Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Polnjene paprike

Pojdi na stran 1 , 2
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 14:18
Povezava do prispevka
Punce, iščem recept za najboljše Wink polnjene paprike.
 
0
Nazaj na vrh
MegWhite
Starost: 43Pridružen: 13. jun 2005Prispevkov: 1128Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 15:17
Povezava do prispevka
Jaz tudi, jaz tudi. Ko sem bila mala, so bile polnjene paprike moja najljubša jed, zdaj pa jih že dolgo več ne jem, ker ne maram mesa, sploh pa ne mletega. Če imate kak recept za okusne polnjene paprike brez mesa, kar na dan z njim.
Thank you ...namaste... and god luck.
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 15:31
Povezava do prispevka
Bom napisla, kako jih midve z mami narediva.
Ponavadi jih delava iz 1 kile mletega mešanega mesa, kar je približno za 12-15 manjših paprik (babur), ki naj bodo čim lepše oblike. Bolje je imeti kakšno papriko preveč kot premalo, ker z mesom potem nimaš več kaj, paprike pa lahko še porabiš, npr. za solato.
Najprej sesekljaš eno večjo čebulo in jo popražiš na olju, dodaš meso in vse skupaj pražiš, vmes še soliš, lahko dodaš malo vegete, petršilja in sesekljanega česna. Bolj proti koncu praženja dodaš še dve pesti riža. Odstaviš z ognja in počakaš, da se vse skupaj malo ohladi, potem v to zmes vmešaš še dve surovi jajci.
Paprike opereš in izrežeš okoli peclja, da pridejo taki pokrovčki. Iz notranjosti odstraniš peške in začneš paprike polniti. Pri polnenju moraš sproti z žlico maso tlačiti noter, da pride vse skupaj zelo čvrsto. Ko so paprike napolnjene, jih zložiš v posodo. V drugi posodi narediš kakšen liter ali malo več paradižnikove omake in paprike preliješ, da so vse pokrite. Potem paprike v omaki kuhaš kakšno uro in pol. Zraven pa pripraviš še pire krompir in je vse skupaj za prste obliznit.
Če rabiš še kakšno pomoč, kar vprašaj. Potem pa poročaj, če je uspelo.
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 15:33
Povezava do prispevka
Aja, še vegetarjanske. Notri lahko daš kuhan riž, kuskus, pražene bučke ali katerokoli drugo zelenjavo, ali pa zelenjavo in riž skupaj zmešano. Skratka, kar imaš pri roki.
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
mojcej
Starost: 48Pridružen: 16. okt 2004Prispevkov: 10057Kraj: My planetStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 15:34
Povezava do prispevka
Ally, MegWhite, vidve poskusita, jih kakšnih 20 pripravita, potem pa me pridemo na pokušino in ocenjevanje.
A ne, Inga, si za ?
 
 
Packarije http://mojcej.moj-album.comBedarije :) http://mojcej.webs.com
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 15:35
Povezava do prispevka
Ja, ja, pridem, paprike so dobre.
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
Maruška
Starost: 41Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 9702Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 15:53
Povezava do prispevka
jaz tudi, jaz tudi, obožujem paprike
 
Še en recept:
 
Ključne besede: paprike, meso
Dežela: Srbija
Obrok: kosilo, večerja
Zahtevnost: preprosto
Poleg postrežemo:
  • krompir v koščkih
Za število oseb: 4
Sestavine:
  • paprike (12)
  • mleta govedina (30 dag)
  • mleta svinina (30 dag)
  • olje
  • čebula (1)
  • česen (strok)
  • peteršilj
  • jajce (1)
  • sol
  • poper
  • riž (12 dag)
  • sladkor
  • moka
  • paradižnikova mezga
  • kisla smetana
  • lovorov list
  • mleta sladka paprika
Čas priprave: 30 minut
Čas kuhanja: 3 ure

Priprava:

