Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Raclette

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Tinkara
Starost: 54Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 10:51
Povezava do prispevka

živjo!

Zanima me, ali se kdo zabava s to vrsto hrane?


K temu bi imela dve vprašanji:


- katera vrsta sira (ki se dobi v Sloveniji) je najbolj primerna?


- kje bi dobila lesena strgalca, s katerimi počistiš sir iz segretih posodic, ker jih v kompletu za raclette ne prodajajo?


Hvala za vse nasvete!

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:01
Povezava do prispevka
To pa tudi mene zanima.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:02
Povezava do prispevka

AMC ima ta strgalca v svojih kompletih, ne vem pa, če jih prodajajo posebej.


Raclette sir ?  v Leclercu bi ga skoraj morali imeti. Drugače je pa meni osebno sir Jošt - zakon za čisto vse(ga dajem na pizzo, makarone, ker mi parmezan smrdi in na raklet bi ga tudi, če bi ga delala) sem pa pred kratkim podarila posodice in ta lesena strgalca za raklet.

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:15
Povezava do prispevka

Jaz poznam. Mi uporabljamo katerikoli sir, najbolje edamec, laščan, livada... važno je, da ni trd (ementaler ni v redu). Zraven spadajo začimbe za sir. Sir se namreč v tistih posodicah raztopi in posuje z začimbami za raclette. Te se pri nas ne dobijo. Mi jih dobimo iz Švice www.coop.ch Gewurzmischung melange d epices miscela di spezie (ufff) ali Dey s: Chas raclette gewurz. Iste se uporabljajo tudi za fondue.


Lesena strgalca smo mi dobili zraven AMC posode, kjer smo raclette posebej naročili. Ampak ni najboljši. Boljši je pekač, ki je v dveh nivojih. Na spodnjem se topi sir, na zgornji plošči pa se peče meso. Obvezen je "v oblicah" krompir, kamor se zlije stopljeni sir. Te lesene lopatke niso nič posebnega, mogoče jih dela kakšen ribničan, ne vem. Videla jih nisem nikjer. To je čudovita zadeva za pogostit veliko in lačno družbo. Pa solatke in omakce.. mnjami

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:17
Povezava do prispevka
Še to: originalni sir za raclette se dobi v Švici, je s češnjevim žganjem in zelo drag. Mi je navaden sir veliko boljši. Jerca, ja mogoče ima Leclerc.
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:21
Povezava do prispevka
A to je fondi?
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:26
Povezava do prispevka

Ne, to je raclette.


Fondi pri nas pripravljamo takole: v eni posodi segrejemo olje in v njem ocvremo koščke mesa, pohanega sira, kolobarčke hrenovk.


Mislim, da je raclette veliko bolj zdrav, ker se meso peče na plošči brez oz. z min maščobe. Pri fondiju pa se meso peče v olju.

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:37
Povezava do prispevka
Mamy, ti si carica! Hvala!
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:44
Povezava do prispevka
No da si bomo lažje predstavljale....

Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:45
Povezava do prispevka
Tole je pa fondi



Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Zvezdica
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1115Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:45
Povezava do prispevka
Kazi, dobra ideja, ker jaz nisem vedela, kaj je to raclette ...
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:48
Povezava do prispevka
No sej jest tud nisem, potem pa sem se spomnila da obstaja Google.... In mi je prou ušeč, en faj namizni žar. Si moram zapisat v svojo knjigo želja....
Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 54Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 11:57
Povezava do prispevka

Punce, hvala za odgovore. Bomo torej nabavili kar navaden, tričetrt masten sir.


A ima katera kontakt z AMC posrednikom? Me zanima, če se bi dale dobit samo lesene lopatke.


Drugače jih bomo naredili pa sami in bodo original.

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:19
Povezava do prispevka

Zvezdica je napisal/aKazi, dobra ideja, ker jaz nisem vedela, kaj je to raclette ...


tudi jaz ne.

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2004 12:20
Povezava do prispevka

Tinkara mogoče v kakšni trgovini DOM?


In kaj imaš v tistih spodnjih posodicah?

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Raclette
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu