Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vitamin D dvigne razpoloženje v mrzlih zimskih dneh

9. mar 2010 11:04
0

Oglasno sporočilo

... so ugotovili raziskovalci na univerzi Loyola University Chicago Marcella Niehoff School of Nursing. To prehransko dopolnilo namreč dokazano pozitivno vpliva na naše razpoloženje, ki je zaradi temačnih, kratkih dni in večjega dela dneva, prebitega v zaprtih prostorih, pogosto na dnu. Poleg tega tudi izboljšuje naš imunski sistem in tako preprečuje, da bi zboleli za virozo.

Pomanjkanje vitamina D ostaja problem pri mnogih ljudeh, kljub temu, da so njegovi pozitivni učinki na naše zdravje dobro znani. Vendar težko, da bi samo s prehrano dobili zadostno količino vitamina D v zimskih mesecih, potrebna so tudi prehranska dopolnila z vitaminom D3 in izpostavljanje soncu.

Vitamin D je zelo pomemben za naše zdravje, tako na splošno kot tudi za preprečevanje kroničnih bolezni, zato ga bodo znanstveniki preučevali še naprej in upajo, da bo pomemben dodatek pri zdravljenju diabetesa in depresije.

PREBERITE TUDI: Vse to so lahko posledice pomanjkanja vitamina D

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.