Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Testo za pico

Pojdi na stran 1 , 2
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 10:49
Povezava do prispevka

Jaz pa delam po tem receptu, ki sem ga nasla nekje na internetu. Upam, da mi avtor tega ne bo zameril, ce slucajno bere


Je pa res na "easy" recept:


Moj recept, rahlo testo, vedno uspe, za 2 velika pekača:

V skodelico za kosmiče (jaz imam še skodelice od Kinderlade, s sliko krave) v mlačno vodo zdrobiš zavitek kvasa (40g), v drugi skodelici pa pripraviš mešanico iz 1/4 olja, 1/4 mleka in 1/2 vode. V posodo za vzhajanje streseš približno 80 dag moke, jo posoliš (kar pogumno) in doliješ vsebini skodelic. Z el. mešalnikom narediš testo, nato ga zgneteš še na roke in dodajaš moko po potrebi. Testo naj v posodi vzhaja pol ure.


Aja...glede izkusenj z trdostjo pice sem pa opazila, da ce das testo malo bolj na debelo, ne bo tako trdo. Bolj je tanko, bolj je trdo. Ne vem kako jim uspeva v picerijah. Verjetno je finta v krusni peci in temperaturi.


Upam, da ti uspe!




0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 12:03
Povezava do prispevka

Ja, Sydney, finta je v temperaturi. Pečica mora biti precej vroča, na 230 st. Jaz jo po cca 4 minutah pečem samo še z zgornje strani in testo ni trdo, pica pa lepo pečena. V bistvu se mora speči precej na hitro, sicer se samo še suši.


Pikica, vaja dela mojstra !

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
anka
Starost: 47Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2322Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 14:57
Povezava do prispevka
Pečica je, vsaj moje izkušnje so take,  res bistvena. Naša je že malo zmatrana in raje ne pečemo doma pice ker je po mojem okusu pretrda. S teto sva delali po istem receptu in je bila njena odlična, naša pa ..., no ja sicer ni bila ravno za stran, ampak jaz nisem bila zadovoljna.
LP,Anča
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 14:58
Povezava do prispevka

smo se odločli, za lažjo verzijo...grem po pize v picerijo


bomo vsaj siti

0
Nazaj na vrh
anka
Starost: 47Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2322Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 14:59
Povezava do prispevka
pikica je napisal/a

bomo vsaj siti



Jaz bi tudi to naredila

LP,Anča
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 15:22
Povezava do prispevka
pikica je napisal/a

smo se odločli, za lažjo verzijo...grem po pize v picerijo


bomo vsaj siti



Super ste.

0
Nazaj na vrh
ana
Starost: 44Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 15:25
Povezava do prispevka
piki, dober tek!
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 15:52
Povezava do prispevka
Pikica, zakaj bi kompliciral, če ni treba, a ne?
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 16:03
Povezava do prispevka

ana, hvala


andreya, točno

0
Nazaj na vrh
andreisha
Starost: 38Pridružen: 30. apr 2004Prispevkov: 781Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 17:45
Povezava do prispevka
mene pa zanima, če je kera že delala pico iz črne moke, tako da je bolj zdrava! jaz in mj fant kar naprej jeva pice, sem pa zadnjič vidla koklko kalorij mamjo, me je pa skor pobralo...!
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 17:59
Povezava do prispevka

Petra je napisal/aPiki, poročaj kako ti je uspelo Mene pa una z gorgonzolo mika. Samo bi jo malo z mozzarelo zamenjala. Njami


good idea , glih še neki mozzarele mam v hladilniku

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
nuuush
Starost: 28Pridružen: 17. avg 2009Prispevkov: 982Kraj: Sevnica/LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. avg 2013 11:40
Povezava do prispevka

Zbujam temosmiley

Zanima me, kako bi testo za pico naredila brez bele moke, po možnosti samo z rženo? Vsi recepti, ki sem jih našla, zahtevajo po bele moke, sicer naj se ne bi sestavine dovolj povezale ali nekaj takega. Ima kdo kakšno idejo?smiley

moonchild
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2014 10:57
Povezava do prispevka

V redu testo za pico se da preverjeno naredit s polnozrnato kamutovo moko (jaz jo kupim v DM). Je zelo zdrava in ob enem je testo, narejeno s to moko, prav presenetljivo rahlo. smiley Jaz redno delam kruh zgolj iz te moke (torej brez dodatka bele ali katere druge) in je, če ga dobro zamesim in dovolj dolgo vzhajam pod vlažno krpo, zelo puhast in mehek.

Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Testo za pico
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Visoko občutljivim osebam je soočanje z vsakodnevnimi izzivi precej težje kot "navadnim" ljudem.