Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Umetna sladila & co.

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 12:08
Povezava do prispevka
jaz pa imam v momentu vijolične mandlje, če pijem kaj light sumljive znamke...
 
no, kokakolo light še prenesem....
 
tudi meni pašejo mehurčki, kakšna radenska je super!
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 12:12
Povezava do prispevka
Montignac ima teorijo, da umetna sladila skozi dolgotrajno uporabo motijo presnovo sladkorja v krvi, da zmedejo sistem na en način. Meni so poleg tega še ogabnega okusa, zato se jim skušam čim bolj izogibati, no, v proteinih se jim ne moreš... Drugače si dam pa raje žličko rjavega sladkorja v kavo (če že) kot pa natren.
0
Nazaj na vrh
vixi
Starost: -14Pridružen: 1. sep 2005Prispevkov: 3749Kraj: Ljubljana-LogatecStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 12:31
Povezava do prispevka
Glede na to, da imam sladkorno, kavo sladkam z natreenom (Natreen ali Schneekoppe - ker imata edina zame osebno spodoben okus). Porabim približno 6 - 8 tabletk na dan. Zame vsekakor bolj zdravo kot katerikoli sladkor. Doma večkrat uporabljam fruktozo - sadni saldkor, ki je za diabetike (in nasploh za telo) lažje prebavljiv oz. se počasneje izloča v kri in ne dela hitrih dvigov sladkorja v krvi.
 
Drugače pa aspartam kot tudi ostale sestavine sladil lahko prizadanejo žile, ledvice, oči bojda so tudi rakotvorne, vendar predvidevam da samo v velikih količinah. V večjih količinah deluje tudi odvajalno.
Menda je kar se sestave tiče najboljši na tržišču Equal in ima tudi okus najbolj podoben sladkorju- vendar je meni osebno ogaben.
 
Light izdelki so večinoma nateg, če imajo manj sladkorja ali celo sladila in fruktozo, na drugi strani vsebujejo precej maščobe - velja predvsem za mlečne izdelke. Najbolj zanesljivo je branje deklaracij in ne nasedanje embalaži. V Diti (revija za sladkorne bolnike) je bil nazadnje test jogurtov z light oznako - 0,1% maščobe. Vsi razen Vitalinee vsebujejo ogromno sladkorja.
 
Sama s prehrano krmarim nekje po sredini. Olivnega olja ne uporabljam za cvrtje in ko smo že ravno pri cvrtju - je nasplošno ne preveč zdravo. živalskih maščob ne maram kaj preveč (ovirki, maslo sploh ne). Na deklaracijah večinoma preverim ogljikove hidrate, sokov in gaziranih pijač itak ne pijem oz. zelo zelo redko, ker jih je en sam sladkor. Ravnotako kdaj pa kdaj jem svinjino, koline, zabeljen krompir in podobno. Umetno - naravno? Ne kompliciram okrog tega in se nerada spuščam v debate o tem. Marsikatera solata z domačega vrta pobere več svinca, kot tista iz holandskega steklenjaka.Ker vem da vitamini in minerali v pridelani hrani na splošno padajo, spijem kak umeten multivitamin, bolj zaradi občutka.
In heaven all the interesting people are missing | Friedrich Nietzsche
Vixi's Craft Duck
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 12:32
Povezava do prispevka
Rjav sladkor si kupujem že ohoho! let. Pa vedno pristanem pri belem. Bom morala spremenit svoje navade!
 
Umetna sladila so mi pa nikakršna. Tako zelo umetno - dobesedno, sladkobnega okusa. Teh zadev sploh ne prenesem. Zato tudi ne jem "light" jogortov, ne pijem takšnih pijač...
Mehurčki me razen v radenski ali pivu sploh ne premamijo. Sadne sirupe delam doma (zaradi ostalih domačih, ki se ne morejo odpovedati sladkim pijačam). Sama pijem vodo. Iz pipe, ampak pravijo, da je pri nas dobra.
 
Ali ostali lahki izdelki (predelano meso, npr.) tudi vsebujejo dodatke, ki niso najbolj zaželeni?
 
