Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prehranjevalne navade

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2003 19:09
Povezava do prispevka

Mamy hvala za recept. Sicer ti pa moram povedat, da ga nisem mogla dočakat in sem že prej naredila, ker sem na vrečki opazila recept. Samo sem dala pa samo polnozrnato moko, pa 2x shajala, pa naredila žemljice in so prav fino uspele. Hvala za idejo, da se lahko kaj takega tudi sama lotim


 


Lp Vsem, P.

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 1:43
Povezava do prispevka

Mami,


a kje izrecno piše, da semena predhodno NISO pražena?


LP

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 12:54
Povezava do prispevka

Petra, me zelo veseli, saj ni bilo tako težko, kajne. Vidim, da nisi začetnica, sicer bi se bolj namučila, saj je iz same polnozrnate moke zelo težko zamesiti kruh, ker enostavno ne gre skupaj in se kar razlije. Če ga narediš sama, vsaj veš kaj je notri, to pa tudi nekaj velja!!! Katero moko pa si vzela?


Staša, nikjer.In to je to, da nikoli ne moremo biti v nič prepričani. Isto kot za olivno olje in vse druge stvari. Tako kot ugotavljamo vse na forumu: na nobeno stvar se ne moreš zanest. Me pa veseli, Staša, da si tako naštudirana glede zdrave prehrane. To ti bo koristilo celo življenje, in srečna tvoja družina, ki se bo zdravo prehranjevala. Jaz sem za zdravo prehrano zelo dojemljiva, in moja mamica mi reče, da v bistvu sploh ne zna kuhat, ko gleda mene. Pa zeloooo dobro kuha, po tanovem špara z maščobo, tako da se že vnaprej veselimo kosila pri njej. Jutri, namreč. Mnjam...

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 13:13
Povezava do prispevka

Polnozrnato moko Dobro- taka zelena je in tudi žemljice so bile zelo okusne. Sej če mi ne bi mami svetovala, da naj dam raje več vode k premalo, da je testo že "pocasto" ne bi bil kruh nikoli tako rahel!!, no ja potem ga verjetno sploh ne bi bilo, ker ga ne bi mogla zamesit


 


Aja, pa sem glede tega čista začetnica,1. sem spekla kruh


Lp P.

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 13:18
Povezava do prispevka
Petra, ne morem verjet. Jaz sem že res velikokrat naredila kruh, in sem ravno tazadnjega spekla v pekaču, ker se je kar razlil, dobesedno. Bil pa je zelo dober. Bom poiskala še tvojo moko, in poskusila. Res si !!!
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45030Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 13:27
Povezava do prispevka

Hm, jaz nisem še NIKOLI NIČESAR pekla, ampak zdaj me je zamikalo, da bi naredila domač polnozrnat kruh brez pšenice .


Mamy... pomagaj prosim; kako in kaj, kje začnem, katero moko...?

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 14:09
Povezava do prispevka

Mamy, hvala


 


 


Lp P.

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 16:43
Povezava do prispevka
Tanja, kaj ko bi ti prišla k meni in bi skupaj spekle kruh? Če ti vse napišem, se bojim, da kakšne malenkosti ne pozabim. Ampak, ker je Petri tako fenomenalno uspelo v prvem poskusu? Najprej bom kupila tisto moko kot jo je imela Petra, pa ti nato povem kako se speče kruh. Me tudi recept na zadnji strani zanima!
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 17:14
Povezava do prispevka

Mamy, samo se nisem čisto dobesedno držala recepta. Namesto 30 g kvasa sem dala cel zavitek (mislim, da je Fala), ki tehta okoli 42 g, pa več vode. Če se prav spomnim tam piše okoli 6 dl, samo je bilo pretrdo, pa sem jo dolila še okrog 1,5 dl (vso vodo sem na štedilniku segrela, pa kvas posebej hajala v mešanici s sladkorjem, malo vode in malo moke-ločeno od soli!!), pa je bilo premokro, zato sem dodala še par žlic sojine moke. Pa je še vedno bilo bolj pocasto kot ne, tako da tudi žemljice potem niso bile glih za na razstavo, samo so bile pa res dobre.


 


Javita potem s Tanjo, kako vama je uspelo


 


Lp P.

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 17:31
Povezava do prispevka

Petra, moke je hitro preveč, raje jo dodajaš po potrebi, odvzet je namreč ne moreš. Jaz moko najprej solim in premešam. Kvasu dodam žličko sladkorja, toplo oz. MLAČNO mleko, malo moke, premešam in dam vzhajat. Ko naraste do vrha lončka, zlijem k moki, nato dodam toplo vodo (od oka ), da je ravno tista taprava gostota. Ravno zaradi take moke je bilo pocasto, kajti ta moka nima "lepka" ali kako se že reče. Zato jaz dam pol bele in pol polnozrnate. Boljše bi bilo, če bi dodala belo moko. Si naredila iz cele kile moke?


Kakršne koli so že bile, važno je, da so bile dobre, kajne!


Je pa razlika med črno in polnozrnato moko!!!

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. nov 2003 19:42
Povezava do prispevka

Ja delala sem iz cele kile. Pa sej to mi je tud mami rekla, samo klinc, k smo ta mladi hitro preveč pametni.


 


Lp P.

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 16. nov 2003 10:50
Povezava do prispevka

Petra, že to, da si se peke sploh lotila, je več kot hvale vredno.


Lepo te pozdravljam


mamy

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 57Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 16. nov 2003 11:15
Povezava do prispevka
Možek redno dela kruh v aparatu - streseš noter pa je. Ampak vseeno je v začetku rabil nekaj časa in eksperimentiranja, da je odkril prave recepte. Jaz se držim kar njegovih navodil, ker se mi nekako ne da sami eksperimentirat.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45030Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 16. nov 2003 21:05
Povezava do prispevka

@mamy


Z veseljem !

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2003 17:17
Povezava do prispevka

Tanja,samo stvar dogovora in dobre volje.

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prehranjevalne navade
Stran 6 od 9
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu