Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Olje polenovke v nosečnosti za pametnejše otroke

19. sep 2014 9:00
0

Oglasno sporočilo

... bila objavljena v strokovni reviji Pediatrics. Ta je le še ena med nešteto dokazi, da je uživanje ribjih maščob, še zlasti DHA (dokozaheksaenojska kislina), ključnega pomena za optimalen razvoj možganov.

V raziskavi so nosečnice razdelili na dve skupini, od katerih je ena vsak dan zaužila 2 žlici (pribl. 4 kapsule) olja polenovke, druga pa koruzno olje. To so uživale tudi še po porodu, med dojenjem. Ko so njihovim otrokom pri 4 letih starosti opravili test inteligence, so imeli otroci mater, ki so uživale olje polenovke, opazno boljše rezultate, torej so bili veliko bolj inteligentni kot otroci mater, ki niso uživale olja polenovke temveč koruzno olje.

Olje polenovke in ostala ribja olja so izjemen vir DHA, ki jo telo nujno potrebuje za normalen razvoj možganov, vida ter druge funkcije in organe, zato je izjemno pomembno, da ženske (vsaj) v nosečnosti in med dojenjem zaužijejo dovolj omega-3 maščob oz. DHA. Ženske, ki ne dojijo, pa morajo paziti, da nadomestne formule vsebujejo tudi DHA.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Preživeti prvi dan vrtca je lahko težko tako za otroke kot tudi mame! Prvi dan vrtca je eden najtežjih čustvenih dni za starše. V resnici ne gre toliko za to, da gre otrok prvič v šolo, ampak da se začne postopek spuščanja.