
5 jajc
3 žlice hladne vode
170 g moke
1/2 žličke sode bikarbone
200 g sladkorja v prahu ( 120g ga stepemo z rumenjaki, 80 g pa v beljakov sneg)
50 g zmehčane ga masla
3 polne žlice navadnega kakava
1 žlica grenkega kakava
4 žlice vroče vode
0,5 L sladke smetane (jaz uporabim svetlo modro od pomuskih mlekarn)
500 g pasirane skute (mercatorjeva, vipavska,...)
1 kg zamrznjenih razkoščičenih višenj ali češenj (uporabim od Ete)
250 g sladkorja v prahu
4 liste želatine
-1 dcl češnjeve vode - Kirschwasser (se zelo težko dobi (le v nemčiji), ampak da enkraten okus), drugače pa uporabimo kakšen dober liker (npr. črni ribez, malina...okoli 5 žlic)
-sok, ki ga presteržemo od odmrznjenih višenj
-3 žlice slakorja v prahu
-0,75 dcl vode
2,5 dcl smetane (+ sladkor v po okusu)
250 g jedilne čokolade (Manner)
višnje ali češnje
______________________________________________________________________