Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Olje polenovke - katere so prednosti pred klasičnimi omega-3 maščobami?

6. nov 2012 18:25
0

Oglasno sporočilo

... učinke uživanja omega-3 maščob na naše zdravje so v zadnjih letih omega-3 maščobe v obliki prehranskih dopolnil postale ena najosnovnejših izbir osveščenih potrošnikov. Na voljo je več oblik omega-3 maščob, med njimi pa so zagotovo najbolj znane 'klasične' omega-3 maščobe. Poleg njih pa so seveda na voljo še druge oblike, npr. krilovo olje in olje polenovke.


Olje polenovke britanskega proizvajalca Natures Aid

Zakaj izbrati olje polenovke?

Ker se za razliko od klasičnih omega-3 maščob olje polenovke pridobiva iz jeter polenovke, kjer je koncentriran tudi vitamin D. Že več raziskav je pokazalo, da ima še zlasti pozimi večina ljudi precejšnje pomanjkanje vitamina D (naj spomnimo, da se vitamin D tvori ob izpostavljanju sončnim žarkom), zato je zaužitje zadostnih količin vitamina D s hrano in prehranskimi dopolnili toliko bolj pomembno. Pomanjkanje vitamina D je zelo pogosto tudi pri starejših ljudeh.

Pomanjkanje vitamina D vodi v lepo število zdravstvenih težav, med drugim oslabel imunski sistem, depresijo, rahitis pri otrocih, pomanjkanje kalcija (vitamin D sodeluje pri uravnavanju kalcija v telesu) in posledično mehke kosti, bolečine v kosteh, osteoporozo, slabe zobe in deformacije zobovja, zmanjšano mišično moč in mišično maso, splošno oslabelost, mišične krče, lahko vodi v metabolni sindrom in mnoge druge. Raziskave so pokazale tudi, da vitamin D ščiti pred rakom dojk, prostate in črevesja.

Olje polenovke je tako idealen in naraven vir ne le EPA in DHA, temveč tudi vitamina D, zato bi ga še zlasti pozimi moral uživati vsakdo.

Več o pomembnosti vitamina D in posledicah pomanjkanja pa si lahko preberete v ostalih objavah:

Več o koristnosti omega-3 maščob pa v članku Omega-3 maščobe.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zaradi visoke cene in priljubljenosti je oljčno olje pogosto predmet goljufij na različnih stopnjah predelave, pakiranja in distribucije.