Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Testo za pico

Pojdi na stran 1 , 2
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 17:51
Povezava do prispevka

prosim kak dober (in ne preveč kompliciran) recept za testo za pico  ker bi rada naredila jutri pico za kosilo pa ne znam naredit testa  enkrat sem ga sicer že poskusla, pa je bilo tak trdo, da če bi mi na nogo padlo, bi najverjetneje rabla gips



torej vse kuharice potrudite se čimbolj preprosto in natančno
opisat kako se naredi testo za pico, ker jaz nimam pojma o teh zadevah



hvala

0
Nazaj na vrh
natural_frik
Starost: n/aPridružen: 3. apr 2004Prispevkov: 786Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 17:59
Povezava do prispevka

pikica: mission impossible!!!


 

Kdor visoko leta ima lep razgled.
0
Nazaj na vrh
ana
Starost: 45Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 18:12
Povezava do prispevka
pikica, jaz sem šla v picerijo in prosila, če mi lahko prodajo testo. zaenkrat mi nikoli niso komplicirali! poskusi!
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
Cebelica Maja
Starost: 43Pridružen: 13. maj 2004Prispevkov: 1502Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 18:13
Povezava do prispevka

Pikica sve cist na istem! Jst ti bom napisala recept, ampak men je glih po tem receptu tut ratu trd testo.


Potrebujes:psenicno moko(najustreznejsa je moka tipa 500), ki ji dodamo malo soli, kvas(suh ali svez pivski kvas), olje vodo. Za 4 osebe potrebujes 400 do 500 g moke(odvisno kolk debela ti je vsec), najvec 4-5 zlic olja in priblizno en kozarec vode. Ce za testo uporabis suh kvas, ga moras zmesati z moko, ne da bi nga prej raztopila v mlacni vodi. Svez pivski kvas pa raztopis v mlacni vodi. No pol pa to vse zgnetes, da nastane mehko a prozno testo. Oblikujes v hlebcek, zavijes v vlazno krpo in pustis vzhajati. Pol naprej pa verjetno ves...

0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 18:17
Povezava do prispevka
Jaz pa kupim narejeno testo za pizzo od Pečjaka in mi pizza čist v redu rata.
0
Nazaj na vrh
Cebelica Maja
Starost: 43Pridružen: 13. maj 2004Prispevkov: 1502Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 18:20
Povezava do prispevka
Ja sej to je po moje se najbolj pametno. Pa se pacanja nimas nc
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 20:07
Povezava do prispevka

joj meni je zadnič tok fajn ratal , ko sem pa prvič delala je bil pa trd ko kamen , in je romal direktno v smeti...


moj recept pa je takšen:


- 500g moke


- 2 dag kvasa


- ščep soli


- cca. 6 žlic vode - MLAČNE


- olje za pekač


kvas raztopi v dveh žlicah mlačne vode. moko stresi v posodo in ji dodaj sol. v sredini naredi jamico in vanjo zlij kvas. z rokami mešaj in prilij toliko mlačne vode, da nastane mehko testo. nato ga mesi tako dolgo da postane gladko in se ne prijemlje rok. oblikuj ga v hlebček, posipaj z moko, pokrij  prtičkom in pusti vzhajati ...


naprej pa po domišljiji


pikica veliko sreče in dober tek


 

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 20:37
Povezava do prispevka










































































 


 


 


SESTAVINE

 PIZZA Z GORGONZOLO
 
TESTO: 2 dl mlačne vode 
 nalijemo v skledo. Vodo
solimo. 
 Dodamo še
kocko kvasa. 
 Premešamo in postopoma dodajamo
moko. 
 Z dodajanjem moke prenehamo, ko je testo lepo gladko in elastično. Testo naj pol ure vzhaja. Vmes pripravimo:
2 kocki gorgonzole,olive, strok česna, sesekljan peteršilj in 5 zrelih paradižnikov. 
 Vse našteto primerno narežemo. Testo razvaljamo ali stegnemo po pekaču. Najprej naložimo paradižnike, nato pa vse ostalo.
Baziliko in poper 
 dodamo čisto na koncu. Pečemo v prej segreti pečici (180 stopinj Celzija) in to 10 do 12 minut.
 
SERVIRANJE  
 
 Serviramo na vročem krožniku
 





 
Temno ali svetlo pivo
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 20:42
Povezava do prispevka

 


 


http://www.trgovinetus.com/index.php?NivoId=48&idRecepta =6

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 20:53
Povezava do prispevka

Jaz .pa vedno najprej kvasec naredim, pravzaprav ne jaz ,ampak moži.


Pol kocke kvasa, v malo mleka, tople vode,2 žlički  moke in 1 žlička sladkorja, pa skodelico na toplo.


Ko kvasec prileze na vrh skodelice, da vse v moko.


V moko ( pol kile) da olivno olje in malo origana, posoli.


To testo pa še vshajat.


 


Božansko testo.

0
Nazaj na vrh
sanja
Starost: 45Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 638Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 21:33
Povezava do prispevka

Jaz jo naredim tako, da zmešam moko (400 g), 1 kvas, sol in vodo, mešam z vilico in dam toliko vode, da se testo še žlice oprijemlje (tako pocasto mora biti). Potem pa naoljim roke in razvlečem po naoljenem pekaču. Mora biti čim bolj mehko testo. 

Lp,
Sanja
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2004 23:00
Povezava do prispevka

ja to o mehkem testu drzi... pa predolgo se ne sme pect


od pecjaka je pa res najboljsa resitev, pa se hitro je pri roki

0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 0:32
Povezava do prispevka

Pikica, jaz ti tocnih kolicin ne morem povedat, ker vedno vse delam po obcutku, nikoli ne tehtam stvari  - pa se nikol nisem mimo usekala!


Najprej v skledo razdrobi kvas in ga posladkaj in zalij z 1/2 kozarca tople vode in 1/2 kozarca mleka. Nato dodaj par zlic moke in fajn premesaj - toliko, da bo gladka zmes. Potem pusti vzhajat.


Ko bo kvas fajn narastel ga stresi v moko (npr. 400 g) katero si prej posolila. Vse skupaj zalij z macno vodo in mesaj z kuhalnico, da bo nastala lepljiva zmes (in po potrebi zalivaj). Oblikuj v hlebcek in pusti vzhajat ene 20 minut. Potem si fino naolji roke in pekac in nato razvleci testo po pekacu.


Pica se pa nato pece ene 15-20 minut. (mam pa se en fajn recept za vege pico, a hoces? )


 

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 10:23
Povezava do prispevka

hvala punce


bom vidla, če se bom opogumla  drugače bomo pač špagete jedli

0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. maj 2004 10:25
Povezava do prispevka
Piki, poročaj kako ti je uspelo Mene pa una z gorgonzolo mika. Samo bi jo malo z mozzarelo zamenjala. Njami
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Testo za pico
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Astaksantin je naravni karotenoidni pigment, znan po svoji živahni rdeče-oranžni barvi in izjemnih koristih za zdravje.