mojcej je napisal/aStaša, oprosti, verjetno sem spregledala tvoje postke ... presneta pomlad

... Se opravičavam, bom šla še enkrat in ponovno skozi, da ne bom spraševala bedarij. Čeprav je pa res, da si najlažje stvari zapomnim, če so podane na konkretnih primerih ... Pa saj se najdejo

A si zapisala kje tudi "kdaj je PREVEČ maščob? OH? Sladkorja? katera je zgornja (dovoljena) številka?"
Ni panike :) Gre le za to, da pomembnost sestave hrane in priporočila, kaj in kdaj kakšno hrano jesti, omenjam praktično povsod, kakor tudi to, da je nabiranje izkušenj v zvezi s tem ključnega pomena za oceno, če je neko živilo za nas dobro ali ne. Pravila so preprosta, točno določenih številk pa ni. Poleg tega je odvisno, koliko določene hrane (namaza, omake ...) poješ. Marmelada npr. je sam cuker, pa vendar ni nič hudega, če si jo daš žličko zjutraj na kosmiče. Banane so med manj priporočljivim sadjem, ker vsebujejo veliko škroba, pa vendar lahko poješ banano po napornem treningu, ko imaš izpraznjene glikogenske rezerve. Težko je postavljati neke meje. Za te stvari enostavno dobiš sam občutek skozi mesece ali celo leta vsrkavanja informacij in lastnega eksperimentiranja. Zato pa je dobro, če si, če seveda želiš shujšati, vsaj približno sestaviš nek jedilnik (kako to storiti, piše v člankih na PL in Maxximumu).