
Kirka je napisal/a
Meni je kar všeč.
pa tudi zrezek s chedar omako je zelo dober. Bratu so pa zelo všeč lignji po azteško. (meni niso tok)
 
mojemu bratu je bil tudi zrezek s cgedar omako dober. mogoče bova šle vseeno tja jest.
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 11:35
Povezava do prispevka
Moj fant je tud navdušen nad chedarjem, pa zelo je dobr tudi piščančji file v pivski omaki (oz. neki podobnega), ostalo pa tko no...mi je boljši Penjas al pa Cantina
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 12:42
Povezava do prispevka
Upam, da ste tortilije v Romeu že probale, če ne, jih morate pa obvezno!
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 12:46
Povezava do prispevka
To moram pa nujno probat enkrat, Kia. Katere tortilje si pa vzela?
 
Ana, Romeo je pa itak najboljši. Prekaša vse Cantine, Penase. Romeo je res
Samo ambient mi gre včasih naživce pozimi, ker je tako zatemnjen in skoraj ne vidiš kaj imaš na krožniku.
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 13:17
Povezava do prispevka
Tokrat so bile od neke firme Atzteca, drugače pa vedno kupujem Casa Fiesta, ker so mi Poco Loco zanič.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 14:46
Povezava do prispevka
Mene pa zanima, če lahko tortilje (take, kot jih kupiš, ne napolnjene, da ne bo pomote )  tudi zamrzneš oz. kako dolgo ostanejo lahko v hladilniku?  Ker sem jih gledala, pa se mi zdi zaenkrat za dva prevelika porcija in bi jih dala na pol ali na tri dele...
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 15:20
Povezava do prispevka
a sem edina, ki tortilje sama naredi? Embarrassed
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 16:15
Povezava do prispevka
sanda, seveda jih lahko zarzneš. Tudi jaz jih, vedno.
 
ilafa, očitno , sicer pa waw pohvalno.  Kakšna je pa kaj ralika v okusih? Ali se tako zelo razlikujejo?
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 16:23
Povezava do prispevka
okus je isti. No, mogoče so domače bolj okusne, se bolj čuti testo, sam moraš bit res ful pozoren.

je pa bistvena razlika v ceni, ker vse kar rabiš zmešat skupaj je 225g moke, pol žlice masti, olja ali masla, pol žličke pecilnega in pol žličke soli Smile potem pa lepo razvaljaš in razvlečeš, daš na vročo ponvet toliko da se zapeče, a še ni trdo. Voila! tortilje so tu Smile

edit: recept je za 6 tortilj
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 19:45
Povezava do prispevka
Ilafa, daš v naoljeno ponev in na ploščo (kot palačinke) ali v pečico? In če daš v pečico, na koliko stopinj in kako dolgo približno pečeš?
Zelo zanimiv recept, bo definitivno preizkušen!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 19:54
Povezava do prispevka
joooooj, zdaj mi je pa nerodno Embarrassed pozabila sem napisat še cca 90ml hladne vode Embarrassed joj joj Embarrassed in pa na ponev, če imaš teflon sploh ni treba nič naoljit Smile
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 20:07
Povezava do prispevka
jaz jih bom raje kupovala, ker sem jih samo 1x delala in so bile trde, ene preveč pečene, druge premalo
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2006 20:08
Povezava do prispevka
Sem ravno nameravala objaviti slike mojih čimičang, a sem ugotovila, da jih nimam shranjenih na tem računalniku, tako da drugič (razen če niso bile na tistem disku, ki je šel v maloro).
 
Sama sem tudi že delala home-made tortilje, samo se mi največkrat ne da packat, zato jih kar kupim.
Imam že z nadevom dovolj packanja.
 
To je moj standard nadev. Ni po nobenem receptu, pač pa posledica in kombinacija večih mojih kuharskih poskusov po mehiško:
Piščančji file narežem na koščke in mariniram. Marinada: sojina omaka, raznorazni čiliji, oljčno olje, pekoči madras curry, poper (lahko kajenski), sol/vegeta, česen, čili v prahu, lahko tudi paprika v prahu...
Najprej popražim čebulo, dodam mariniranega piščanca, kasneje še na kocke zrezane vse barve paprike, paradižnik (samo meso), proti koncu dodam še koruzo.
Poleg tega nadeva zavijem v tortiljo še žlico kisle smetane in pest naribanega sira. Za minutko dam v mikrovalovko, da se sir stopi. Po vrhu pokapam s tabascom ali kako podobno omakico.
 
Včasih dodam v nadev še malo korenčka ali kuhanega krompirja ali pest riža.
 
Potem delam še varinato z govejim mesom in rdečim fižolom in pa varianto s popečenimi trakovi roastbeefa s papriko. Vse samo po občutku, brez receptov.
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mehiška hrana
Stran 5 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.