Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Resveratrol dokazano zavira staranje

6. feb 2013 19:26
1

Oglasno sporočilo

... resveratrol, ki se nahaja v grozdju, zavira staranje. Raziskovalci z oddelka za biokemijo na hongkonški medicinski univerzi Li Ka Shing so raziskovali intenzivno prezgodnje staranje, svoje ugotovitve pa so dokumentirali kot večje razumevanje procesa staranja.


 

Dr. Zhou Zhongjun in njegova ekipa so ugotovili, da beljakovina Lamin A aktivira gen za dolgoživost SIRT1 – encim, ki deacetilira proteine, ki pripomorejo k regulaciji celic. V raziskavi, ki je trajala kar 6 let, so ugotovili, da resveratrol izboljša povezovanje Lamina A in SIRT1 in tako intenzivneje aktivira SIRT1. S ciljanjem na SIRT1 so obnovili izvorne celice in tako odložili staranje in podaljšali življenjsko dobo celic na miših s Hutchingson-Gilford Progeria sindromom (sindrom intenzivnega prezgodnjega staranja). Ugotovitve bodo nadalje uporabili za napredne terapije za zaviranje prezgodnjega staranja.

Čeprav je že več raziskav pokazalo zmanjšanje števila izvornih celic, še niso prepričani, ali je upad števila in funkcionalnosti izvornih celic razlog za staranje. Medtem ko dvig aktivnosti SIRT1 obnovi izvorne celice, je to prva raziskava, ki je pokazala, da je Lamin A endogeni SIRT1 aktivator ter da je potrebna vezava SIRT1 na beljakovino Lamin A njegovo aktiviranje. Tako je še ena raziskava pokazala pozitivne vplive resveratrola na zdravje in vitalnost.

1

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Sinthija

   • 8. feb 2013 8:48

    No, sedaj pa vem zakaj izgledam pri 32,5 let še vedno mlada:). Očitno je dobro, da pojem veliko grozdja.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kot celota se dobro počutimo le, če smo urejene kot celota – torej na to vpliva tudi izbira spodnjega perila.