quote:122f8ef457="I cukrcek I"
Povejte mi, katero vrednost moram najbolj gledati...vidim da ne gledate toliko kalorije....Večinoma so oznake za energetsko vrednost, potem pa piše še proteini, glucide, lipide, fibres (predvidevam da so to vlakna), sodium....
Kaj je najvažnejše..?
Pa še to me zanima, ali lahko samo beljakovine uživam, brez OH? Ali lahko kdaj pa kdaj kaj od OH? Najhuje mi je, ker bom brez sladoleda, na taki vročini...
Cukrcek, če bos zjutraj pojedla eno rezino sira na rženem kruhu, mislim da ne bo hudega

Pri sestavinah hrane glej, da nima preveč sladkorjev, to je ogljikovih hidratov (pomojem so to glucide) in maščob. Tisto kar boš pojedla ogljikovih hidratov jej predvsem v prvi polovici dneva, v popoldanskem in večernem času pa bolj beljakovine in zelenjavo. živila z ogljikovimi hidrati izbiraj taka z nizkim glikemičnim indeksom, to so ovseni kosmiči, riž (basmati ali polnozrnat), polnozrnate testine ipd. Obroke si razdeli na več manjših, tako da ješ 6x ali več dnevno, vendar po malo. Tudi sadje lahko (ne preveč seveda zaradi sadnega sladkorja) ješ v prvi polovici dneva. Načeloma velja tako, da če že kakšen prekršek naj bo to dopoldne, saj potem čez dan to pokurimo nikakor pa ne zvečer, ker gre to potem res samo v maščevje. Večerje ne izpuščaj saj na ta način upočasniš metabolizem in telo še bolj skladišči hrano.
Če si zelo zaželiš sladoled si ga na čase seveda privošči, ampak naj bo v prvi polovici dneva. Lahko prakticiraš tudi tako kot punce tule, ki se npr. 6 dni na teden držijo diete, en dan pa imajo day off, kar pomeni, da si privoščijo tudi kakšen posladek oz. hrano, ki je sicer "prepovedana". Upam, da ti bo uspelo.