Lepo lepo proosim ocene za:
. Hvalja
Mojcej, v ne tako starih postih sem že večkrat napisala, kaj so priporočena živila, čemu se je potrebno izogibati in zakaj. Pisala sem o tem, kaj spada pod hidrate, kaj pod puste beljakovinske vire, kaj pod zdrave maščobe ... kdaj jesti OH, kdaj le še zelenjavo ... Da še enkrat strnem:
- jej čim manj predelanih živil, torej raje zrezek kot pišč. klobase, raje cel sadež kot marmelado, raje rjav riž kot riževe kosmiče ... raje svežo/dušeno zelenjavo kot industrijske namaze iz nje
- glej, da v istem izdelku ni preveč maščob IN ogljikovih hidratov, sploh škroba ali sladkorja
- glej, da v izdelku nasplošno ni preveč sladkorja ALI maščob
- proti večeru naj bo vir OH predvsem zelenjava, v prvem delu pa kakšni kosmiči, riž, testenine, polnozrnat kruh, mogoče kakšna žlica marmelade za zajtrk ...