Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Polnjene paprike

Pojdi na stran 1 , 2
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 19:52
Povezava do prispevka
Hm, men je po inginem receptu uspelo napolnit celih 8!!!! paprik... 7 se jih pa praznih joka...
 
Aja, pa niso prav nič velike ali debele...
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 20:10
Povezava do prispevka
Aja, samo 8. Čudno. Boš pa naslednjič kupila več mesa al pa manj paprik.   Mami jih je danes iz kile mesa naredila 12.
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 20:12
Povezava do prispevka
Ja, ne vem, men se tud zdi čudno - to je geja kriva, bog ve, kje je našla te čudne paprike Wink LOL
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 20:14
Povezava do prispevka
Sporočita, če bodo dobre. Me prav zanima, kakšen je moj recept.
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2006 10:19
Povezava do prispevka
Sem včeraj skuhala polnjene paprike, ki bi naj bile za 2 dni, pa je na žalost zmanjkalo.
Tu je še moj lahek in hiter recept za paprike:
drobno nareži 1 čebulo in jo na 2 žlicah olja prepraži. Ko je skoraj že spražena, daj noter 2-3 stroke česna, nasekanega in še nekaj sekund praži. Odstavi in daj hladit.
Rumene, ne prevelike babure očisti in jih prelij z vročo vodo. V drugi posodi pa daj notri kako kilo mletega mesa, 2 veliki pesti surovega riža, 1-2 jajci, malo naseckane šunke ali pancete, sol,poper in malo vegete, petršiljevo travo in malo naribanega muškatnega oreščka. Dodaj spraženo čebulo in dobro premešaj. Paprike odcedi.
V loncu za kuhanje naredi tanko prežganje, zalij ga s paradižnikovo mezgo in malo vode, notri daj sol, sladkor( 1 žlica) nekaj klinčkov in 1 cimetovo skorjico.
pusti, da zavre in med tem naponi paprike, daj jih noter v omako in kuhaj debelo uro.
To je to, pa dober tek!
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2006 16:25
Povezava do prispevka
Inga, poročam:
 
Paprike so norooooooooooooo dobre, za vseh 20 prstov obliznit. Še angelčki bi jih jedli, če bi ritke imeli LOL
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2006 17:43
Povezava do prispevka
Super, ally, me veseli. Sam škoda, ker jih je tako malo.   
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
goca
Starost: n/aPridružen: 26. jul 2006Prispevkov: 24Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2006 16:16
Povezava do prispevka
Jaz pa nič ne kompliciram- nič posebej ne pražim ampak dam vse v "surovem stanju"-
mleto meso (cca 70 dkg),  drobno narežem čebulo, česen, kakšna pest opranega riža,
cca 2 jajci, kos starega kruha in začimbe: vegeta, poper, 1/2 vrečke začimbe za kruhove cmoke, žlica gorčice - mislim da nisem nič pozabla = vse dobro pomešam da se dobro prepoji. Pustim stati - v tem času pripravim omako v kateri se bo kuhalo: voda + paradižnikova mezga (dam iz steklenice-je bolj tekoča), to dam da se počasi segreva, medtem filam paprike. Vzamem samo 4 lepe mesnate večje rumene paprike in jih filam, z ostalo maso pa oblikujem čufte (dobro jih je potrebno pregnesti-da držijo skupaj), polagam jih v zavreto - res vročo  vodo z mezgo. V tekočino nato dam še 2 zelenjavni kocki in 3-4 rezine prekajene pancete. Na koncu - ko je kuhano naredim še prežganje (maščoba+moka) in to je to!!
LP
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2006 17:19
Povezava do prispevka
Zelo fajn okus naredi mešanica začimb za Polnjene paprike od FANT-a.. Notri so vse začimbe, ki so potrebne. Meni osebno je to bistveno boljše od Vegete.
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2006 17:28
Povezava do prispevka
Meni se zdijo veliko bolj okusne, če meso prej prepražiš. Take, ki so polnjene s surovim mesom in potem skuhane, so mi zanič, ker se meso skupaj drži v kepi in je slabo kuhano. Se spomnima, da smo imeli ponvadi v osnovni šoli na ta način kuhane, pa mi tista kepa mesa nikakor ni šla po grlu navzdol.
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2006 12:52
Povezava do prispevka
Pri nas delamo paprike zelo podobno kot pri ingi, s to razliko, da riž najprej na pol skuhamo, preden ga dodamo k mesu.
Tukaj je pa še naš recept za omako: zmešaš vodo z ostanki riža in mesa od polnjenja, paradižnikov pire, 2-3 žlice ajvarja, sol, 2 žlički sladkorja, v hladni vodi zmešani 2 žlici moke in malo na drobno sesekljane bazilike. Mljask, mljask!!
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
goca
Starost: n/aPridružen: 26. jul 2006Prispevkov: 24Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2006 13:15
Povezava do prispevka
Inga - niso ne slabo kuhane ne trde - stisnjene v kepo. So ravno prav trde -da ne razpadejo!
Potrebno je dodati prave začimbe - najbolj važna pa so jajca.
Kar se pa tiče Fanta za pripravo paprik - to je v bistvu "vegeta" z dodatki.
LP
0
Nazaj na vrh
Dee Dee
Starost: n/aPridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 46Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. avg 2006 21:27
Povezava do prispevka
Jaz sem tudi nora na polnjeno papriko, čeprav ponavadi pojem samo nadev, "srajčko" pa prepustim očiju. Recepta sicer ne vem, vem pa, da najboljše paprike naredi moja babica - nazadnje sem pojedla 3 naenkrat!
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. avg 2009 18:35
Povezava do prispevka
Punce, kaj lahko dam v maso za paprike namesto riža? Mora biti riž nujno notri? Ne bi rada da se ga čuti.. In pa, kaj naj postrežem poleg (riža in pire krompirja ne bi)? 
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. avg 2009 18:48
Povezava do prispevka
Jaz sem danes naredila polnjene paprike.
Paprike prerežeš čez polovico jih očistiš in opereš.
 
Nadev:
Mleto meso prepražiš na čebuli, zaliješ z malo vode, dušiš, na koncu dodaš peteršilj in počakaš da se ohladi.
 
Medtem zmešaš skuto z jajcem, posoliš in ko se meso dodobra shladi primešaj skutni nadev.
 
Pečico segrej na 180°. Paprike na zunanji strani namažem z oljem, naložim v pekač in potem jih smo filaš s tem nadevom. Jaz sem danes uporabila še bučko, ker je bilo toliko nadeva.
(lahko vmes še malo vode vliješ v pekač -2dcl)
 
image file name: 2k6c55afaff5.jpg
 
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Polnjene paprike
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.