Objavljeno: 26. nov 2006 21:32
Morda tole ravno ne spada k receptom, je pa vsekakor zelo zanimivo, da vsaj vemo, kaj vsak dan uživamo...

Kruh, takšen in drugačen | |
Članek je bil objavljen v reviji za potrošnike VIP 4/2003 Časi, ko smo stopili v trgovino in kupili beli, črni ali polbeli ali koruzni ali ajdov ali ? kruh, so že davno mimo. Danes kruha ni tako enostavno kupiti, kar lahko presodimo tudi na podlagi klicev potrošnikov, ki so nam tudi predlagali, naj napišemo kakšen članek tudi o kruhu. Predvsem o tem, kaj se skriva za posameznimi imeni kruha. In kaj sploh je v različnih vrstah kruha? Je zelo temna barva kruha zanesljiv znak, da je to res pravi 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 10:21 Hvala tebi ![]() ![]() 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 10:42 haha...no, jaz kruh jem zelo redko, zato ga pa toliko raje pečem ![]() sploh odkar sem bila na tečaju o peki kruha pri mojstru goljatu, imam oči in ušesa našpičene o vseh stvareh, ki se tičejo kruha. 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 11:53 Hvala irena, od sedaj naprej pečem kruh sama! Človek ne more verjet da še v kruh dajejo samo svinjarijo! Bebci! 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 12:14 Super članek! Kruha že dolgo ne kupujem več, domača peka je zakon. Trenutno ga delam iz polnozrnate in bele moke 3:1, pa dosti lanenih semen dodam v testo. žemljice naredim ravno take, pogosto tudi bele. Nekaj časa je bil št.1 rženi z orehi, zdaj je odstavljen z liste želja, ker sva se ga preobjedla. Še kakšna krušna mešanica bi bila dobrodošla... koruznega recimo še nisem naredila prav dobrega, pa ne vem, kje je past. Moja mama je koruzno moko vedno zalila s kropom in skupaj s pšenično zamesila kruh, pa tudi ni bil nič kaj dober, dostikrat pretežko in slabo pečeno testo ![]() Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West) 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 12:43 Irmca, koruzne moke mora biti v kruhu minimalno. Na 500 gr moke (skupno) pride do 100 gr korzne in ostalo bela. Dobro je, da prej popariš koruzno moko - spet z minimalno vode - počakaš, da se ohladi in potem zmesiš normalno kruh. 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 15:02 Sonja, hvala ti! Očitno sem dajala še preveč koruzne, tako kot moja mami. Bom poskusila takoj, ko dobim vrata od pečice iz Gorenje servisa. BTW, servisni rok imajo tudi za zamenjavo stekla celih 20 dni... ![]() Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West) 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 15:44 Jaz sem se koruznemu kruhu odpovedala, ker je presuh, tudi posuši se hitro. Nekako me preveč bode... ![]() 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 17:10 Bode ponavadi, ker ga ne popariš. Če se popari, potem ne bi smelo bosti. 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 20:56 Dokler je toliko vrst dobrega kruha, se koruznemu komot odpovem, se pa pod nobenim pogojem ne odpovem polenti s čebulo in ocvirki in čez to polito hladno mleko... ![]() ![]() Nazadnje urejeno 27. nov 2006 21:10; skupaj popravljeno 2 krat 0 0 Nadine ![]() Spremljaj me Objavljeno: 27. nov 2006 21:03 Mi nikoli ne kupujemo kruha (razen izjemoma!). Peče ga moja mami, pa tudi jaz se bom počasi zraven spravila. ![]() ![]() [img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img] 0 0 Objavljeno: 27. nov 2006 21:34 Včasih sem tudi jaz razmišljala tako, češ, saj v kruhu pa že ne more bit nič kemije...no, zdaj pa ![]() 0 0 Objavljeno: 5. dec 2006 22:02 Jaz pa sem že 2x spekla kruh sama!!! ![]() ![]() Prejšnji ponedeljek sem naredila polnozrnatega (mešano z malo bele moke), narejeno s pol mleka in pol vode. Ker ga jem samo zjutraj, mi je ostal do nedelje popolnoma enako dober kot prvi dan!! Včeraj pa sem naredila iz že kupljene mešanice- takega s semeni- tip moke 1750 in 1200, vsaj zdi se mi. Kupi se v Hoferju in stane manj kot 200 sit, mešanice je dovolj za dva kar velika hlebca kruha!! Sem bila pohvaljena za najboljši kruh ever in od sedaj ga ne bom več kupovala! Ivy 0 0 |