Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Paradižnik, paradižnikova omaka in prebavne težave

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 12:10
Povezava do prispevka
on ni jedel. laki bastard. 
nikoli nisem imela občutka, da mi glih neka sestavina nagaja. sploh pa ne paradižnik (obožujem paradižnikove juhce) ampak resno mislim, da vse prehitro skuham (ker se ponavadi na pol zavestna spomnem, da bi nekaj jedla, pol pa vse na hitro....)
pijem, pijem.
prej klical en kolega, s katerim sem bila danes dogovorjena, pa skenslam, pa reče: kuhaj ČAJ!
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
Ketka
Starost: 46Pridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 1541Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 13:22
Povezava do prispevka
Ko daš notri paradižnik, se ostale stvari nehajo kuhati, zato se paradižnik da vedno na koncu.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 13:23
Povezava do prispevka
 
Moj kuhar kuha omako bolognese vsaj uro in pol, če se prav spomnim
 
Edit: Ketka, a res? Prvič slišim za to. Kako pa naj bi to delovalo?
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Ketka
Starost: 46Pridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 1541Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 13:25
Povezava do prispevka
To ja, ker se mora paradižnik res zeloooooo dolgoooo kuhati, da nastane fina omaka. Sigurno pa najprej do konca skuha meso in šele potem da paradižnik.
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 13:25
Povezava do prispevka
dobro, da sem preživela! 
hvala, ketka.
pff, jaz znam skuhat v pol ure!   bom drugič še posodo mimogrede pomila, pa prat dala, pa okna očistila... 

edit: polovico omake sem zamrznila. kako naj zdaj z njo naprej upravljam?
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 13:47
Povezava do prispevka
OT Maybe? Namig - forum 'Recepti'
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 14:57
Povezava do prispevka
tika, jaz imam take začetniške težave, da buhpumagi.  kaka saher torta!   
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 15:01
Povezava do prispevka
Ni res, da se da paradižnik da na koncu. Kje ste pa to slišale? Po Ita receptu se da meso v pelate in dlje se kuha, bolj je okusno; najboljše je tam okrog 2 uri kuhanja.
 
Tudi sama paradižnikova omaka brez mesa je priporočeno, da se čim dlje kuha. šele potem je zares okusna.
 
Sicer pa, če ti je bilo slabo, je najbrž ta omaka, ki jo je ena tetka skuhala, pokvarjena ali pa je dala kaj čudnega v omako. Eni dajejo vse mogoče v omako. Sam paradižnik sigurno ni kriv, če do sedaj z njim nisi imela težav.
Nazadnje urejeno 21. okt 2010 15:07; skupaj popravljeno 1 krat
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 15:05
Povezava do prispevka
zdej smo pa res že u iber ot. lepooo prosim eno srčico, da nas prestavi. (ker zgleda, da bo še debate na to temo) (jaz lahko samo novo naredim in povzamem)
še vedno mislim, da je najverjetneje krivo to, da nisem dovolj časa kuhala. (zdaj, ko si rekla, da omaka nema veze, je itak isto: če bi podaljšala kuhanje, bi se meso skuhalo)
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 15:10
Povezava do prispevka
Am? Brisala bom vse majkemi, a ne more en dan iti mimo brez, da se nekje zaserje tema kljub temu da je že cel kup OT tem na dnevnih? RESNO?

Ko vidiš, da bo debata skrenila skopiraš poste v novo temo ali obstoječo temo ali pošlješ ZS moderatorki, da to naredi, nekaterim to ne predstavlja večjih problemov.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 15:16
Povezava do prispevka
to pa je moja huda pomanjkljivost.  hvala, tika!  
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 15:45
Povezava do prispevka
Kombinacije meso + paradižnik je treba kuhati vsaj 1 uro, da je omaka dobra in tudi to, da se daje paradižnik na koncu prvič slišim, po nobenem receptu niti priporočilu še nisem slišala kaj takega omenjati. Jaz dajem vedno skupaj (oz. naprej malo pripravim meso s čebulo, potem v roku 2-3 min dodam paradižnik) in kuham najmanj uro pa pol, rezultati vedno odlični.

Vseeno, mislim da tu ni bil problem v prekratkem času kuhanja ampak v kakšni sestavini, ki ti ne ustreza, ali ti kombinacija ne ustreza ali pa je bilo kaj pokvarjeno. Tudi če je meso premalo kuhano ne povzroča slabosti (tatarski, English biftki ipd.), pomembno je, da ni pokvarjeno ali 'okuženo'.


Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Ketka
Starost: 46Pridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 1541Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 16:06
Povezava do prispevka
Res? Jaz sem pa že večkrat slišala. Se pa ne spomnem, da bi katerokoli žensko videla, da bi v paradižnik dajala vse ostalo. 
Meni se zdi, da imajo paradižniki dosti kisline in bi posledično lahko zaradi tega stvari zakrknile. image file name: 2k0aee5cbecd.gif Se pa pustim podučiti.
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 16:14
Povezava do prispevka
sem se odločila za test. še enkrat sem isto hrano jedla, s tem, da sem pogrevala (kuhala) še 45 minut. dodala sem kar nekaj vode, vse je lepo povrelo, bom videla, kako bom prenesla. (ja, vem, da sem vijuviju, a moram se prepričati, kaj je bilo narobe, da ne bom še kdaj imela kakih nočnih seans)
hvala vam za koristne informacije, res!
komaj čakate poročilo?
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 16:58
Povezava do prispevka
Ti si zmešana  A že deluje? 

Edit: Aja, ne moreš odgovoriti, ker si na wc-ju
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Paradižnik, paradižnikova omaka in prebavne težave
Stran 2 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.