Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Skutini štruklji

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
anneta
Starost: -13Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 21:00
Povezava do prispevka
A ima katera kakšen preprost recept za skutine štruklje??? Moji doma jih že sanjajo, sama pa do zdaj drugih kot tistih od Leda nisem znala nardit oz. kupit.
0
Nazaj na vrh
kattica
Starost: n/aPridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 21:17
Povezava do prispevka
isto testo narediš kot za orehove, sam potem skuto nafilaš noter,
testo znaš naredit al ne, kaj pa filo zaskuto
napiš kaj ne znaš pa ti potem napišem vse
 
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 21:19
Povezava do prispevka
Kattica jaz bi prosila kar za celi postopek.
0
Nazaj na vrh
kattica
Starost: n/aPridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 21:20
Povezava do prispevka
od začetka do konca torej
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 21:38
Povezava do prispevka
Ja lepo prosim
0
Nazaj na vrh
kattica
Starost: n/aPridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 21:42
Povezava do prispevka
jaz ti bom kar na pamet powedala:
 
1kg moke
6 dag kvasa
12 dag sladkorja
12 dag masla
0,5 l mleka
limonino lupino
lahko malo ruma
ščepec soli
 
0,5 kg skute
3 rumenjake
par žlič sladkorja
limonino lupino
malo ruma
 
ko testo namažeš s skuto jo zaviješ v alu folijo in daš kuhat
limon in rum daš po okusu
 
če ne boš še kaj vedela piš
 
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 8:46
Povezava do prispevka
Kattica, hvala za recept! Vidim, da so to kvašeni štruklji , kakršni so značilni za Primorsko, sicer poznam štruklje iz vlečenega testa. Imam par vprašanj: a se ti nič ne prime testo na alu folijo? A misliš, da bi bilo OK, če bi zavila v prtič? Skrbi me, da bi se prijelo. Pa menda se mora kuhati eno uro, po pol ure na vsaki strani. In na koncu zabeliš z drobtincami in posuješ s sladkorjem?
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 9:22
Povezava do prispevka
V trgovini se da dobiti Ledove štruklje. Božanski so. (samo kot nasvet, če vam ne ratajo). Smile
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 10:28
Povezava do prispevka
Ledovi Zagorski štruklji so zakon.
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -13Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 10:45
Povezava do prispevka
Ledove sem do sedaj kupovala, pa tudi uni od Tuša so ok.
 
Kako pa narediš potem štruklje v juhi? Vem, da sem jih parkrat jedla v kakšni restavraciji z domačo hrano in so bli BBBBBB!!!
0
Nazaj na vrh
kattica
Starost: n/aPridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 11:00
Povezava do prispevka
mamy lahko komot zaviješ a alu folijo, se nič ne prime, sem vprašala mamo, ker je kuharica, če pa daš kuhat v prtič moraš posut z drobtinicami, pa še nevarno je da testo diši po prašku, če daš v prtič.
 
na koncu daš navrh drobtinice pa sladkor.to je vse
 
 ma je dovolj če se na vsako stran kuha 20 min, odvisno kako narediš debele.
meni niso fini z vlečenega testa, obstajajo pa.
 
če še kaj ne razumeš piš.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 11:07
Povezava do prispevka
Še nekaj me zanima: a mora testo kaj vzhajati, potem ko ga namažeš in predno ga zaviješ?(sem se spomnila, da se je zelo prijelo na alu folijo takrat, ko sem vanjo zavila maso za kruhove cmoke, ker so narezani čudovite oblike za prilogo)
Hvala za potrpljenje, bom poročala! Danes sem namreč gostiteljica.
p.s. sem klicala mamico in ona sploh ne pozna kvašenih štrukljev, zato predvidevam, da si ti Primorka .
LP, mamy
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 12:00
Povezava do prispevka
Jaz delam štruklje vedno iz vlečenega testa, je bolj preprosto. V ulu folijo sem jih tudi že zavijala, pa sem nehala, ko sem prebrala, da to sploh ni zdravo. že tako sem imela občutek, da imajo en kovinski priokus.  
Tisti kupljeni so pa dobri samo toliko časa, dokler ne poskusiš domačih. Jaz vedno dobim domačo skuto, naravno kisano, zato pride potem vse skupaj res zelooo dobro.
 
Me pa zelo mika, da bi poskusila enkrat še iz kvašenega testa. Ima katera recept za kakšne kvašene cmoke, kuhane v sopari? To sem enkrat nekje jedla in je bilo božansko dobro.
 
Kattica, ampak iz kile moke mora priti pa kar precej testa, kaj?
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 12:14
Povezava do prispevka
No, bom dala še recept za skutne štruklje iz vlečenega testa.
 
Vlečeno testo:
30 dkg moke, 1 jajce, 1 žlica olja, mlačna voda, sol. Iz moke, jajca, olja, vode in soli naredimo vlečeno testo (jaz ga naredim kar v multipraktiku) in ga damo počivat. Preden ga damo počivat, ga premažemo z oljem.
Nadev: 5 dkg masla, 2 rumenjaka, 50 dkg skute, 1 dcl kisle smetane, sneg iz 2 beljakov. Maslo razmešamo z rumenjakoma, dodamo pretlačeno skuto, smetano in sneg.
 
Testo na tanko razvlečemo, razvlečenemu porežemo robove, namažemo z naevom, zvijemo, damo v prtič, ki smo ga zmočili, oželi in potresli z drobtinami, narahlo povežemo z vrvico in kuhamo pol ure v slanem kropu.. Kuhan štrukelj razvijemo, zrežemo na rezine in zabelimo s prepraženimi drobtinicami.
 
 
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 12:17
Povezava do prispevka
kattica je napisal/a
mamy lahko komot zaviješ a alu folijo, se nič ne prime, sem vprašala mamo, ker je kuharica, če pa daš kuhat v prtič moraš posut z drobtinicami, pa še nevarno je da testo diši po prašku, če daš v prtič.
 
 
jaz sem pa slisala, da alu folija pa ni najbolj zdrava , po kuhanje cisto temna rata.
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Skutini štruklji
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu