Jaz pa delam po tem receptu, ki sem ga nasla nekje na internetu. Upam, da mi avtor tega ne bo zameril, ce slucajno bere
Je pa res na "easy" recept:
Moj recept, rahlo testo, vedno uspe, za 2 velika pekača:
V skodelico za kosmiče (jaz imam še skodelice od Kinderlade, s sliko krave) v mlačno vodo zdrobiš zavitek kvasa (40g), v drugi skodelici pa pripraviš mešanico iz 1/4 olja, 1/4 mleka in 1/2 vode. V posodo za vzhajanje streseš približno 80 dag moke, jo posoliš (kar pogumno) in doliješ vsebini skodelic. Z el. mešalnikom narediš testo, nato ga zgneteš še na roke in dodajaš moko po potrebi. Testo naj v posodi vzhaja pol ure.
Aja...glede izkusenj z trdostjo pice sem pa opazila, da ce das testo malo bolj na debelo, ne bo tako trdo. Bolj je tanko, bolj je trdo. Ne vem kako jim uspeva v picerijah. Verjetno je finta v krusni peci in temperaturi.
Upam, da ti uspe!