Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Okraski na tortah

Pojdi na stran 1 , 2
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2006 18:20
Povezava do prispevka
Pozdravljeni vsi ki to berete!
 
Zanima me če kdo ve kak dober recept, kako narediti rožice in vse ostala za na torte? Jaz imam sicer en recet, ki je kar ok. Pa me zanima če še kakšen obstaja!
 
Zelo bom vesela vsega kar boste napisali!
 
Hvala!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 40Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2006 8:48
Povezava do prispevka
jaz uporabljam marcipan, pobarvam ga z jedilnimi barvami. izrežem lističe in iz njih sestavljam vrtnice, naglje, marjetice.
 
enkrat sva z mami poskusile nekaj s sladkornimi rožicami (sladkor v prahu in malo vode) pa se seveda ni ravno strdilo in je bila packarija...
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2006 17:48
Povezava do prispevka
Hvala!
 
A marcipan kupiš v trgovini ali ga narediš sama? A ni marcipan rjav?
 
Kje dobiš barve, ne tekoče one v prahu? Jaz jih imam samo bi rada imela v majnših količinah. Tu se dobi po 200 oz. 250g skupaj! Pa pride kar drago, uporabne so kakih pet let vendar jih sigurno ne porabiš!
 
Ta s sladkorjo in vodo nevelja nič se razleze!
Jaz delam z sladkorjom v prahu, mleko v prahu, malo vode in malo belega olja, dodam barvo ali pa naredim belo!
To je super recept se da fino delat se pa tudi hitro trdi in suši se pravi če nisi hiter se neda več oblikovat! samo razvaljaš ga in potem izrezuješ oblike! Tudi če ga daš v folijo moraš biti hiter da ga porabiš!
Ta recept je iz gostinske šole!
 
 Rada  bi razvaljala in celo plast dala na torto!
 
Je že katira delala tako da ni namazala s smetano oz. čokolada, ampak dala gor plast te mase? To me res zanima ko bi to naredile da nebi tako veliki kos počil!!!
 
Hvala že v naprej!!
 
 
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2006 17:08
Povezava do prispevka
Moja teta naredi zelo lepe stvari iz marcipana. Kupi že kar barvnega, drugače pa je marcipan bele oz. svetlo bež barve. Shranjuje ga pa kar v zaprti posodi v hladilniku in tako kar dolgo zdrži (do kakega drugega rojstnega dneva).
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2006 20:09
Povezava do prispevka
Hvala!
 
V kolikih različnih barvah se da dobiti marcipan?
 
Doma mam navadnega!
A se da marcipanu kaj spremeniti okus! Po okuso ni glih dober mi je bolši okras iz sladkorja in mleka! Dela pase lepo!
 
 
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2006 21:27
Povezava do prispevka
Vem za rdečega, rumenega, modrega, zelenega, čisto belega (za razliko od surovega marcipana). Se jih pa da zmešati oz zgnesti, tako da se dobi tudi tudi druge odtenke.
 
izboljšati okus, hm... ne vem. meni je tak ful dober.
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2006 11:41
Povezava do prispevka
Hvala!
 
Grem brskat po trgovinah! Koliko pa je kaj cena? In koliko je v eni embalaži?
 
 
 
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2006 15:22
Povezava do prispevka
ne bi vedla...saj verjetno si že kaj zbrskala
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 30. jul 2006 19:51
Povezava do prispevka
V petek sem delala z marcipanovo maso rožice, pa se je dalo super oblikovat! Je pa bil problem drugi dan ker še ni bilo trdo! Pa sem dala sušit na 50 stopin v pečico da se je posušilo, se pa je nazaj zmehčalo ko sem dala na torto!
Zelo sem biila razočarana ker je blo vse mehko ko je bila torta nekaj ur na hladnem!
Kaj bi morala naredit da bi ostale rožice trde?
Ponavadi otroci pojedo te rožice ko jih naredim iz sladkorja in mleka, te iz marcipana pa so ostale! Saj ta zmes je gotova a ne, nerabim dodatno sladkat ali kaj druga?
Hvala že naprej!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 44Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2006 15:54
Povezava do prispevka
Še js mam eno vprašanje.
S firmo mamo v petek piknik in tekmovanje v zanimivih sladicah. Pa se je naš oddelek odločil spečt saher torto, okrasili pa bi jo z črkami iz marcipana... pa me zanima, če se da kje kupiti že narejene črke (velikost približno 2 cm) ali pa kakšne modelčke, da bi črke izrezali iz marcipana?
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2006 17:03
Povezava do prispevka
V trgovinah se dajo kupiti čokoladne črke in številke, ki se enostavno izluščijo iz takega kalupa. Pred časom so jih imeli tudi v Hoferju, malo poglej, morda jih še imajo. Bile pa so velike ene 2 cm, ja. 
0
Nazaj na vrh
Barbye
Starost: n/aPridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 310Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2006 17:26
Povezava do prispevka
Hm...js pa vse sama narišem na torto...Pa okrasim jo tut sam z smetano al pa kako peno čez brizgo...Okraskov do zdaj še nisem kupovala...
Se pa odpravljam delat torto bazen in bom po moje mogla najt kake okraske(otroci), ki bojo kao plavali not...bom vidla...Slikam ko bo  narejena pa pošljem sm gor
Vse kar prebereš je napisano z razlogom
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 16. avg 2006 17:27
Povezava do prispevka
ja, to pa obvezno! se že veselim, me res zanima kakšna bo torba bazen Smile zanimiva ideja  za kakšno priložnost pa bo to?
0
Nazaj na vrh
Barbye
Starost: n/aPridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 310Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2006 17:48
Povezava do prispevka
Morda že za moj roj.dan...če ne pa šele decembra v času miklavža ko ma moj nečak roj. dan...Lani sem mu spekla torto polžka (je polžek v vrtcu), sam nimam slikce:(
Vse kar prebereš je napisano z razlogom
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -13Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2006 20:08
Povezava do prispevka
Gita, ti ko si tako nadarjena, bi lahko iz marcipana oblikovala kakšne ful spešl unikatne okraske za tortice... A?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Okraski na tortah
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu