Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Olje polenovke v nosečnosti za pametnejše otroke

19. sep 2014 9:00
0

Oglasno sporočilo

... bila objavljena v strokovni reviji Pediatrics. Ta je le še ena med nešteto dokazi, da je uživanje ribjih maščob, še zlasti DHA (dokozaheksaenojska kislina), ključnega pomena za optimalen razvoj možganov.

V raziskavi so nosečnice razdelili na dve skupini, od katerih je ena vsak dan zaužila 2 žlici (pribl. 4 kapsule) olja polenovke, druga pa koruzno olje. To so uživale tudi še po porodu, med dojenjem. Ko so njihovim otrokom pri 4 letih starosti opravili test inteligence, so imeli otroci mater, ki so uživale olje polenovke, opazno boljše rezultate, torej so bili veliko bolj inteligentni kot otroci mater, ki niso uživale olja polenovke temveč koruzno olje.

Olje polenovke in ostala ribja olja so izjemen vir DHA, ki jo telo nujno potrebuje za normalen razvoj možganov, vida ter druge funkcije in organe, zato je izjemno pomembno, da ženske (vsaj) v nosečnosti in med dojenjem zaužijejo dovolj omega-3 maščob oz. DHA. Ženske, ki ne dojijo, pa morajo paziti, da nadomestne formule vsebujejo tudi DHA.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  V vročih dneh nič ne osveži tako kot ledena lučka, če pa je z okusom tvoje najljubše pijače, še toliko bolje.