Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pecivo JAJCE

Pojdi na stran 1 , 2
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2005 12:15
Povezava do prispevka
Tista želatina je na vrhu zato, ker bi se drugače sadje čisto izsušilo. Meni je pa dobro, sploh če je sam sok in skoraj nič vode (odvisno koliko soka ima kompot), in je okus čisto po kompotu.
0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 43Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2005 14:00
Povezava do prispevka
No pa mi je ratalo! NAJAMI!!! ampak js sem mogla za biskvit narest duplo porcijo, da mi je pasal v pekač............... in res je fajn vse skupi izpadlo. ČEprav se mi je na začetku zdelo enmalo premal moke (9 dag) glede na margarino in mleko pa 3 jajce..... in tut ko se je peklo, je zgledlo tko kot da ne bo nič iz tega... ampak mi je ratal in v dveh dneh je zmanjkal peciva..... lahko samo priporočam!
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2005 18:13
Povezava do prispevka
Me veseli, da ti je uspelo in da ti je všeč. Recept za biskvit je res malo čuden, saj se da malo prilagajat, pa je vseeno vredu. Za večji pekač je res bolje narediti dvojno porcijo. Poje se pa itak vse. Pri nas je skoraj premalo ena porcija.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2005 20:46
Povezava do prispevka
Alena, sporočam ti, da je tvoje pecivo ODLIČNO! Res je nujno dodati v
biskvit 1dcl mleka, jaz sem ga dala malo premalo, ampak je vseeno
"izpuhtel". Naredila sem ga v steklenem pekaču, razrezala  in
servirala na mizo, za katero je bilo pooolnooo gostov . Ne le, da je bilo zelo dobro, ampak tudi zelo dekorativno   in pohvaljeno. Nasledna stvar bodo "valovi" 


mamy od sina
0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 43Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 11. mar 2005 13:46
Povezava do prispevka
zdej naj pa še jst dodam svoj recept............. ki je tut FULL ubijalsko dober.... men je bil najbolj dober po 24 urah... ko se vse fajn prepoji...... njama....
Tuki pa je recept!:
 

Čokoladno pecivo s kislo smetano

 

  1. BISKVIT

 

4 jajca

1 pecilni

1 vanili sladkor

20 dkg sladkorja

20 dkg moke

3 velike žlice kakava

1 dcl mleka

1 dcl olja

 

Rumenjake in sladkor penasto zmešaj. Dodaj mleko, olje, moko in kakav i dobro premešaj. Iz beljakov naredi sneg in ga na koncu dodaj.

Peči pri 180 stopinj približno 20 minut.

 

Pecivo zvrni iz pekača in pusti, da se ohladi. Potem ga prereži in tanko namaži z marelično marmelado in po njej še 2 kisli smetani.

 

Čokoladna glazura ? 7 dkg masla ( res priporočam maslo ) + 2 žlici ruma ( ali več, če ga imate radi) na rahlem ognju stopi. Dodaj 10 dkg jedilne čokolade ? jaz dam več ? 1 Mannerjevo ( ta je zakon) in mešaj, da dobiš gladko glazuro.

 

Poliješ po pecivu in pustiš, da se ohladi. Ko se čokolada že strdi, ni pa še popolnoma trda, jaz narežem in postavim na hladno.

 

Nobena kunšt ? trotel ziher pecivo.

 

 

Morte probat, ker je res dobro.............

dober tek....

0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. mar 2005 13:54
Povezava do prispevka
Tole pecivo jaz večkrat naredim in je res ubijalsko dobro. Ampak jaz ga še namočim (a sokom, ali marmelado zmešam z vodo in dodam malo ruma - pač, kar imam pri roki).
0
Nazaj na vrh
Alyn
Starost: 15Pridružen: 14. mar 2005Prispevkov: 895Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2005 23:46
Povezava do prispevka
Jerca je napisal/a
Tole pecivo jaz večkrat naredim in je res ubijalsko dobro. Ampak jaz ga še namočim (a sokom, ali marmelado zmešam z vodo in dodam malo ruma - pač, kar imam pri roki).
 
Verjamem, da je ubijalsko dobro-sem ugotovila, da bom mogla malo omejit obiske na tej temi, kajti punce objavljate res mamljive in dobre recepte - bojim se, da moja "sladka rit" vseh teh dobrot kmalu ne bo več prenesla in se bo razpočla
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2005 9:40
Povezava do prispevka
v tako pecivo je dobro dodati majčkeno rožičeve moke ali pa kakšen zmleti lešnik. Obogati okus.
Ali pa malo ribanih jabolk za sočnost!
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2005 17:36
Povezava do prispevka
Danes delala pecivo jajce, pa vam povem, da sem breskve zamenjala za sveže jagode. Fenomenalno! Nismo še počakali na tistih pet ur v hladilniku, pa ga že pol manjka! Vsekakor bo to pecivo od zdaj dokaj redno na jedilniku! Je pa res, da moram naslednjič vzeti duplo maso za biskvit, ker mi je prišlo dokaj nizko! Pa sem pol dala v puding samo eno smetano! V glavnem.....The Best....:Y:
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2005 17:43
Povezava do prispevka
Angels to je že čisto novi recept
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2005 17:53
Povezava do prispevka
Aleksa, ja saj se meni tudi tako zdi, da je to nekaj novega ven prišlo..:$, tako da se verjetno več ne imenuje pecivo jajce, ampak.....hmm? Kakšna ideja za ime tega peciva? Wink
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2005 18:02
Povezava do prispevka
amm mogoče biskvit z jagodami, jagodni kolač, jagodni biskvit, jagodna fantazija, jagodna nebesa ?
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2005 18:37
Povezava do prispevka
Jagodna nebesa..jaaaaaa..to bo to! Thumbs Up
Ko sem jedla to pecivo sem videla jagodna nebesa, ko pa sem stopila na tehtnico pa "jagodni pekel" LOL LOL
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2005 14:53
Povezava do prispevka
Sem danes naredila spet to pecivo, vendar brez preliva, ker mi ga je zmanjkalo in je skoraj boljše brez. Moja dva sta čisto srečna, ker nista marala tistega želeja na vrhu. Sedaj bo še prej šel v promet kot ponavadi.
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 48Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jun 2005 11:01
Povezava do prispevka
Pred dvema dnevoma sem naredila tole pecivo. Najbolj je bilo pa okusno danes zjutraj, ker so se vsi okusi lepo med sabo prepojili. V kremo sem vtisnila še banane in ananas.
NJAMMMIII
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pecivo JAJCE
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.