Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Dva moja najljubsa ...

Pojdi na stran 1 , 2
andrejqa
Starost: n/aPridružen: 25. maj 2004Prispevkov: 129Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. maj 2005 10:40
Povezava do prispevka

BOUNTY

Za biskvit: 20 dag sladkorja v prahu, 20 dag moke, 4 jajca, 1 dl olja, 1 dl ruma, 1 dl vode, 1 pecilni prašek, 1 vanilij sladkor, 4 žlice kakava, 1 dl mleka

Za nadev: 15 žlic kokosove moke, 3 kisle smetane, 20 dag sladkorja v prahu

Za obliv: jedilna čokolada, maslo

Za biskvit zmešamo olje, jajca, sladkor, rum, vanilij in vodo. Dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom in kakavom.
Pečen biskvit prelijemo z 1 dl mleka.
Za nadev zmešamo smetano, kokos in sladkor in zmes razgrnemo po pečenem biskvitu.
Po kokosovi zmesi prelijemo stopljeno čokolado z maslom. Razrežemo v poljubne oblike.

(okej, to je original recept. ker sem ga že ogromnokrat pekla pa nasvet - pečen biskvit polijte z vsaj 2dl mleka, jst dam 1 kislo smetano (450g) - lahko pa za več nadeva, dodate še eno kislo smetano (normalno - uno tamalo) in ene 3-4 žlice kokosa)

--> za ta biskvit ljudje ubijajo...   (ne gledat na kalorije itd. :))

 

LENA GOSPODINJA

1/2 kg skute, 2 navadna jogurta, 2 jajci, 8 žlic olja, 8 žlic moke, 8 žlic sladkorja, 1 vanilijev sladkor, 1 pecilni prašek

Preliv: 1 jajce, 1 kisla smetana

Najboljše je, če vzamemo bohinjsko skuto, ki ni pasirana, jo zmešamo naenkrat z ostalimi sestavinami (s kuhalnico, ne z mešalcem) in damo peči v malo naoljen pekač (25 x 20 cm) na 220 stopinj za približno 10 minut.
V tem času zmešamo jajce s kislo smetano in po 10 minutah peke prelijemo po delno pečenem pecivu, zmanjšamo na 200 stopinj in pečemo še 35 minut.

0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. maj 2005 12:44
Povezava do prispevka
Tedva tud jaz skos pecem!!!! Ful dobr Thumbs Up
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
Janči
Starost: 40Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. maj 2005 12:46
Povezava do prispevka
Kolk časa pečeš testo in na koliko stopinj?
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. maj 2005 13:00
Povezava do prispevka
Mi ful kruli po želodcu.
0
Nazaj na vrh
andrejqa
Starost: n/aPridružen: 25. maj 2004Prispevkov: 129Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. maj 2005 17:56
Povezava do prispevka
aja sej res :). testo se peče od 25-35 minut (odvisno kok velik pekač imaš - jaz vzamem velkega približno 25x35 cm ... pa se peče ravno ene pol ure) na 190 stopinjah.
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. maj 2005 22:11
Povezava do prispevka
Joj, ne mi tega delat.   Sem lačna ko pr norcih.
0
Nazaj na vrh
Maša
Starost: n/aPridružen: 27. apr 2004Prispevkov: 2946Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2005 8:41
Povezava do prispevka
Jaz sem spekla bounty: !!!!
0
Nazaj na vrh
Tamika
Starost: 40Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 26. maj 2005 19:54
Povezava do prispevka
kaj BOUNTY ima kaj okus po kisli smetani? Ker to mi nekak ne gre skupaj (še nisem pekla)?
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2005 21:53
Povezava do prispevka
Jaz imam pa zdajle v pečici ta leno gospodinjo.
0
Nazaj na vrh
Anja2
Starost: n/aPridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2005 22:14
Povezava do prispevka
Bomo probal ane...pa bomo vidl..pomoje more biti super..
0
Nazaj na vrh
andrejqa
Starost: n/aPridružen: 25. maj 2004Prispevkov: 129Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2005 18:32
Povezava do prispevka
Tamika - čisto nič nima okusa po kisli smetani (vsaj moja varjanta ne - dam namreč eno kislo smetano 450 gramsko - namesto treh navadnih (kar bi blo več kisle smetane))
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2005 19:05
Povezava do prispevka
andrejqa je napisal/a

BOUNTY

Za nadev: 15 žlic kokosove moke, 3 kisle smetane, 20 dag sladkorja v prahu
.......
(okej, to je original recept. ker sem ga že ogromnokrat pekla pa nasvet - pečen biskvit polijte z vsaj 2dl mleka, jst dam 1 kislo smetano (450g) - lahko pa za več nadeva, dodate še eno kislo smetano (normalno - uno tamalo) in ene 3-4 žlice kokosa)

 
Se pravi, da ti naredis nadev takole: 1 X 450 g kisle smetane, 3-4 zlice kokosa in 20 dag sladkorja v prahu, ce prav razumem?? 
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2005 19:15
Povezava do prispevka
Pa saj ta recept smo že na neki temi Munchmallow obdelale. Recept je dala Mamy in ko sem ga spekla in nesla v službo, so mi povedali, da se pecivo imenuje Bounty.
 
0
Nazaj na vrh
Maša
Starost: n/aPridružen: 27. apr 2004Prispevkov: 2946Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2005 12:19
Povezava do prispevka
Ne, to zagotovo ni ista zadeva. Pri Munchmallowu je biskvit drugačen,
prav tako je zgoraj samo beljak prelit s cokolado, pri bountyu je pa
biskvit se boljsi, "tisto belo zgoraj" je pa kot pise v receptu iz
kisle smetane, sladkorja in kokosa. (Kirka, ja prav si razumela - jaz
sem dala sicer se malo vec kokosa) In je definitvno cisto druga zadeva
- je pa bounty meni osebno se boljsi! 
0
Nazaj na vrh
andrejqa
Starost: n/aPridružen: 25. maj 2004Prispevkov: 129Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2005 12:32
Povezava do prispevka
Kirka ne ... dam 1 x 450 g smetane, 15 žlic kokosa in 20 dag sladkorja v prahu ... če pa želiš met malo več "nadeva" ... pa lahko temu zgoraj dodaš še eno kislo smetano (180g) in par žlic kokosa (po občutku) ... lahko tudi še malo sladkorja.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Dva moja najljubsa ...
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.