Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vitamin C upočasnjuje rast rakavih celic

6. nov 2008 17:20
0

Oglasno sporočilo

Do ugotovitve so prišli ameriški znanstveniki. Vitamin C naj bi se namreč povezal s kemično sestavo rakave celice in sprožil verižno reakcijo ter tako ustvaril tolikšno količino vodikovega peroksida, da bi uničil bolne celice in zdrave pustil nedotaknjene.

Vitamin C upočasnjuje rast rakavih celic­
Vitamin C upočasnjuje rast rakavih celic


­Raziskovalci so injekcije vitamina C vbrizgali mišim, katerim se je rak na jajčnikih, rak trebušne slinavke in možganski tumor zmanjšal kar za polovico. Britanski znanstveniki pa so ob rezultatih ameriške raziskave skeptični, saj menijo, da bi C vitamin lahko zmanjšal učinke obsevanja in kemoterapije.
Zaradi nadvse uspešnih rezultatov vpliva vitamina C pri miših pa ameriški raziskovalci že razmišljalo, da bi poskusno začeli vbrizgavati vitamin C ljudem. Ena doza naj bi vsebovala kar štiri grame vitamina C na kilogram telesne teže in je veliko večja od količine vitamina, ki bi ga človek lahko zaužil prek hrane ali zdravil.

Uspešnost vitamina C leži tudi v tem, da se rakaste celice po kemični sestavi razlikujejo od zdravih celic in zato tudi drugače reagirajo na vitamin.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  • Akasha 27. avg 2019 8:51
   Lahko bi bilo bolje...
  • numi 26. avg 2019 22:34
   noro lepo diši
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Se še spomnite leta 2000 in kako popularna je bila francoska manikira?