

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]







in mislim, da bi bilo primerno tudi za silvestrsko večerjo. Če te zanima, ga napišem 
(jaz sem si ga ravnokar prepisala v moj kuharski zvezek )jedilna žlica moke
2 jedilni žlici masla
2,5 dl sladke smetane
sok in lupina ene limone
malo soli in popra
zmlet muškatni orešek
2 porovi stebli (ali eno veliko steblo)
30 dag špagetov
12 očiščenih škampov
česnov strok
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja in bazilike
Na žlici masla zarumenimo moko in zalijemo s sladko smetano.
Začinimo z limoninim sokom in limonino lupino, soljo, poprom in muškatnim
oreškom ter nekaj časa kuhljamo.
Por temeljito očistimo, operemo in narežemo na tanke
trakove; česen olupimo.
Špagete skuhamo al dente v posoljeni vodi. Štiri minute pred
koncem kuhanja dodamo k špagetom narezan por. Škampe splaknemo s hladno vodo in
jih osušimo; dodamo ostalo maslo, peteršilj, baziliko in strt česnov strok ter
škampe hitro zdušimo. Porove špagete odcedimo ter ponudimo z limonino omako in
škampi.



Pride zelo lepo, ohrani se sladkoba kozic, limona/limeta doda malo kislosti, ingver pa še čisto malo pikantnosti in meni je super. Je pa recept od Jamieja Oliverja.
Tile z ingverjem zvenijo slastno in prav nič zakomplicirano, bom najbrž poskusila.

Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...