
- Nega obraza &
telesaZadnje novice
Najbolj brano
- Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvo
Biskvit: | Margarino najprej razstopimo in jo dalj časa stepamo, postopoma dodamo jajce, sladkor v prahu, vanilin sladkor in limonino lupino. Nato maso razpolovimo in eni polovici dodamo 25 dag moke, drugi polovici mase pa dodamo 20 dag moke in 5 dag kakava. |
RUMOVE KROGLICE
Ø 15 dag mletih orehov
Ø 15 dag naribane čokolade
Ø 3 žlice ruma
Ø 1 zavitek vanilijevega sladkorja
Ø 10 zdrobljenih keksov
Ø 10 dag masla/margarine
Ø kokosova moka ali čokoladna zrnca za okrasitev
Ø malo smetane
Maslo (margarino ) penasto umešamo , dodamo sladkor in še enkrat dobro zmešamo. Nato dodamo še rum, vanilijev sladkor, orehe, naribano čokolado in zdrobljene kekse. Vse dobro zmešamo in z rokami oblikujemo kroglice. Povaljamo jih v čokoladnih zrncih , sladkorju ali kokosovi moki. Vložimo jih v papirnate košarice.
------------------------------------------------------------------------------
Sestavine
Testo:
25 dag sladkorja v prahu
1 jajce
1 vanili sladkor
2 dcl mleka
1,5 dcl olja
60 dag moke
1 pecilni prašek
Nadev:
20 dag mletih orehov
2 dcl mleka
1 rumenjak
sladkor po okusu
drobtine od vdolbinic
Dodatki:
Kristalni sladkor
jedilna barva ali
ekstrat jagode, banane in pomaranče
Priprava
Vse sestavine za testo z mešalnikom zmešamo in postavimo v hladilnik za najmanj tri ure. Oblikujemo poljubno velike kroglice in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Ne dajemo jih preblizu skupaj, ker narastejo. Pečemo jih pri 170 stopinjah, da dobijo lepo zlatorumeno barvo. Ko so ohlajene, jim izdolbemo vdolbinice za nadev, drobtine, ki pri tem ostanejo, pa zmeljemo in jih porabimo za nadev. Napolnimo vdolbinice, ter stisnemo po dve polovici skupaj, pomočimo v razredčen ekstrat (1:3, en del ekstrata, tri dele vode). V vsakega malo, da se barve lepo prelivajo. Nato povaljamo v sladkorju in polagamo na pladenj, kjer jih pustimo nekaj časa, da se osušijo.
Opombe
Testo je dokaj mehko, zato ga moramo dati v hladilnik. Iz hladilnika jemljemo sproti količine, ki jo porabimo za en pekač. Delamo na pomokani površini. Če bo pečica prevroča, bodo pokale. Iz te mase lahko delate tudi hruške, češnje,....Ko jih pomočite v ekstrat, je najbolje, da jih za kratek čas odložite na kuhinjsko brisačko, da vpije odvečne kapljice. Le tako bo izgled lep, ker se nanje ne bo prijelo preveč sladkorja. V ekstrat jih pomočimo zelo na hitro, da se testo ne napije preveč.
-------------------------------------------------------------------------------
Janeževi upognjenci
Sestavine |
jajca: 5 kom sladkor: 250 g moka: 130 g janež |
Priprava |
Mešamo jajca in sladkor, da se močno speni, potem dodamo še moko. Na pekač položimo papir za pečenje. Z žlico nanesemo testo v obliki kupčkov in jih posujemo z nekaj zrni janeža. Pečemo pri 180 Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ... Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ... Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ... S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ... Lahkoten gel serum za prefinjeno polt
Z ... |