Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prosena kaša

Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2006 15:11
Povezava do prispevka
Zanima me, kako ve pripravite proseno kaso...na kaksne nacine, s kaksnimi dodatki...itd? 
0
Nazaj na vrh
Elena
Starost: -14Pridružen: 31. mar 2005Prispevkov: 300Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2006 16:53
Povezava do prispevka
Jaz jo včasih skuham v mleku, nato pa jo kuhano dam peči v pečico, vmes pa dam plast naribanih jabolk s cimetom. Zdrava in okusna sladica .
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2006 19:31
Povezava do prispevka
Elena, sliši se zelo okusno. Je čisto enostavno to pripravit in se lahko potem to reže kot npr. rižev narastek in ni preveč suho?
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2006 20:10
Povezava do prispevka
Tale recept je preprost in slasten:
 
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2006 8:24
Povezava do prispevka
Jaz jo ponavadi skuham v osoljeni vodi. Posebej na čebulici prepražim zelenjavo (bučke, melancane, papriko...). Ko je zelenjava prepražena, ji dodam kašo in še malo pustim na ognju, da se okusi prepojijo.

Lahko jo narediš tudi z gobami (posebej prepražiš gobice, dodaš k. smetano in peteršilj).
0
Nazaj na vrh
teka
Starost: n/aPridružen: 25. jun 2006Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2006 9:29
Povezava do prispevka
Jaz jo spečem po istem receptu, kot je link prilepila staša, le
da  dam naribana jabolka in jajčka. Beljak stepem v sneg in dam
peči v pečico.
0
Nazaj na vrh
Ana01
Starost: n/aPridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2006 17:24
Povezava do prispevka
Jaz pripravljam proseno kašo z riževim ali ovsenim mlekom.
Podušim jabolka, dodam malo cimeta, proseno kašo, mleko in kuham približno 15 minut. Na koncu dodam pa še malo sladke smetane.
Je ful dobro, vam rečem.
 
Lp!
Ana
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2006 9:39
Povezava do prispevka
Jaz pa obožujem staro kmečko jed, ki jo včasih pripravi moja mami. V malo vode skuha pest kislega zelja in ko je zelje skoraj kuhano, doda še kašo (natančnih količin ne vem). Ko se to še malo pokuha, zgosti in napne, vse skupaj pretrese v lončeno skledo, zabeli kot žgance (ta faza se lahko mirno spusti, ker je nepotrebna) in malo počaka, da se vse skupaj malo strdi. Zraven ponudi v krožnikih fižolovo juho brez zakuhe. In potem zajameš žlico kaše iz sklede in zraven fižolovo juho. Meni je to tako dobro.
 
 
Nazadnje urejeno 29. sep 2006 14:09; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2006 12:50
Povezava do prispevka
Kaj pa navadna specena mlecna kasa, brez dodatkov? Moja (pokojna) stara mama je to vcasih delala...pa s emami ne spomne tocno recepta.

Ima katera kako idejo kako....?

Sicer vem, da meni tako dobra, kot je bila njena nikoli ne bo uspela, saj jo je stara mama delala v krusni peci...poskusila bi pa vseeno rada Smile

0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2006 8:06
Povezava do prispevka
Jaz jo pa naredim kot za krvavice. Hitrjr i nbolj enostavno je.
Čebulo narežem na kockice in podušim, dodam mleto meso in ko je na pol dušeno, solim, dodam precej nasekanega česna in oprano proseno kašo. Med dolivanjem to do mehkega podušim in po okusu lahko vmes dodam tudi lovor. Njami.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
slikica
Starost: n/aPridružen: 5. okt 2006Prispevkov: 13Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. okt 2006 12:15
Povezava do prispevka
Jz pa dam v kuhano kašo suhe slive in spečem.....njami .
0
Nazaj na vrh
sedora
Starost: n/aPridružen: 5. mar 2012Prispevkov: 468Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. jun 2014 15:25
Povezava do prispevka

Večkrat sem že slišala, da je prosena kaša dobra za lase. Ampak ali je s tem dejansko mišljena oluščena prosena kaša ali proso, ki je neoluščen?

Je sicer katera tole redno uživala z namenom izboljšanja stanja svojih las? Kako dolgo, so bili učinki vidni?

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prosena kaša
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.