Ojla!
Mene pa sedaj zanima nekaj. Ko hujšamo, recimo, da manj jemo, zmanjašamo vnos kalorij in razliko telo črpa iz zalog. Kaj pa, če smo zraven še aktivni?Kaj se dogaja s hrano, ki jo pojemo? Jo lahko kar takoj spremenimo v energijo, ki jo rabimo za npr. s tek,..., ali pa se hrana najprej kam uskladišči in potem iz tam črpamo energijo.
Če npr. pojemo eno 300gr milko, kar znese cca 1650kcal in nato tečemo,kolesarimo,...4 ali več ur ali te čokoladne kcal porabimo direktno, ali pa se te kalorije najprej nekam uskladiščijo in potem črpajo od tam. V Lisi (z dne 12.4.) sem namreč zasledila, da če naredimo ravno to (pojemo tablico čokolade in nato nekaj ur tečemo), ne naredimo nič, kar pa me čudi, ker če bi s tekom porabili več kalorij, kot pa smo jih pojedli, bi vseeno morali hujšat ali ne?
Pa še nekaj. kaj pa če ne želimo hujšat, pač pa samo mišice pridobivat, kdaj naj jemo po ali pred obrokom. Moj mož namreč veliko kolesari in to tudi v hrib. Mišice sicer že ima, mene zanima samo kdaj in iz kje mišice
črpajo hrano za svoj obstoj in tudi rast.
Upam, da vas nisem preveč zamorila in da ste razumele moja zmedena vprašanja. Če katera o tem kaj več ve, naj mi prosim pojasni.Mogoče že o tem kje kaj piše, pa sem spregledala.
lp
maja