Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pecivo JAJCE

Pojdi na stran 1 , 2
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2005 19:05
Povezava do prispevka
BISKVIT:
10 dag margarine
10 dag sladkorja
9 dag moke
polovica pecilnega praška
1 vanilij sladkor
3 jajca
 
KREMA:
7 dcl mleka
2 vanilij pudinga
5 velikih žlic sladkorja
1 vanilij sladkor
3 kisle smetane
1 kompot marelic ali breskev
 
PRELIV:
4 dcl soka od kompota
1 dcl vode
4 žlice sladkorja
2 preliva za torte (Dolcela)
polovica soka ene limone
 
NAVODILO:
Zamešamo biskvitno testo in ga pečemo na 150-180 dokler ne porumeni.
V vroč puding dodamo kislo smetano in polijemo po biskvitu.
Marelice ali breskve damo na kremo in jih potisnemo vanjo. Zlagamo jih tako, da je med njimi nekaj prostora.
Zakuhamo naveden preliv, po navodilu na embalaži, in polijemo po kremi.
Kolač damo za vsaj 5 ur v hladilnik.
 
 
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2005 10:17
Povezava do prispevka
Recept sem dala včeraj gor preden sem pekla. V biskvit je potrebno dodati še 1 dcl mleka, drugače je testo čisto zbutano. Drugače je pa pecivo ful dobro. Ime je pa zato tako, ker ko se preliv strdi izgleda kot da so na pecivu ubita surova jajca. Mogoče zgleda čudno, je pa fuuulllll dobro.
0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 43Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 14:55
Povezava do prispevka
u še sreča.............. jst sem ga pa ravno hotla danes delat......... samo glede na to da imam enmalo natrpan urnik- mi danes itak ne bo ratal!
Hvala za "opozorilo"
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 18:43
Povezava do prispevka
Ni za kaj. Jaz bi samo še to pekla, tako mi je dobro. Pa še to: meni je boljše, če daš breskov kompot kot marelični. Jih pa, breskve, narežem na 4 dele, ker so preveliki kosi. Ni več take oblike sicer, ampak je boljši okus. Ali sem pa jaz dobila zadnjič en čuden marelični kompot, ne vem.
0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 43Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 14:02
Povezava do prispevka
a v kremo grejo ziher 3 kisle smetane? A ni potem preveč tekoče? no ker se resno mislim v petek spravit pečt- pa ne bi rada da mi ne bi ratal, ker se vsi že taaak veselijo Smile
0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 43Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 14:04
Povezava do prispevka
aja pa še to.............. za kako velik pekač pa je to?
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 14:46
Povezava do prispevka
Tri smetane, ja. Daš v vroč puding, ko se shladi se pa kar vredu zgosti, tako, da ni tekoče. Puding je pa itak z manj mleka narejen in se vse skupaj fajn zgosti. Pekač-nekaj srednjega, 25x35 cm. Ni take panike, je vredu tudi, če pride malo višje pecivo.
0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 43Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 14:53
Povezava do prispevka
u hvala.,..... ma me že tok vse skupi zanima..... da bom mogoče celo danes ustvarjala.... če ne danes, pa ziher čez vikend....... u že kr vidim kok dobor je to
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 20:56
Povezava do prispevka
Ni za kaj.  Pa poročaj kako ti je uspelo.
0
Nazaj na vrh
andrejka
Starost: 42Pridružen: 29. nov 2004Prispevkov: 560Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 20:56
Povezava do prispevka
kaksn okus pa pride s  kislimo smetano, priznam da mene tud mika izdelava tega posladka, zato sm firbec, pomoje se sploh ne cutijo....
....VZEMITE SI ČAS ZA PRIJATELJE, DA VAM ČAS NE BO VZEL PRIJATELJEV....
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2005 21:02
Povezava do prispevka
Okus je super, čisto nekaj posebnega ker je puding in smetana skupaj. Biskvit, krema, breskve in preliv-en tak poseben okus je...ne znam razložit, moraš le probat. Pa drugače nisem fan peciva s sadjem, raje imam čokoladne zadeve , ampak to pecivo je fenomenalno.
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. feb 2005 14:42
Povezava do prispevka
Danes naredila, dala v hladilnik ob enajstih - za pet ur, torej bi ga lahko jedli šele ob štirih, pa ga zdajle že pol pekača manjka. Ali to ne pove vsega?
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. feb 2005 20:40
Povezava do prispevka
 Sem rekla, da je ful dobro. Jaz ga naslednjo soboto spet naredim. Danes je bil pa štrudelj.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2005 8:13
Povezava do prispevka
Samo vprašanje časa je, kdaj bom tole naredila .
V zvezi s prelivom me nekaj zanima: a je to potem taka prozorna zadeva
na vrhu, želatina? (ne pomnim, kdaj nazadnje sem delala kaj s prelivom)

Alena in Andreya, ste me prepričale
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2005 9:39
Povezava do prispevka
Mamy, ja tisti preliv pride kot želatina. Meni osebno sicer to ni ne vem kako dobro, sta se pa otroka kar tepla, kdo bo pojedel še mojo.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pecivo JAJCE
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.