  • Pridenemo na pol kuhan riž, ga malo popražimo, odstavimo in vse skupaj zmešamo z mesom in jajcem. Začinimo s soljo, poprom, strtim česnom in sesekljanim peteršiljem. Prilijemo nekaj žlic vode, da je nadev sočnejši in ima riž dovolj vlage, da se dokončno zmehča.
  • Paprike operemo in odrežemo pokrovček ob peclju. Izčistimo seme in notranje kožice. Napolnimo jih z nadevom in drugo poleg druge zložimo v lonec ali globok pekač. Prilijemo vodo do polovice višine paprik in pokrito kuhamo kake pol ure.
  • Medtem na maščobi zarumenimo sladkor, dodamo moko, jo svetlo prepražimo, pridenemo sesekljano drugo polovico čebule, ki naj se le dobro razpusti, nato pa še paradižnikovo mezgo. Takoj zalijemo s 3-4 dl mrzle vode. Gladko razkuhamo, začinimo s papriko in soljo. Pretlačimo in zlijemo k paprikam. Vse skupaj naj še počasi vre kakšno uro in pol.
  • Predno damo jed na mizo, primešamo še dve žlici smetane, ali pa postrežemo s smetano posebej in jo vsak doda po okusu.
Opombe:
V nadevu lahko uporabimo tudi samo goveje meso ali celo svinskega nadomestimo s puranovim. Podoben recept lahko tudi uporabimo za sarmo, le da nadevamo dušene zelnate liste, ki jih kuhamo v kislem zelju. Sarma je okusnejša če prepražite nekaj prekajenega mesa ali slanine in dodate zelju.
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 41Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 17:25
Povezava do prispevka
Jaz jih naredim podobno, le da namesto mesa uporabim sojine kosmiče ter malo rjavega riža in so njami.
0
Nazaj na vrh
MegWhite
Starost: 43Pridružen: 13. jun 2005Prispevkov: 1128Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 17:33
Povezava do prispevka
mojcej je napisal/a
Ally, MegWhite, vidve poskusita, jih kakšnih 20 pripravita, potem pa me pridemo na pokušino in ocenjevanje.
A ne, Inga, si za ?


Tongue

Samo kaj, ko jaz sploh ne kuham, ampak v glavnem jem Smile Recept pa rabim, da ga posredujem fantu, da mi on pol skuha.
Thank you ...namaste... and god luck.
0
Nazaj na vrh
mojcej
Starost: 48Pridružen: 16. okt 2004Prispevkov: 10057Kraj: My planetStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 19:23
Povezava do prispevka
MegWhite, saj ni važno kdo ... pomemben je rezultat
Packarije http://mojcej.moj-album.comBedarije :) http://mojcej.webs.com
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2006 20:25
Povezava do prispevka
Važno, da so paprike dobre, pol pa ni važno, kdo jih skuha.
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 19:07
Povezava do prispevka
inga,
 
a nista 2 pesti riža nekam malo  na 1 kg mesa?
0
Nazaj na vrh
mojcej
Starost: 48Pridružen: 16. okt 2004Prispevkov: 10057Kraj: My planetStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 19:09
Povezava do prispevka
Ally, dovolj je dovolj, itak se nakuha, pa potem, če ga je preveč je samo rižek in nič meseka
Packarije http://mojcej.moj-album.comBedarije :) http://mojcej.webs.com
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 19:11
Povezava do prispevka
mojcej, jih ravno delam, pa mam samo meseka in skoraj nič riža LOL
 
hm, a pa je treba rižeku še kej vodice dolit?
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 19:19
Povezava do prispevka
Ally, naš ati pravi, da je že tako preveč riža in premalo mesa, sicer se pa riž nakuha, tako da ga je dve pesti kar dovolj. Ni treba nič vode dodat, riž se bo v omaki skuhal, kar v paprikah. Malo ga popražiš skupaj z mesom, da se napne.
Danes smo imeli za kosilo polnjene paprike, jih je mami skuhala, ampak jaz jih ne upam jest, ker me zvija po trebuhu že dva dni in mi je rekel zdravnik, da naj kar bolj juhce jem. Pa tko se mi luštajo.  
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Polnjene paprike
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.