Odlična in zelo enostavna sladica.
Za cca 40 do 50 dukatov potrebuješ:
300 g Leibnitz keksov (včasih kombiniram s tistimi, ki so obliti s čokolado)
100g jedilne čokolade (jaz uporabljam Lindtovo 70%)
100 g masla
200 g sladkorja
1 jajce
50 g kakava
kokosova moka
rum
Kekse stremo s pomočjo valarja. Ne jih čisto razdrobit, naj ostanejo majhni koščki. Čokolado raztopiš na vodni kopeli. Maslo razmešaš s sladkorjem in jajcem. V to zmes zamešaš tekočo čokolado, kakav, kokosovo moko in rum. Vse skupaj premešaš in oblikuješ klobaso s premerpm cca 5 cm. Zaviješ jo v folijo in daš v hladilnik za kakšne pol ure. Nato jo z zunanje strani posuješ s kokosovo moko, zaviješ v folijo in daš v hladilnik za 12 ur. Narežeš na rezine in ... Dober tek!
