
Če kaj ne bo jasno, navajam nekaj iz prejšnjih objav na tej povezavi http://med.over.net/forum5/read.php?21,1075962
Torej, riževga narastka se spomnim še iz osnovne šole in še zdaj vem kakšen
okus in izgled je imel. Na vrhu je rumenkast, v nostranjosti riž čisto
spodaj pa skuta.
Zdaj pa me nekaj zanima, do zdaj sem ga poskusila delati trikrat prvič
mi ni nekako uspel, saj je bilo nekako preveč riža in ni imel več okusa
po narastku, ampak bolj po rižu. Drugič mi je uspwel, ampak, ker sem
navrhu 'polila' stepeno maso beljaka je na koncu, ko je bil spečen tsiti
vrhnji del beljaka stepenega imel okus po pulfru/žveplu kar je naredilo
celotni okus kar slab potem. tretji mi je nekako najbolj uspel, ampak še zmeraj mi ni bil tako všeč
in ni še imel tistega okusa kot ga je imel tisti iz osnovne šole, niti
tiste skute se pri mojem spodaj sploh ni opazilo.
Zdaj pa me zanima glede sestavin, so jajce ločene res potrebne, ker ot
sem rekla ta bel sneg mi naredi res ogaben okus....in na koncu jih tako
ali tako zmešaš v zmes, zakaj jih potem ločevai v sneg in rumenjak?
tega zadnjega sem jaz naredila takole, 3 jajca sem zmiksala brez
ločevanja,dodala 5 majhnih žlic sladkorja, 500 gramsko kislo skuto,1
pecilni prašek, 2 vanilina sladkorja,2 dcl mleka,4 žlice moke,ščepec
soli in dala za 30min peči na 180 stopinj v pečico.
Ampak kot sem rekla končni rezultat še zmeraj ni imel enakega okusa tistemu narastku iz OŠ.
Kvečjemu je kar na veliko imel več okusa po skuti kot po čemu drugemu.
Zdaj me pa zanima ali sem mogoče narobe skuto kupila in moreš zraven dati sladko namesto kislo? (na eni strani je to pisalo)
in pa ta zmes mi je vsakokrat prišla precej negosta in ne vem zakaj,
bila je res tekoča tako da sem potem tako 'zlila' v ponev, ampak se mi
ne zdi, da sem vse naredila prav, ker naj bi bila zelo gosta ne?
in pa še nekaj ko sem omenila izgled tega narastka iz OŠ (Na vrhu je
rumenkast, v notranjosti riž in pa rumenkasto 'meso' čisto spodaj pa
skuta.) sem mislila, da je bil tisti morda narejen tako, da so na testo
razvlečeno namazali skuto najprej (ne vem točno če kislo ali sladko?)in
'polili' vso to smes povrhu skutein potem testo 'zavili' v zmes in dali
peči? je možno to? ker ne vem kako bi drugače na spodnjem delu bila prav
zmes skute, ko pa jo pri vseh receptih zmešaš v vso zmes z ostalimi
sestavinami?
prosim pomagajte, saj vem, da vas mora tukaj biti dosti, ki vam je ta jed všeč tako ko meni in jo znate narediti 'pravilno'.

upam, da sem tole objavila v pravo temo, če ne pa prosim naj se prestavi kamor najjbolj spada.

