Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Silvestrska večerja

Pojdi na stran 1 , 2
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 12:03
Povezava do prispevka
Kaj boste pripravile za silvestrsko večerjo?
Zbiram ideje, ker pojma nimam... Smile

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 13:20
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem med tistimi, ki se odločajo za jedilnik v zadnjem trenutku. Verjetno me bo prav za novoletno večerjo 'rešila' mami s povabilom, ampak tudi za druge praznične dni bi rada kaj dobrega skuhala.
 
Ima katera kakšen preprost in dober recept za pripravo rakcev? Pa ne mislim škampov (tu buzara itak zmaga), ampak bolj coctail shrimps. Ne bi jih rada preveč zakamuflirala s kakšno sladko smetano, ampak da bi bili bolj v ospredju...
 
Kaj ve kaj kuhate za te praznične dni?
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 13:51
Povezava do prispevka
Jaz imam en dober recept za špagete (oz. testenine) s škampi  in mislim, da bi bilo primerno tudi za silvestrsko večerjo. Če te zanima, ga napišem 
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 14:01
Povezava do prispevka
Ja, Sanda, prosim.
0
Nazaj na vrh
goga
Starost: 45Pridružen: 14. avg 2004Prispevkov: 8885Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 14:06
Povezava do prispevka
sanda, napiši ;)
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 14:07
Povezava do prispevka
Evo  (jaz sem si ga ravnokar prepisala v moj kuharski zvezek )

Porovi špageti s škampi in limonino omako

Sestavine:

jedilna žlica moke

2 jedilni žlici masla

2,5 dl sladke smetane

sok in lupina ene limone

malo soli in popra

zmlet muškatni orešek

2 porovi stebli (ali eno veliko steblo)

30 dag špagetov

12 očiščenih škampov

česnov strok

2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja in bazilike

Predpriprava:

Na žlici masla zarumenimo moko in zalijemo s sladko smetano.
Začinimo z limoninim sokom in limonino lupino, soljo, poprom in muškatnim
oreškom ter nekaj časa kuhljamo.

Por temeljito očistimo, operemo in narežemo na tanke
trakove; česen olupimo.

Priprava:

Špagete skuhamo al dente v posoljeni vodi. Štiri minute pred
koncem kuhanja dodamo k špagetom narezan por. Škampe splaknemo s hladno vodo in
jih osušimo; dodamo ostalo maslo, peteršilj, baziliko in strt česnov strok ter
škampe hitro zdušimo. Porove špagete odcedimo ter ponudimo z limonino omako in
škampi.


ZA 4 OSEBE
0
Nazaj na vrh
goga
Starost: 45Pridružen: 14. avg 2004Prispevkov: 8885Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 14:29
Povezava do prispevka
Hvala 
0
Nazaj na vrh
ursYY
Starost: 35Pridružen: 26. jul 2007Prispevkov: 1819Kraj: ptuj-mbStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 14:50
Povezava do prispevka
mi imamo vedno kakšen narezek, pršut, sir, olive, francoska salata, biftek...potem pa še sarma...
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 15:42
Povezava do prispevka
Sanda, to pa se dobro sliši :).
 
Jaz sem tudi sprva mislila kar prštut, pa francosko solato pa olive itd...ampak to bomo tak druge dneve jedli :). Jutri pa bova sama in bi rada nekaj pripravil- cel dan pa vseeno nebi rada kuhala...
 
Mogoče bom pripravila kar puranjo rulado s suhimi slivami + sirovi štruklji, omakca in kuhana zelenjava. In mogoče še motovilec ali radič za solato.
Za sladico pa bom naredila jabolka- polovičke, bom malo kuhala+ vanilin,malo medu, sl.smetano, in zavila v listnato testo in dala peči. Na koncu pa še oblila z medom.

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 16:00
Povezava do prispevka
Midva bova jutri tudi več ali manj narezek jedla - pršut, mortadela, nekaj izbranih sirov, sveže pečen domač kru...in pa mini quiche lorraine
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 18:16
Povezava do prispevka
Še eni škampi, zelo na easy, a dobri.
 
Škampe (cele, najbolje sveže) pražimo nekaj minut na olivnem olju. Dodamo paradižnikovo mezgo iz tube (jaz dam za kilo škampov približno tretjino ta velike tube), in na hitro zmešamo s kuhalnico. Prilijemo belo vino (jaz običajno navaden laški rizling uporabljam), dodamo malo belega popra, spet premešamo in pokuhamo, da se omaka zgosti. Na kilo škampov dodam ponavadi slabe pol litra vina.
Kuham cirka slabih 10 minut ravno toliko, da vre.
 
Vmes skuhaš rezance v slanem kropu, jih odcediš (jaz ponavadi zeleno bele od Barille, za boljši vizualni učinek) in primešaš k odstavljenim škampom.
Vse skupaj zmešaš (narahlo) in dodaš še nekaj žlic tekoče sladke smetane, pokriješ s pokrovko in pustiš par minut, da se paca, ampak res samo par minut.
 
Prilega se seveda parmezan (pravi, v kosu).
 
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 20:05
Povezava do prispevka

Ana, jaz repke delam čisto enostavno. Popražim jih na malo olivca, dodam strt česen, sol in peteršilj. Nato dodam še malo smetane. Preprosto in dobro.


Midva bova pa file tune, me je premamil danes v SPARu. Zraven blitva, za posladek pa jogurtovo-malinova torta.
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 32Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2008 20:07
Povezava do prispevka
Midva z atijem pa vsak mesec narediva kozice z limono/limeto in ingverjem. Pa so njamiii! Takole grejo.

Kozice olupimo in na olivnem olju malo pražimo, dodamo sok ene limone, malo soli, nariban ingver, malo zalijemo v vodo, pokuhamo da voda izhlapi (to naredimo da ni prekislo), v originalnem receptu se dodajo čiliji, samo midva jih ne dava, ker jaz ne maram da peče, na koncu se posuje čez še malo peteršilja in "voila". Pride zelo lepo, ohrani se sladkoba kozic, limona/limeta doda malo kislosti, ingver pa še čisto malo pikantnosti in meni je super. Je pa recept od Jamieja Oliverja.

Lp, Maja
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2008 11:04
Povezava do prispevka
Uff, hvala za ideje Sanda, Dune, Staša in Pandica.  Tile z ingverjem zvenijo slastno in prav nič zakomplicirano, bom najbrž poskusila.
Kia, quiche obožujem! V Belgiji sem si jih kupovala na tržnici, 'domače', ti sama narediš? Kakšne pa? 
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2008 15:05
Povezava do prispevka
Pri nas bo najbrž malo narezka (pršut ovit na girisne, različni siri, olive), za glavno jed še ne vem točno...sladica bo pa sladoled z vročimi višnjami...
Nazadnje urejeno 31. dec 2008 15:15; skupaj popravljeno 1 krat
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Silvestrska večerja
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo