Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kako pozabiti?

HeRRa
Starost: n/aPridružen: 8. okt 2005Prispevkov: 14Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 15:02
Povezava do prispevka
Hej punce 

Ker ste mi že tolikokrat pomagale, vas ponovno prosim za nasvete... Namreč, že od nekdaj sem zelo navezana na svoje starše, res ju imam rada in ju spoštujem. Tu pa se je pojavil problem... Mama je imela že dolgo neko znamenje, ki ga je po nasvetu zdravnika dala odstraniti. Ugotovili so da je bil melanom, ampak minimalne debeline (kar pomeni da spada med tanke melanome in so ponavadi popolnoma ozdravljivi), zato so jo le še enkrat operirali da so odstranili vse sledi bolnih celih (torej so vse izrezali v zdravo). Od tega je minilo že pol leta, ima pa le še redne preglede pri kirurginji, ki pa ji je tedaj povedala da je imela srečo in da je vse vredu. Zdaj vsi živijo svoje življenje dalje, le jaz ne morem pozabiti. Ko je prvo izvedela diagnozo se mi je zdelo kot da se mi je podrl svet, obhajale so me same slabe misli in strah, da mami izgubim. Tako je še danes, saj niti približno ne morem pozabiti, da se lahko ta bolezen kdaj tudi vrne in živim v večnem strahu da bi se ponovilo. Tako me zdaj, ko kateri od staršev "pojamra" da ga kaj boli, zelo skrbi, da bi bilo kaj narobe, čeprav so čisto nedolžne "bolečine" ali pa le utrujenost. Nikoli nisem imela izkušenj s smrtjo, zato me je spoznanje da nismo večni še toliko bolj pretreslo in ne vem kako naj se s tem spoprimem. Vsi me tolažijo z besedami, češ da naj zdaj pozabim, da je mimo in naj ne skrbim toliko, a mi te besede žal nič ne pomenijo.

Ima morda katera podobno izkušnjo in mi lahko da kak nasvet glede tega, saj bi res rada ponovno normalno zaživela, brez strahu in negativnih misli vsak ljubi dan? Res ne vem kaj še naj storim, imam dobre in slabe dneve, včasih si mislim "saj je pa vse vredu!" in je vse lepo, včasih pa si mislim "kaj pa če...?" Prosim vsaj za kakšno vzpodbudno besedo, da vem, da me nekdo razume...
0
Nazaj na vrh
nihrida666
Starost: 122Pridružen: 29. dec 2006Prispevkov: 1049Kraj: SevnicaStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 15:11
Povezava do prispevka
HeRRa, strah pred izgubo ljubljenih je povsem normalen. Če pa se ti zdi (kot si omenila), da je ta strah pretiran in da upravlja s tvojim življenjem, potem bi bilo dobro, če bi se pogovorila s svojim zdravnikom. Skupaj bosta ugotovila ali je potreben obisk pri strokovnjaku ali bosta težavo odpravila kako drugače. 

EDIT: Vsaj jaz sem naredila tako, kot je zgoraj napisano. In mi ni žal.
Spužva Bob je car!

0
Nazaj na vrh
Zanesljiva
Starost: n/aPridružen: 6. nov 2008Prispevkov: 186Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 20:02
Povezava do prispevka
Pozdravljena Herra! Jaz sem dala nekaj podobnega čez, ko je mami zbolela za rakom. Tudi meni se je takrat sesul svet, enostavno sem se bala izgube mame, kajti tako kot ti sem tudi jaz zelo navezana na svoje starše. Pri meni je precej časa trajalo, da sem se sprijaznila, da smo to pustili za seboj, da gremo zdaj naprej. Čas celi rane, ene hitreje, druge malo počasneje, ti samo glej, da boš razmišljala pozitivno.
Od takrat se je pri meni spremenilo to, da zdaj vsakič ko me mami prosi za pomoč, ji ustrežem če le lahko, ker se vedno spomnim na bolezen, zato želim, da se imamo kadar smo skupaj, lepo.
0
Nazaj na vrh
Holly
Starost: 40Pridružen: 4. avg 2008Prispevkov: 64Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 20:05
Povezava do prispevka
Živjo, HeRRa! Naj ti povem da te prav dobro razumem kako se počutiš. Tudi jaz imam "krizne dneve", ko imam dobesedno napade panike in neprestano razmišljam, kaj pa če se mojim bližnjim kaj zgodi... Predvsem me zagrabi vsakič, ko se kdo od mojih slabo počuti, gre na kakšno daljšo pot z avtom, ga kaj boli, pa četudi je samo prehlad. Takrat sem prav depresivna in res si ne znam predstavljati, kaj bi storila, če se kdo od mojih smrtno ponesreči ali hudo zboli... Zmešalo bi se mi po moje.
Pred nekaj leti je za rakom umrl moj dedek, ki sem ga imela zelo zelo rada in še vedno dobim solzne oči ko pomislim nanj... Najhuje je bilo to, da je bil bolan kakšno leto in smo ga dobesedno gledali umirati pred našimi očmi... Vsem nam je bilo zelo hudo, še najbolj pa moji mamici, njegovi hčerki. Zato si res ne predstavljam da bi morala to še enkrat preživljati, in sicer pri svojih starših, fantu...
Še najbolj pa me stisne takrat, ko se zavem krute resnice, in sicer, da večno ne bodo živeli in da bodo (starši) po vsej verjetnosti umrli pred mano. Resnično upam, da to še ne bo kmalu, saj so še mladi, ampak pri današnjem tempu življenja umirajo za rakom, srčno odpovedjo in podobnimi "starostnimi" boleznimi tudi mlajši.

Najbrž te nisem dosti potolažila, hotela sem ti samo povedati, da te razumem in da dostikrat čutim enako kot ti. Če misliš, da je ta strah tako močan, da ovira tvoje vsakdanje življenje, bi ti svetovala tako kot Nihrida, da se pogovoriš s strokovnjakom... Tudi jaz sem že razmišljala o tem, vendar se mi vseeno zdi, da kakovost mojega življenja še ni tako zelo ovirana. Pri meni gre samo za določene dneve oz. krizne trenutke, če pa se tebi dogaja vsak dan, pa mislim da bi morala resno razmisliti o tem, da bi se izpovedala komu. Morda pa bi za svoje strahove, lahko povedala mami, če ji še nisi, morda ti bo ona lahko kako pomagala?
0
Nazaj na vrh
goldfish
Starost: 33Pridružen: 11. feb 2009Prispevkov: 996Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 22:28
Povezava do prispevka
Bom samo potrdila, kar so ostale že povedale... Mogoče bi bilo res fajn, da poveš mami, če še nisi - sigurno ji bo ogromno pomenilo, ko bo videla, da jo imaš rada. Lahko da je tudi njo še vedno zelo strah pa bosta mogoče skupaj pogruntali kaj koristnega, npr. lahko skupaj najdeta in počneta kakšno sproščujočo aktivnost, ki je obema všeč in vama bo speljala misli drugam... Ali kaj podobnega, več glav več ve. Glede na to, da praviš da si na starše navezane, se o tem pogovoarjajte pa bo vsem lažje... Pa lahko še naprej tu pišeš, če te kaj muči, bomo ženske malo modrovale, bomo že neki pogruntale Wink Držim pesti! Smile

Pa za vse, ki imate različne strahove in podobno... Če se vam zdi, da vam to na kakršenkoli, najmanjši način ovira življenje - ne odlašat, naredte nekaj zase, pogovarjajte se z ljudmi, ki jim zaupate, sprašujte, pozanimajte se, kaj lahko naredite, h komu se lahko obrnete po pomoč... Ker se vam ni treba samim mučit.
0
Nazaj na vrh
HeRRa
Starost: n/aPridružen: 8. okt 2005Prispevkov: 14Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. feb 2009 10:34
Povezava do prispevka
Vsem najlepša hvala za odgovore... Sem vedela da mi boste pomagale 

Ta strah se je malo polegel, saj sem včeraj celo popoldne prebirala forum, kjer bolniki s to boleznijo povejo kako se je razpletlo pri njih in moram reči da sem (trenutno) pomirjena. Saj sem tudi prej brala različne forume, kjer so me le še bolj prestrašili, fant in prijatelji pa so grozili da mi bodo odklopili internet Saj se nekako morem strinjati z njimi, ker mi to branje "po delčkih" res niti malo ni koristilo, le še bolj panična sem bila.

O tem sem se pogovarjala tudi s svojim zdravnikom, povedala sem mu kaj me muči in me je za tisti čas potolažil, kakšne nadaljne pomoči pa tudi ni omenjal. Zaenkrat bi rada s tem opravila sama, ker vem da sem dovolj močna da to premagam in si spet vse porihtam v glavi (bil bi že skrajni čas).

Ena od vas je zapisala, da čas celi rane, in zgleda da bo moje rane celil malo bolj dolgo... Iz tega sem se definitivno naučila zelo veliko, bila je lekcija, čeprav kruta, a zdaj se le zavedam da nismo samoumevni. Kar se pa tiče tega, da bi povedala mami... Nekak ne čutim da bi bilo to prav, mislim da se ona spopada s tem po svoje in poskuša pozabiti, zato se mi ne zdi pošteno da bi ji povedala svoje skrbi in strahove, lahko jo le vznemirim kolikor jo poznam.

Eh bo že nekak, a ne? Hvala punce
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kako pozabiti?
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.