Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Izobrazba partnerjev

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
apsara
Starost: n/aPridružen: 8. jul 2006Prispevkov: 36Kraj: Lj okolicaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 16:14
Povezava do prispevka
Da se vas malce povprasam za mnenje- vam je pomemben dejavnik pri dolgorocnem partnerstvu ali je to cisto postranska stvar?
 
 
Koncujem studij na eni bolj zahtevnejsih fakultet, tudi po koncanem studiju se bom mogla kar naprej izobrazevat, skratka moje zivljenje bo en sam studiozen in ambiciozen proces...hoces noces, bo moral biti.

In pojavi se problem- no, po vsej verjetnosti si ga delam sama- zaljubila sem se v fanta, ki ima srednjesolsko izobrazbo, dela v vojski. Na zacetku, ko sva zacela mutit, me seveda ni motilo...se pac prepustis metuljckom, custvom...nisem niti planirala, da se bo odvijalo v bolj resni smeri. Sedaj,ko pa vidim, da je decko resen in mi zelo odgovarja v dolocenih pogledih, nacinu razmisljanja, me nekaj povlece nezaj. In to je ravno ta butasta razlika v tem, koliko nekomu pomeni izobrazba in narava dela...

Vem, da ni prav, da obsojam to zvezo na propad ze zaradi tega, ampak iskreno... malenkost me pa to moti in si res ne predstavljam zivljenja z nekom, ki bo stagniral na nekem mestu, medtem, ko bom jaz ze zaradi narave dela morala veliko vec cesa in energije posvecat delu. Po drugi strani je pa to clovek, ki me je zmedel tako, kot me ze dolgo nihce ni in ne bi rada z kakimi bednimi ˝idejami˝ zafurala te veze.

Je sansa, da se spelje ta stvar? Ima katera podobne izkusnje ali se sploh ne obremenjujete s tem? Jaz bi se rada neobremenjevala s tem, ampak hudica, ne gre. Sploh ta narava dela- vojska, me kar nekaj grize.
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 16:34
Povezava do prispevka
Sama imam VS izobrazbo, končat moram še diplomo za UNI, potem bom pa nekaj časa dala mir, ker bomo imeli dojenčka. V službi se moram konstantno izobraževat, ker sem na takem področju, da pokrivamo veliko različnih zakonov, ipd.
Moj ima 'samo' srednješolsko izobrazbo in nima prav nobenega namena it naprej, ker je precej praktičen tip in mu noben od obstoječih UNI programov ne odgovarja. Dela na področju IT, kjer se itak konstantno izobražuje, ob delu, prek organiziranih izobraževanj ipd. in v končni fazi tudi zasluži več kot jaz.
Mene ne moti, če ima moj partner nižjo formalno izobrazbo kot jaz, ker se dejansko v svojem znanju dopolnjujeva. On tehnika, jaz 'uradne' stvari. Če bi me motilo v tej meri, da bi se s tem obremenjevala in to pogosto, bi razmislila o zvezi.
Nisi sicer napisala kaj on pravi o tem, ker meni je moj svojo odločitev konkretno argumentiral... Ampak tudi če dela 'samo' v vojski, to ne pomeni da bo večno ostal vojak (če je trenutno samo to). Kolikor mi je znano imajo oni tudi možnosti napredovanj, izobraževanj, ipd.
V končni fazi bo odločitev samo tvoja. Smile
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 18:14
Povezava do prispevka
Meni osebno se raven izobrazbe pri partnerju ne zdi pomembna. Zaradi mene bi lahko opravljal kakšnega izmed štiriletnih poklicev ali pa bil kirurg nekje v zahodni Evropi. Dokler se lahko z njim pogovarjam, dokler je splošno razgledan in mu vsakodnevni pogovori o političnih, pomembnejših zdravstvenih in podobnih dogodkih ter tematikah ne povzročajo težav, me izobrazba resnično ne zanima.

Hočem imeti partnerja na nivoju enake razgledanosti kot jo imam sama. In mi je vseeno kako je do te razgledanosti prišel. Drugače se pa čisto vsi vsak dan učimo novih stvari - magari, če si vsak dan preberemo glavne rubrike na enem izmed izbranih spletnih portalov (tako da vemo kaj se v Sloveniji in po svetu dogaja), stalno se izobražujemo (pa za to ne potrebujemo štirih leta preživeti na univerzi in potem šolanje še nadaljevati). Svojega partnerja bi sicer podpirala pri tem, če bi imel kakšne višje akademske cilje, drugače pa, kot pravim, sem zadovoljna, dokler lahko z njim normalno komuniciram, dokler ima svoje mnenje in prepričanje, katerega zna tudi argumentirati.

Tebi bi pa svetovala, da se temu problemu ne posvečaš preveč, ker če se z dečkom ujameš v vseh ostalih pogledih in če misliš, da je on "ta", je po mojem mnenju brezveze energijo in živčke izgubljati z razmišljanjem, da ne bo dosegel tvojega nivoja izobrazbe.

Bi se pa lahko zasekirala, ko bi ga npr vprašala kaj meni o finančni krizi o kateri čivka že vsaka ptička, on pa bi te samo debelo pogledal. Evo, tu pa bi bil problem. Namreč od partnerja verjetno vsak pričakuje tudi dobro mero intenzivne komunkacije. Saj se ne moreš cele dni le lepo gledat pa za roke držat, ane? Wink

Torej, če ti je dečko 1A, bi ti svetovala, da ne uničuješ potencialno lepe zveze in priložnosti za  še olepšanje le-te.
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 18:34
Povezava do prispevka
ja jaz se strinjam z Navy...jaz od partnerja sicer pričakujem da je zame intelektualni izziv, ampak na enaki valovni dolžini.
dejstvo je da se s svojim fantom o njegovem področju dela (IT) ne morem veliko pogovarjati, ker se pač ne spoznam, ampak se tudi z zdravstvenim tehnikom ali mizarjem ne morem, čeprav imam jaz načeloma višjo izobrazbo (zdaj malo karikiram) o njegovem delu.
Važno je da imaš podobne poglede na svet, podobno razmišljaš, ali pa znaš nasprotno dobro argumentirati...torej kot sem že rekla te partner intelektualno ne zavira ampak spodbuja tvoje mišljenje....
Torej, če je dečko razgledan in se ti zdi, da ti je v pogledih na svet, razmišljanju ne glede na izobrazbo kompetenten, sploh ne vem kaj razmišljaš Smile
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 19:11
Povezava do prispevka
Izobrazba se mi ne zdi tako pomembna pri tem, koliko se z nekom ujameš v partnerstvu in prijateljstvu. Izobrazba človeku ne garantira inteligence, kolikor se to čudno sliši, si zlahka najvišje izobražen (z doktoratom vred), pa nič posebej pameten. Po drugi strani poznam ljudi, ki niso akademski (nimajo nobenega zic ledra in nobene motivacije, da bi se učili "abstraktne" stvari, ki jih ne morejo pri priči uporabiti), vendar so zelo inteligentni, čeprav je marsikateri celo srednjo šolo s težavo naredil. Mislim, da gre pri izobrazbi bolj za interese in za to, kam se ljudje odločijo vlagati svojo energijo, kot pa za pokazatelj inteligence. Itak pa se mi zdijo srčna dobrota, iskrenost, toplina, sproščenost in sprejemanje drugih brez sovražnih predsodkov pomembnejše od inteligence.



0
Nazaj na vrh
nat
Starost: 43Pridružen: 31. mar 2008Prispevkov: 185Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 19:37
Povezava do prispevka
Se strinjam z vsemi predhodnicami. Pri meni je podobno kot pri Galyki. Jaz imam UNI, precej zahtevno službo, z veliko službenimi potmi, seminarji, ipd., delam podiplomca. Fant ima srednjo, dela v telekomunikacijah. Je izrazito tehničen tip, brez obstanka za knjigami. Mene služba obremenjuje tudi v prostem času, njega ne. Ampak odlično funkcionirava, ker sva na isti valovni dolžini, imava skupne interese in se dopolnjujeva (kot je Galyka rekla: on je handy, jaz pa za papirje rihtat). Zame je važna splošna razgledanost in intelekt, za formalno pridobljeno izobrazbo mi pa dol visi. 
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 19:48
Povezava do prispevka
formalna izobrazba ni pomembna, je pa pomemben čimbolj enak nivo funkcioniranja in komunikacije Smile
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 19:49
Povezava do prispevka
Iree je napisal/aIzobrazba se mi ne zdi tako pomembna pri tem, koliko se z nekom ujameš v partnerstvu in prijateljstvu. Izobrazba človeku ne garantira inteligence, kolikor se to čudno sliši, si zlahka najvišje izobražen (z doktoratom vred), pa nič posebej pameten.


Podpis pod vse punce, sploh pa tale del od Iree. Meni osebno ni važno, kaj in koliko ima končano, dokler je razgledan, inteligenten in se ujameva; ni mi niti važno, kako službo ima (dokler ni mesar ali lovec, npr., to je pač moj personal preference) dokler hoče delat.  Torej, ni lenuh, ki se šlepa ipd. To, da imaš ti (ali pa kdorkoli) UNI, on pa "le" SŠ, še vedno nič ne pove, koliko je kdo pameten, kako se bo znašel v življenju itd., opažam pa, da veliko ljudi povezuje "pamet" s stopnjo pridobljene izobrazbe ...

