Kolikor vem jaz o Diabetisu in načinu prehranjevanja (dobro nekoga
poznam, ki ga ima) lahko pripraviš tudi rečimo štrudelj z jabolki ali
drugim sadjem, pri tem, da ne dodajaš sladkorja, ker že tako ni
potreben(nevem, uporabi magari polnozrnato listnato testo). Kakšna
skutina peciva s sadjem so tudi vredu. Sicer pobrskaj po Kulinariki,
poglej sestavine v receptu, ki se jih da bodisi nadomestiti (tudi s
fruktozo - to itak lahko povsod menjaš) ali pa popolnoma odzveti, tudi
zmanjšati. Kakšne lončke olja menjaj z zličo, isto s sladkorjem,
izgobija se raznim smetanam, maslom, margarinam itd. Pomoje je z malce
domišljije res vse mogoče.
Za kaj pa to ptrebuješ? Za kakšno posebno priložnost?
Moja mama je delala doma marmelado - seveda z min dozo fruktoze in s samin sadjem - super je bila!