- Nega obraza &
telesaZadnje novice
Najbolj brano
- Make up &
ličenje - Moda &
stilZadnje novice
Najbolj brano
- Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvo
Ja, glede dodatkov se strinjam. Ampak govora je bilo o vplivu na hujšanje.
tanjal, kakšen kruh pa delaš doma?
Hrenovke in paštete so med najslabšo možno izbiro. Čeprav so mi osebno po okusu ful všeč avstrijske frankfurterce (se ne morejo primerjati z našimi hrenovkami). Golica je sicer nizkokalorična, ampak meni je OGABNA - sploh ne vem, kaj bi naj to bilo... en čuden okus mi ima.
Nič ne mučiš
Jaz zelo redko kupujem že pripravjene namaze, če že, mi je všeč en Dukatov. Drugače pa raje naredim kakšnega sama (skutin, tunin). Sicer pa jih jem bolj redko, ker tudi kruha skorajda ne jem.
Spely in Staša!
Ve kar debatirajte, me vaju pa beremo in se učimo!!!
Skutin... sesekljam čebulo, dodam skuto, česen, svež drobnjak, sol... ponavadi kar skombiniram, kar imam doma. Nič posebnega v bistvu. Tunin je podoben - torej čebula in tuna, in le toliko skute, da je lepo mazav.
Olje je za solate vsekakor super olivno, če pa si taka carica kot Tanja, lahko uporabljaš tudi laneno Kis... vseeno. Meni je najljubši balzamični. Olivno olje vsebuje maščobe, ki imajo določene ugodne efekte za naše zdravje.
Tist oglati polnozrnati ima garantirano nizek GI, medtem ko za Wasa krekerje ne bi rekla (njihova zgradba je namreč taka, da se v telesu takoj prične njihova razgradnja).
Spely, tudi jaz nabavljam v CP v Sparu, in se mogoče kdaj zaletimo skupaj pri solatkah. Staša, kot nadpovprečno poznavalko hrane, te sprašujem za tvoje mnenje o bučnem olju. Itak pa imam vprašanj toliko, da ne vem kje začet. Sploh pa, ker enkrat slišiš + drugič -, primer olivno olje: neg. mnenje dr. D. Pokorn. Potem se pa znajdi. Jaz se sicer trudim, da zdravo kuham, uporabljam čimmanj maščobe (zahvaljujoč AMC), veliko zelenjave, malo instant hrane, razen Pečjakove mnjam... dobrote. Tudi kruh pečem velikokrat sama: polnozrnati ali iz črne moke za domači kruh. Pa se ga prvič raje ne lotite same, ker bo polomija! Če pa katero zanima, bom pomagala z receptom .
Pa lep pozdrav!
Mamy jaz bi imela recept za polnozrnat kruh. Mi lahko še točno napišeš katero moko uporabljaš?
LP P.
Olivno je vsekakor boljše kot bučno, ki ni nič posebnega glede sestave. Je pa meni osebno najboljše olje (kar se okusa tiče), tako da ga, kadar jem kumarice, uporabljam. Tu in tam ni nič narobe.
Pri namazih pa ne moreš zgrešiti K tuni lahko dodaš še koruzo.
Spely, tudi jaz nabavljam v CP v Sparu, in se mogoče kdaj zaletimo skupaj pri solatkah. Staša, kot nadpovprečno poznavalko hrane, te sprašujem za tvoje mnenje o bučnem olju. Itak pa imam vprašanj toliko, da ne vem kje začet. Sploh pa, ker enkrat slišiš + drugič -, primer olivno olje: neg. mnenje dr. D. Pokorn. Potem se pa znajdi. Jaz se sicer trudim, da zdravo kuham, uporabljam čimmanj maščobe (zahvaljujoč AMC), veliko zelenjave, malo instant hrane, razen Pečjakove mnjam... dobrote. Tudi kruh pečem velikokrat sama: polnozrnati ali iz črne moke za domači kruh. Pa se ga prvič raje ne lotite same, ker bo polomija! Če pa katero zanima, bom pomagala z receptom .
Pa lep pozdrav!
Bučno olje vsebuje večinoma omega 6 maščobe kot večina rastlinskih olj, vendar je potrebno semena predhodno pražiti, kar pomeni, da pride do oksidacije in toksičnih produktiv. Tako da vsekakor ne sodi med zdrava olja. Kot sem že rekla, jaz ga tu in tam dodam kakšno žlico, ker mi je daleč najboljše. Drugače pa je olivno veliko boljše.
Spely: ta z MB in Lj bo pa res bolj težka .
Staša: v mislih sem imela bučno olje, hladno stiskano. Po avtorici knjige o bočah Ruth Podgornik Reš, kot najboljše bučno olje Flegar, Lomanoše, G. Radgona. ???
Petra: recept za polnozrnati kruh: Intes - Moka iz celega pšeničnega zrnja, ali polnozrnata. Vzemi pol bele in pol te moke. Ker se sicer testo ne bo sprijelo skupaj in bo bolj kot ga boš gnetla, bolj bo tekoče. Malo posoli, pristavi kvas. Dodaj vse k moki in z mlačno vodo zamesi pravo gostoto testa. Jaz ga potem dvakrat vzhajam, da je bolj mehko - rahlo. Če bi bilo testo preveč tekoče, ga peci v pekaču, sicer pa kot hlebec. Če nisi vešča peke kruha, vzemi še manj kot pol polnozrnate moke. Sicer pa ni posebne finte. Jaz dodam včasih še pest koruzne moke. To je to! Če sem kaj pozabila, ker je meni enostavno, pa vprašaj!
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...