Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Skutina pogača z breskvami

anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2005 13:23
Povezava do prispevka

SKUTINA POGAČA Z BRESKVAMI

 

Za 16 kosov potrebujete:

 

ZA UMEŠANO TESTO:

*      100 g grenke čokolade

*      100 g mehkega masla

*      100 g sladkorja

*      1 žlico vanilin sladkorja

*      2 jajci

*      150 g moke

*      50 g jedilnega škroba

*      1 žličko pecilnega praška

 

ZA SKUTINO MASO IN NADEV:

*      1 veliko pločevinko breskvinih polovic (850 ml, sadni delež 500 g)

*      4 jajca

*      150 g mehkega masla

*      150 g sladkorja

*      1 zavitek vanilin sladkorja

*      2 žlici ruma

*      750 g nemastne skute

*      30 g jedilnega škroba

*      1 žličko sladkorja v prahu

 

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Namastite tortni pekač premera 26 cm. Za umešano testo drobno sesekljajte čokolado oz. jo naribajte. Maslo, sladkor in vanilin sladkor mešajte toliko časa, dokler se sladkor ne raztopi. Nato postopoma eno za drugo umešajte jajci. Posebej zmešajte moko, jedilni škrob in pecilni prašek. Mešanico presejte na masleno jajčno zmes in umešajte. V testo nato dajte še čokoladne ostružke in premešajte. S testom napolnite pekač za torto, ga gladko poravnajte in pecite približno 20 min.
  2. Za sadni nadev odcedite breskve. Ločite rumenjake in beljake. Kremasto zmešajte maslo, sladkor in vanilin sladkor. Umešajte rum in nato rumenjake. Dodajte skuto. Beljake stepite v čvrst sneg in ga skupaj s presajenim jedilnim škrobom dodajte masi ter previdno premešajte. Prepolovljene breskve položite na testo z upognjeno stranjo navzgor, premažite s skutino mešanico in pogladite. Kolač pecite še približno 50 minut. V izključeni pečici ga pustite počivati 10 min.
  3. Skutino pogačo vzemite in pečice in jo ohladite. Odstranite iz pekača in kolač prestavite na krožnik za torte. Preden ga postrežete ga posujte s sladkorjem v prahu.

 

PRIPRAVA: približno 30 min

NA KOS PRIBLIžNO: 360 kcal

B: 11 g, M: 17 g, OH: 39 g

0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2005 16:45
Povezava do prispevka
Slisi se prevec dobro Shy
Kaj pa kaksna slikca za tiste, ki kaj takega se zelooo dolgo ne bomo videli? Tongue Out 2





Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
andrejka
Starost: 42Pridružen: 29. nov 2004Prispevkov: 560Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2005 18:40
Povezava do prispevka
jaaaa, jst bi tud rada vidla slikco, al pa vsaj kaksen mali opisa da si mi to predstavljamo....image file name: 2kd7ae92fad1.gif
....VZEMITE SI ČAS ZA PRIJATELJE, DA VAM ČAS NE BO VZEL PRIJATELJEV....
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 16. jun 2005 11:28
Povezava do prispevka
He, he to sem nardila že pred 14. dnevi, ko smo imeli obiske. Pride pa baje zelo dobro, tko kot ena torta. Pa še fino sočno. Njami!!!
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 43Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2005 11:53
Povezava do prispevka
Mhm, tole se pa sliši full dobro. Bo treba kmalu sprobat.
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Skutina pogača z breskvami
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.