bom mogla še jaz začeti malo uživati zeleni čaj.
Drugače najboljši čaj po mojem okusu je na kakšnem hribu v koči, npr.: na Joštu.

jaz sem tudi nora na čaj, najraje meto, meta+trpotec, meta+trpotec+melisa, najraje mešanice ampak more biti v vsaki mešanici nujno meta, ima neverjeten okus, tak pepermint in izvrstno poživi čaj....................te mešanice, narejene v tovarnah, planinski, babičin pa ne vem kaj še pa sploh niso dobre.........
v čajnicah pa še nisem kupovala, mamo sicer eno novo v celju, ampak.........
Meni je tudi meta super. Jo imamo ful na vikendu, tako da jo na veliko sušimo...doma imamo cele zaloge .
jaz tudi obožujem čaj vseh vrst in oblik
zjutraj obvezno črn, najraje earl grey, zadnje čase tudi aromatizirani. čez dan pijem zelen čaj z meto ali pa brez- si ga tako kot tanja že zjutraj skuham- ali pa kak zeliščni. Zvečer pa kamilični ali pa materina dušica. Sladkam pa z medom ali rjavim sladkoirjem.
najraje imam zeleni vanilijev ali jasminov čaj iz čajnice. kadar sem bolj v podnu pa rooibos z ingverjem. od kupljenih v škatlicah pa irish cream - črni čaj z aromo likerja - z mlekom in malo sladkorja je odličen za zimska jutra. za osvežitev rooibos s citronello. odličen je tudi pina colada, ki ga pa pije moja hči. lp. |
priprava indijske masale (čaj z začimbami):
- vodo daš na ogenj
- v vodo (pred vretjem) daš kakršnkoli pravi (črni) čaj...lahko je aromatiziran, lahko ne....
- dodaš začimbe: kardamom(vsebino enega semena zdrobiš), klinčke, cimet
- dodaš 1/3 (glede na vodo) mleka in vse skupaj čisto na rahlo zavreš in odstaviš
Upam, da bo katera probala..meni je tako narejen indijski čaj (masala) krasn.
Sicer pa obožujem vse vrste čajev. Doma jih imam res kr precej, res pa je, da ljubim zeliščne čaje, da nabiram zelišča odkar pomnim in da so mi za zimo prekrasne mešanice doma narejenih čajev. (teta Pehta)
Lili jaz si podoben čaj pozimi večkrat skuham. Zraven cimeta dam še zvezdasti janež pa kakšen kos vanilijevega stroka in ga kar precej sladkam. Je zelo dober pa še cela hiša tako diši, kot da bi pekel medenjake.
lep pozdrav
Andreja
Lili jaz si podoben čaj pozimi večkrat skuham. Zraven cimeta dam še zvezdasti janež pa kakšen kos vanilijevega stroka in ga kar precej sladkam. Je zelo dober pa še cela hiša tako diši, kot da bi pekel medenjake.
lep pozdrav
Andreja
karambolo mislš al kej drucga?
ja vanilijo sem pozabila oment... seveda spada v piskr ...
ja po hiši pa diši...
ena dišava je tko bl za v kuhinjo: v pomarančo nanizaš (čist na gosto) klinčke... vse skupaj se posuši in ne zgnije... obesiš jo lahko kamor čš in res dolgo časa lepo diši
karambolo mislš al kej drucga?
Ne ni karamola. Je začimba v obliki majhnih zvezdic, ki imajo notri majhna trda semena. Okus je podoben klinčkom. Je pa pri nas bolj redko v trgovini, razen v kakšnih z zdravo hrano. Meni je všeč zaradi okusa in zato ker tako lepo izgleda. Zato ga običajno kar pustim v čaju in ga ne poberem ven.
Lep pozdrav
Andreja
Rada imam jasminov, zeleni in metin čaj. Na obali zelo pogrešam čajnico, le kdaj se bo našel kdo, ki jo bo odprl
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...