Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pa še Schwarzwaldska torta...

.Zala.
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2005Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2005 14:32
Povezava do prispevka
No, prilagam še tale odličen receptek (tudi zrasel na mojem zeljniku :)) Res vam povem, da je krasno osvežujoče in ne preveč sladko (zato ga lahko poješ več, )
 
A)
5 jajc
3 žlice hladne vode
170 g moke
1/2 žličke sode bikarbone
200 g sladkorja v prahu ( 120g ga stepemo z rumenjaki, 80 g pa v beljakov sneg)
50 g zmehčane ga masla
 
B)
3 polne žlice navadnega kakava
1 žlica grenkega kakava
4 žlice vroče vode
 
C)
0,5 L sladke smetane (jaz uporabim svetlo modro od pomuskih mlekarn)
500 g pasirane skute (mercatorjeva, vipavska,...)
1 kg zamrznjenih razkoščičenih višenj ali češenj (uporabim od Ete)
250 g sladkorja v prahu
4 liste želatine
 
*za navlažitev biskvita:
-1 dcl češnjeve vode - Kirschwasser (se zelo težko dobi (le v nemčiji), ampak da enkraten okus), drugače pa uporabimo kakšen dober liker (npr. črni ribez, malina...okoli 5 žlic)
-sok, ki ga presteržemo od odmrznjenih višenj
-3 žlice slakorja v prahu
-0,75 dcl vode
 
*za okras:
2,5 dcl smetane (+ sladkor v po okusu)
250 g jedilne čokolade (Manner)
višnje ali češnje
______________________________________________________________________
 
Pečico segrejemo na 180
Zala
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2005 14:57
Povezava do prispevka
Morda neumno vprašanje, a zanima me, če je želatina nujno potrebna in če se jo lahko "izpusti"? 
0
Nazaj na vrh
.Zala.
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2005Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2005 19:27
Povezava do prispevka
Hojla!
 
želatina ni nujno potrebna, ampak zato pa moraš pustit pecivo celo noč ali pa cel dan v hladilniku na najnižji temperaturi, da se krema lahko strdi "sama od sebe"...torej NI nujna Smile Samo dolgo moraš hladit pecivo, če pa bi uporabila želatino, bi ga lahko začela rezat tudi prej,.....
 
LP
Zala
0
Nazaj na vrh
.Zala.
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2005Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2005 19:28
Povezava do prispevka
NE, joj se opravičujem (to bi spadalo k omenu receptu z jagodami)...Ja, seveda, želatina je potrebna.
LP
Zala
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2005 20:48
Povezava do prispevka
Lai Ming, obstaja tudi agar v kosmičih (to je vegetarijanski nadomestek želatine iz alg).  
0
Nazaj na vrh
.Zala.
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2005Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2005 21:17
Povezava do prispevka
Lai Ming, malo sme premislila in se mi zdi da če bi smetano res trdo stepla in dodala skuto, ki si jo prej ROČNO pretlačila s sladkorjem z žlico, taklo da postane mazava in jo potem primešala smetani, vse skupaj pa še narahlo ampak enakomerno ROČNO premešala z navadno kuhinjsko metlico (šibo), potem bi mogoče zmes ostala tko kompaktna, da ne bi rabila želatine....še posebej, če jo za nekaj ur postaviš v hladilnik...JA, če dobro premislim bi sigurno šlo, ampak res pri mešanju, kjer imaš opravka s skuto in sladkorjem, nobenih strojčkov! Mogoče se sliši ful čudno, ampak tu pa imam nekaj izkušenj in preverjeno deluje!
Če se prav spomnim, sem enkrat celo res delalam brez želatine, ker je enostavno nisem imela doma, krema pa je tudi že bila narejena....in je izpadlo čisto OK. Okus povsem enak!
LP
Zala
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2005 21:25
Povezava do prispevka
Svoje čase so imeli najboljšo schwar. višnjevo tortico v hotelu Evropa v Celju, tale recept ji je zelo podoben. Zala 
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2005 22:45
Povezava do prispevka
quote:b02a46c0f1=".Zala."
0,5 L sladke smetane (jaz uporabim svetlo modro od pomuskih mlekarn)
500 g pasirane skute (mercatorjeva, vipavska,...)
1 kg zamrznjenih razkoščičenih višenj ali češenj (uporabim od Ete)
250 g sladkorja v prahu
4 liste želatine
 
*za navlažitev biskvita:
-1 dcl češnjeve vode - Kirschwasser (se zelo težko dobi (le v nemčiji), ampak da enkraten okus), drugače pa uporabimo kakšen dober liker (npr. črni ribez, malina...okoli 5 žlic)
-sok, ki ga presteržemo od odmrznjenih višenj
-3 žlice slakorja v prahu
-0,75 dcl vode
 
 
Jaz pa za schwarzvaldsko torto zmeraj uporabim vložene višnje in sicer 2 kozarca - sok pa uporabim za navlažitev testa. Se mi zdi dosti bolj enostavno kot pa packarija z zamrznjenim sadjem.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2005 0:53
Povezava do prispevka
Jerca in .Zala., hvala
0
Nazaj na vrh
.Zala.
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2005Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2005 10:33
Povezava do prispevka
Simona, saj tudi lahko, ker sem to e sprobala, ampak.......ne, okus ni isti! Veliiiko bolje je z zamrznjenim sadje, in sploh ni veliko packarije....
 
Zala
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pa še Schwarzwaldska torta...
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.