Problem se lahko pojavi, če je fant občutljiv na to, da ženska zasluži več od njega, vendar to spet ni povezano direktno z njegovo izobrazbo (vsaj ne v celoti in ne v vseh primerih), ker si lahko UNI pa dobivaš slabšo plačo kot on, ki je "le" SŠ.

Dokler se fajn razumeta, vama vse štima, imata razčiščene pojme, oba nameravata delat, da se preživljata (v smislu, da se noben ne šlepa) ... ne vidim razloga, zakaj bi to, da dela v vojski in ima nižjo stopnjo izobrazbe kot ti, kakorkoli moralo ovirati vajino nadaljno zvezo Smile
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 40Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 20:12
Povezava do prispevka
Podpis pod Iree (sploh zadnji stavek!) in Lai Ming. Tudi meni je važno predvsem to, da sem s partnerjem na isti valovni dolžini, kar pa je odvisno ravno od vsega drugega kot od izobrazbe. 
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 20:27
Povezava do prispevka
Se strinjam z Iree, Navy in Lai Ming.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2009 20:48
Povezava do prispevka
Iree je napisal/aIzobrazba se mi ne zdi tako pomembna pri tem, koliko se z nekom ujameš v partnerstvu in prijateljstvu. Izobrazba človeku ne garantira inteligence, kolikor se to čudno sliši, si zlahka najvišje izobražen (z doktoratom vred), pa nič posebej pameten. Po drugi strani poznam ljudi, ki niso akademski (nimajo nobenega zic ledra in nobene motivacije, da bi se učili "abstraktne" stvari, ki jih ne morejo pri priči uporabiti), vendar so zelo inteligentni, čeprav je marsikateri celo srednjo šolo s težavo naredil. Mislim, da gre pri izobrazbi bolj za interese in za to, kam se ljudje odločijo vlagati svojo energijo, kot pa za pokazatelj inteligence. Itak pa se mi zdijo srčna dobrota, iskrenost, toplina, sproščenost in sprejemanje drugih brez sovražnih predsodkov pomembnejše od inteligence.

Nimam kaj dodati, se popolnoma strinjam.
0
Nazaj na vrh
carrie
Starost: 48Pridružen: 15. okt 2008Prispevkov: 72Kraj: malo tu, malo tamStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2009 11:10
Povezava do prispevka
Se strinjam s predhodnicami.
Meni osebno je najbolj pomembna intelektulana stimulacija v medsebojnih odnosih in le ta ne izvira iz formalne izobrazbe, MHO.
The trick in life isn't getting what you want but wanting it after you get it.
0
Nazaj na vrh
Blazy84
Starost: n/aPridružen: 7. jan 2008Prispevkov: 996Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2009 13:28
Povezava do prispevka
Tudi jaz se v vsem stinjam z vami.
Zame je pomembno to, da je partner razgledan (kar ni pogojeno z višjo izobrazbo), da ima cilje (za katere se trudi iz dneva v dan) in ni pasiven, ne vidi pred seboj samo to, kako se bo po končani službi ulegel na kavč ali celo popoldne previsel za računalnikom ipd. Pomembno je, da se te lastnosti med partnerjema ujemajo in da si delita podobne interese, poglede na svet, se ujemata v medsebojni komunikaciji, srčni kulturi, in seveda, da se spoštujeta in podpirata.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2009 14:15
Povezava do prispevka
Tako kot so ti že vse povedale: glavno je, da sta na isti valovni dolžini.
Sicer pa se lahko neformalno in formalno izobražuješ celo življenje, tako da te z nekaj motivacije in časa vedno lahko dohiti.
Pomembno pa je, da ne obtiči na mestu, kakršnokoli izobrazbo in delo že ima.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
darcy85
Starost: 38Pridružen: 15. feb 2008Prispevkov: 67Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2009 19:29
Povezava do prispevka
Važno je le, da je med vama iskrena ljubezen in potem ni pomembno kakšno delo nekdo upravlja, skratka po moje, se da vse uskladiti, če sta si res blizu in se super ujemata na drugih področjih. In pomembno je, da mu daš vedeti, da ga  kljub nižji izobrazbi  zelo spoštuješ in, da se ne počuti zaradi tega kaj manj vrednega, če ima nižjo izobrazbo kot jo imaš ti. Po moje vama ne bo panike....
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Izobrazba partnerjev
Stran 0 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.