Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Raclette

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
pikica
Starost: 41Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:22
Povezava do prispevka
katja sir 
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 54Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:24
Povezava do prispevka

V spodnje posodice daš koščke sira, da se segrejejo in postanejo tekoči, potem pa s tem preliješ olupljen kuhan krompir.


Njam, njam, njam....


Zraven gre zelo dobro grška solata.


No, jaz ta šport žal samo od daleč opazujem, ker ne smem jesti sira, ampak sprašujem, ker bom imela v kratkem 12 povabljenih doma in moram misliti na vsako malenkost.

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:26
Povezava do prispevka

Ampak ne morem imet v šestih posodicah samo sir?


A potem pa meso v sirček tunkaš? Tukaj sem pa čisto ven. Fondi obvladam, tole pa prav nič.

0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:31
Povezava do prispevka

Ne, nič nikamor ne tunkaš.Raclett ima posodice, v katere narežeš-dodaš sestavine po receptu(ali si zmisliš), dodaš sir in spečeš. Potem pa z lopatko postrgaš in si daš na krožnik kot samostojno jed ali prilogo. AMC ima za to atmosfero (samostojna termokeramična plošča - podobna naprava spodnji) in dodatke za fondue in raclette.


 



NSC74_11115


0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 54Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:32
Povezava do prispevka

Katja,


vsak udeleženec ima svojo posodico za sir, na krožnik pa dobi svoj krompir.
Krompir si poljubno narežeš in ga preliješ s staljenim sirom, ter poješ.


Vsak torej kuha oz. peče zase.


Na vrhnji plošči pa prepečeš koščke slanine, ki se krasno podajo zraven.

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:35
Povezava do prispevka

Kako je pa z mastnostjo?


 Imam namreč probleme z žolčem. Zadnjič me je ful bolelo, pa sem samo malo pomfrija pojedla.

0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 54Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:44
Povezava do prispevka

Najbrž je odvisno od sira.


Kako ga prenašaš samega? Ali na pici?

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:51
Povezava do prispevka

S sirom nimam problemov.  Na pici jem Mozarelo. Potem to naj ne bi bil problem.


Še nekaj: Koliko pa ta zadeva stane? Me ful mika, ker radi packamo doma.

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:52
Povezava do prispevka

Katja, ravno zato je raclette boljši od fondija. Meso se peče brez maščobe, medtem ko se pri fondiju meso peče v olju, enako kot pomfrit. Še tole Tinkara: AMC Alfa metalcraft d.o.o., Bravničarjeva 8, Lj tel: 01 519 04 46 (ravno sedajle imajo malico). Tinkara, če boš kaj rabila, mi sporoči.

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 54Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 13:03
Povezava do prispevka
katja je napisal/a

Še nekaj: Koliko pa ta zadeva stane? Me ful mika, ker radi packamo doma.



Najcenejši racletti so trenutno v Merkurju in sicer:


Tefal, 6 oseb: 11.000 SIT,
Tefal, zložljiv za 6 oseb: 14.000 SIT
Tefal, 8 oseb, 14.200 SIT.

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 13:07
Povezava do prispevka
To pa ni toliko, se moram z možekom posvetovat. za 6 oseb bo kar dovolj velik.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 13:11
Povezava do prispevka


Takšnega imamo mi, samo da je za osem oseb. Jerca, zelo nazorne slike. A so to od AMC-ja? Mi imamo atmosfero, ampak za raclette ni najboljša. Uporabljam jo največ za gratiniranje.

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 70Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 13:16
Povezava do prispevka





jaz imam še eno pripombo: k raclettu se pije samo tople pijače, obvezno, ker drugače sir obleži v želodcu in to ni prijetno. navodilo je od moje sestrične in drži. lp.

tanjal
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 13:54
Povezava do prispevka
Ne, mamy, to so slike od Swissmara (čeprav je čisto podobno AMC atmosferi). Menda, da so v Švici ljudje "nori" na raklete. Jaz sem tudi imela atmosfero, pa sem jo dala stran, ker imam majhno stanovanje in je postalo delo z njo ob "firbčnem" otroku pravi projekt.
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 70Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 14:11
Povezava do prispevka





v švici in povsod, kjer to uporabljajo in jedo, so upravičeno lahko nori na raclette, ker je to tako dobro, da ne moreš nehat.

tanjal
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Raclette
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.