 
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 12:35
Povezava do prispevka
tiste, ki uporabljate rjavi sladkor ... se vam zdi, da je manj sladek, kot beli? ali sem samo jaz imela takšnega nekvalitetnega  se mi zdi, da ga je bilo treba za isti efekt dati ene petkrat več, je potem to sploh še smiselno Smile
 
aja, pa še to: je pri rjavem sladkorju enako kot pri črnem kruhu? tudi tu obstaja rjavi sladkor, ki je samo pobarvan, tako kot mnogokateri črni kruh? in če, kako potem ločiti pobarvanega od pravega?
0
Nazaj na vrh
STELLA75
Starost: 48Pridružen: 22. jul 2005Prispevkov: 305Kraj: somewhere beyond the seaStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 12:41
Povezava do prispevka
gita, meni je res najboljši rjavi sladkor iz sladkornega trsa (kot sem že prej napisala, posebej muscavado). mogoče, nekaterim ne bo všeč, ker da en poseben okus pijači. "klasični" rjavi sladkorji se ne morejo primerjati s tem.
 
se mi pa zdi, da ga ne porabim nič več kot belega. je pa res, da ima človek malo občutek, da rjavi ni tako "močen" kot beli rafinirani.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 12:44
Povezava do prispevka
no saj tisti okus rjavega sladkorja je meni prav všeč Smile tako, da s tem nisem imela problemov, bom malo pogledala za tem, ki ga ti priporočaš Wink
0
Nazaj na vrh
STELLA75
Starost: 48Pridružen: 22. jul 2005Prispevkov: 305Kraj: somewhere beyond the seaStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 12:48
Povezava do prispevka
pošljem vzorček
0
Nazaj na vrh
majchika
Starost: 37Pridružen: 5. apr 2005Prispevkov: 1932Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 13:56
Povezava do prispevka
Baje da tudi rjavi sladkor ni nič kaj drugačen od belega. Sladila pa
jaz ne morem v sebe dat ker so prvič ogabna in drugič mi je ful slabo
po njih. Oivno olje se pa na visoki temperaturi spremeni v škodljivo
tako da je isto če uporabiš kar navadno olje. Pa tudi olivno ima
holesterol ampak seveda ne toliko kot kakšno drugo ali pa celo margarina
0
Nazaj na vrh
rene
Starost: n/aPridružen: 17. jun 2005Prispevkov: 3686Kraj: spinning around ...Status:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 14:23
Povezava do prispevka
majchika, kolikor jaz vem rastlinske mascobe, nimajo holesterola.
"Arguing on the internet is like winning the special olympics, even if you win, you are still retarded."
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 14:49
Povezava do prispevka
Jaz rjavega sladkorja ne porabim nič več kot belega, mi stoji mesece v omari. Light jogurtov in Coca Cole in podobnega sr... ne jem in ne pijem. Pogledam pa pri skuti, mlečnih izdelkih, da je manjša vsebnost maščob.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 15:18
Povezava do prispevka
A je res, da je "beli" sladkor barvan? Jaz sem slišala, da ga barvajo .

Drugače pa jaz uporabljam zelo malo sladkorja. Čaj pijem brez sladkorja, kapučino pa zelo redko in takrat del 1/3 žličke rjavega sladkorja . Belega uporabljam edino za peko peciva, ker mi je rjavi enostavno predragi 
0
Nazaj na vrh
Elena
Starost: -14Pridružen: 31. mar 2005Prispevkov: 300Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 18:25
Povezava do prispevka
Jaz ne uporabljam ne sladkorja in ne sladil. Samo občasno recimo na 14 dni si privoščim kakšno kepico sladoleda. Skoraj vsak dan pa pojem kakšen koček 85 % čokolade.
Razne pisane pjače, gumijasti bombončki, sadni jogurti s sladili in podobno me že na daleč odbijajo. Pijem samo čaj (večinoma zeleni), vodo in kakšen sveže iztisnjen sadni sok.
Travica ja, razno predelano in tudi nepredelano meso vsebuje nezaželjene dodatke. Ne vem točno katere, vendar mu dodajajo nekaj da ne postane sivo in ohranja rdečkasto barvo.
Jaz mislim, da je najbolj zdravo jesti čim manj predelano hrano in čimbolj naravno. Poleg tega se je dobro izogibati slabim maščobam.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 23:04
Povezava do prispevka
Tema o rjavem - belem sladkorju:
 
 
 
Bistvene razlike ni, sploh pri minimalni uporabi. Je pa rjavi vsaj meni veliko bolj okusen.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 27. maj 2006 23:41
Povezava do prispevka
ninnna je napisal/a
posebej škodljiva sestavina je aspartam
 
tudi v cocti light je to sladilo.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Umetna sladila & co.
Stran 2 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.